cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

trema pred 'publiko'

clock-img

30.09.2009, 18:14

clock-img

hačepsut

pencil-img

11

Pozdravljeni,

naša punca je zelo družabna in nima nikakršnih težav navezovati stikov z vrstniki. Ima pa problem v vrtcu, ko se o nečem pogovarjajo pa jo vzgojiteljica kaj vpraša. Takrat menda povsem odpove in ne spravi iz sebe ničesar. vzgojiteljici pravita, da so vprašanja takšna, za katera sta prepričani, da ve odgovor, ampak očitno ima tremo, saj so takrat vsi pogledi uprti vanjo in pričakujejo njen odgovor. Stara je 5 let.

Imate morda kakšne izkušnje ali nasvet, kako ji pomagati prebroditi to stisko?

Hvala za pomoč.
lp

clock-img

30.09.2009, 19:41

clock-img

Anonimen

v vrtcu je to nekaj normalnega, in mislim da bi vzgojiteljici to lahko vedeli, oziroma ustrezno reagirali. seveda  ni prav da bi silili vanjo naj govori pred ostalimi. nekaterim otrokom to pač ne gre, imajo blokado. jst jo mam še zdej, no, sej sm še zmer v vrtcu user posted image  (zaposlena)

jaz ti svetujem da se s tem ne obremenjuješ preveč, tvoji deklici se bo že"odprlo". ko bo sama od sebe tolk dozorela in spoznala neke stvari, se bo opogumila. jst sm bila tud take sorte ptič ko sem bila otrok, sedaj mi pa živ user posted image  gofle ne zapre, pa tud če je 100 ljudi. user posted image

torej, vzgojiteljici se lahko individualno pogovarjata s tvojo deklico, pa bo volk sit in koza cela. nikar je v nekaj ne silite. sama se bo "oglasila" ko bo na to pripravljena.

lep pozdravček

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem