cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

socialna denarna pomoč

clock-img

28.09.2006, 12:21

clock-img

Anonimen

Pozdravljeni!

S 1. oktobrom mi gre status študenta in zaradi tega se moram prijavit na zavod za zaposlovanje.

Potem pa seveda grem na socilano oddat vlogo za dodelitev socialne pomoči. Zanima me kaj je potrebno napisat v vlogo - a je potrebno napisat tudi vse prejemke mojih staršev, itn...? Ali upoštevajo pri denarni socilani pomoči tudi prejemke staršev in ali mi lahko zavrnejo denarno socialno pomoč zaradi prejemkov staršev (mama ima minimalno plačo, oče pa nekje v povprečju)?

Koliko pa sploh znaša denarna socialna pomoč?

Hvala in lep pozdrav!

clock-img

28.09.2006, 12:32

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Na CSD moraš dvignit polo za denarno pomoč in tam ti piše, kaj vse moraš vpisat. Boš pa vsekakor morala vpisat dohodke vseh, ki so v istem gospodinjstvu, kot ti. Torej plač od staršev ne bi vpisala, če živite v isti hiši, a imaš svoje lastno gospodinjstvo.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

28.09.2006, 12:34

clock-img

Anonimen

Ja,je ena finta. Tam, ko napišeš rubriko, zakaj misliš, da ti pripada socialna pomoč, napiši, da si stara več kot 18 let in ker te starši niso več dolžni preživljat, nimaš sredstev za preživljanje. Starši ti nudijo samo stanovanjsko preživljanje. Jest sem to napisala po 3 mesecih, ki mi je kolegica tako svetovala in sem dobila za 15 tisoč večjo pomoč. Prej sem jo dobivala 23 tisoč, ko pa sem to napisala, pa mi je bilo dodeljeno 38 tisoč. Če pa si prijavljena v lastnem gospodinjstvu, pa je to itak pol še malo več. To je ta finta. Mislim, da je popolna SP tam nekje 46 tisoč.

clock-img

28.09.2006, 12:36

clock-img

Anonimen

Potem pa seveda grem na socilano oddat vlogo za dodelitev socialne pomoči.

zakaj pa ne bi šla raje delat?

clock-img

28.09.2006, 12:37

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

28.09.2006, 12:52

clock-img

Anonimen

Kje pa je ta rubrika?

A to za ločeno gospodinjstvo pomeni, da grem samo na urad in povem, da hočem imet ločeno gospodinjstvo. Al rabim kakšna potrdila?

clock-img

28.09.2006, 13:04

clock-img

jazz

pencil-img

1014

Greš na svojo občino in rečeš, da bi rada prijavila svoje lastno gospodinjstvo...tam ti bodo vse zrihtali.

Lep pozdrav! K

clock-img

28.09.2006, 13:29

clock-img

*tasika*

pencil-img

78

Koliko pa znaša socilana pomoč user posted image  (če živiš pri starših?)

< Sporočilo je popravil *tasika* -- 28.9.2006 13:34:03 >

clock-img

28.09.2006, 14:12

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

28.09.2006, 15:13

clock-img

Anonimen

Če živiš s starši v skupnem gospodinjstvu, ti od polne DSP (okrog 48 jurjev) odbijejo 10-15%.
Če pa živiš v lastnem gospodinjstvu, pa čeprav v isti nepremičnini kot starši, pa ti tega ne morejo odbiti.
In če si starejša od 18 let, nisi pa telesno ali duševno prizadeta, nisi redna dijakinja ali študentka, te starša nista dolžna preživljati.

Kar na UE pa se prijavi v lastno gospodinjstvo. Samo osebno rabiš, nič drugega. Mislim, da ti celo plačat ni treba nič.

Potem pa izpolni vlogo, dodaj potrdilo z UE o gospodinjstvu in stalnem bivališču, potrdilo z DURS o premoženjskem stanju (kataster), potrdilo o prijavi na RZZ in izpiske tvojega TRR za zadnje 3 mesece.

Potem pa to odnesi na CSD in se pripravi na raport. user posted image  Če ga boš preživela, dobiš DSP.

Drugače pa res kar tako, kot je Albina rekla. user posted image

clock-img

28.09.2006, 20:12

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

29.09.2006, 00:11

clock-img

Anonimen

Po kateri logiki pa? user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem