cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

sprožitev poroda

clock-img

15.09.2007, 09:40

clock-img

hlkfffff

pencil-img

20

Mene pa zanima v katerem tednu se zdravniki odločijo pri user posted image user posted image za sprožitev poroda?Konec 37 tedna ali začetek 38 tedna? (trenuno smo čisto ok).Dlje se baje ne čaka...user posted image user posted image

clock-img

15.09.2007, 10:07

clock-img

Jesica

pencil-img

73

Mislim, da res ni pravila. Včasih okoli 35t, včasih 38t. Vem, pa da je Dodi (ena z dvojčki na RR) rodila čez 40t, ker je bila čisto zaprta in jo je dr. Cerar kar domov poslal, ko je imela PDP. Zdravniki se odločijo kot se jim pač zdi oz. kakršne so pač indikacije. Ni pa to pravilo, da če si 37t, da te samo zaradi tega pošljejo rodit.

clock-img

15.09.2007, 21:03

clock-img

masna

pencil-img

441

Meni so sprožili v 36t zaradi preeklampsije, a rekli so mi, da če ne bi bilo zapletov bi mi sporžili najkasneje z dopolnjenim 38t (to je 38t 1/7 recimo). Baje pa je odvisno od porodnišnice do porodnišnice kako imajo prakso. Eni čakajo eni ne.

clock-img

16.09.2007, 13:39

clock-img

tatam

pencil-img

1230

Tudi meni so sprožli v 36.tednu zaradi preeklampsije.Mislim,da se odločajo sproti.Jaz sem bla sprejeta v bolnico 4 dni prej s pritiskom 200/120,pa sem vprašala kdaj lahko pričakujem in so mi rekli,da je treba najprej pritisk porihtat.Ampak ker ga kljub tabletam niso spravli pod 170 smo po 4 dneh šli rodit!
Če pa je vse o.k. z mamico in otročki,pa mislim da ne sprožajo tak hitro!

clock-img

19.09.2007, 23:04

clock-img

NAVT

pencil-img

713

Meni so tudi sprožili in sicer na 37t3d. En dan prej sem bila odprta za dva prsta, pa so predlagali, da naslednji dan malo pomagajo. Sicer pa mi je bilo rečeno, da se do dopolnjenega 38. tedna počaka, pol se gre pa čimprej v akcijo, ker sta zadnja dva tedna menda bolj "škodljiva" kot koristna. Je pa res, da so prakse od porodnišnice do porodnišnice različne. Jaz sem rodila v Izoli.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem