za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Živjo, kmalu se odpravljamo na dopust, pa me zanima kako se kaj odločate za turistična zavarovanja, ali je dovolj samo tista evropska kartica za zdravstveno zavarovanje? Katero je najboljše turistično zavarovanje glede na vaše izkušnje? Prosim za nasvet.
13.05.2011, 11:27
Babsi
149
Jaz imam poleg te kartice še letno družinsko zavarovanje Coris. Ker smo vsaj 3x letno zunaj Slo.
13.05.2011, 14:23
al1*
2246
Mi tudi imamo poleg evropske kartice še eno zavarovanje, ki krije zadeve kot so spremstvo otrok domov v primeru, da se nama kaj zgodi, prevoz domov in take finte - imamo pa pri zavarovalnici Maribor. Mi imamo kar letno, ker se precej potepamo okoli skozi vse leto. Smo pa imeli tudi že Coris. na srečo uslug zavarovanja nismo še nikoli koristili, zato nekih izkušenj, kaj je boljše nimam.
13.05.2011, 17:01
Brisani uporabnik
5637
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
13.05.2011, 17:13
jar
248
za po EU naj bi bila dovolj evropska kartica za zdravstveno zavarovanje. turistično zavarovanje pa krije še veliko več, npr izgubo prtljage, riziko odpovedi, itd.
zakaj torej rabiš? in za katere države?
13.05.2011, 18:51
sončnica14
255
Evropska kartica krije tiste zdravstvene storitve, ki jih pri nas krije osnovno zdr. zavarovanje. Kar se pri nas krije iz dodatnega zavarovanja, pa evropska kartica ne krije.
Priporočljivo je skleniti eno od zdravstvenih zavarovanj z asistenco v tujini (Coris , Elvia oz. Vzajemna tujina ipd. ).
13.05.2011, 20:59
Spark
1863
Koliko pa kaj stanejo taka zavarovanja. Kje se sklepa ta Coris?
13.05.2011, 22:07
sončnica14
255
Odvisno za koliko časa greš in kam. Zavaruješ se lahko za cel svet (višja tarifa) ali razširjeno Evropo (Evropa + Turčija, Tunizija, Ciper, Egipt, Kanarci...).
Primer od Vzajemne tujina (Elvia) Evropa 3 dni 6,12 € posamično ali 12,25 € za celo družino (starši + otroci). 8 dni 8,33 € posamično oz. 16,66za celo družino 15 dni 13,72 € oz 27,43 za celo družino.
Tovrstna zavarovanja lahko skleneš v večini turističnih agencij (večina jih ponuja ali Coris ali Elvio), ali pa direktno pri npr. Vzajemni., S seboj moraš imeti osebne dokumente (OI ali PL) od vseh, ki bodo vključeni v zavarovanje.