cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

slitev v drugo občino in vrtec

clock-img

07.12.2011, 08:27

clock-img

biga

pencil-img

838

Če se preseliš v sosednjo občino in bi želel, da otroci še naprej obiskujejo zdajšnji vrtec in nato OŠ, je to možno? A je vrtec zato kaj dražji? Verjetno je problem, ko so v šoli, ker nimajo organiziranega prevoza in jih moraš dejansko skoz vozit sam. Je še kaj drugega posebnega? Kako je pa z upoštevanjem hipotekarnega kredita pri plačilu vrtca, se to zdaj še upošteva ali je to odvisno od občine?

clock-img

07.12.2011, 08:32

clock-img

LittleSun

pencil-img

2300

Je možno, mislim pa da je nekje 10 EUR več doplačila (nisem prepričana, ampak se mi zdi, da sem enkrat to prebrala in tudi mi ko smo se preselili smo nekje toliko več začeli plačevati). Mi smo se preselili v drugo občino, otroka smo pa pustili v vrtcu v prejšnji. Kar se tiče šole in prevoza ne vem kako je, kar se pa tiče kredita pa te olajšave za kredit več žal ni.

< Sporočilo je popravil LittleSun -- 7.12.2011 8:40:17 >

clock-img

07.12.2011, 10:02

clock-img

petea

pencil-img

5336

Biga,
Oboje je obvisno od odloka nove obcine,kamor se selite. Ce imajo v odloku napisano, da je vrtec v domacem vrtcu cenejsi, potem ga boste placevali drazje, ce ostane v zdajsnjem vrtcu. Obcine popuste za obiskovanje domacega vrtca dolocijo po svoji presoji, tako da se od obcine do obcine razlikujejo.
Prav tako se bo se dalje uposteval kredit, ce ima tudi nova obcina to olajsavo doloceno v odloku.
Glede vozenj v solo-obcina mora zagotoviti organiziran prevoz le znotraj solskega okolisa na nevarnih poteh oz. predolgih poteh. Tvoja odlocitev je, da bo otrok drugje obiskoval OS, zato je na tebi, da mu organiziras transport.

< Sporočilo je popravil petea -- 7.12.2011 10:14:33 >

clock-img

07.12.2011, 10:16

clock-img

Leela

pencil-img

3101

Ne vem kako je sedaj s tem upoštevanjem kreditov, ko je CSD prevzela obravnavo vlog.user posted image  Prej je bilo od občine do občine drugače.

Cena je odvisna samo od vrtca, občina ali država povrne povsod enak procent. Moraš pa, ko oddajaš vlogo za znižano plačilo sedaj nesti na csd od tanove občine.
Otroci so seveda lahko vpisani v tastar vrtec.
Za prevoz v šolo boš morala poskrbeti sama. Eventuelni problem boš imela, če je šola prepolna saj imajo prednost otroci iz občine.

clock-img

13.12.2011, 23:17

clock-img

lilip

pencil-img

281

IZVIRNO SPOROČILO: Leela

Ne vem kako je sedaj s tem upoštevanjem kreditov, ko je CSD prevzela obravnavo vlog.user posted image  Prej je bilo od občine do občine drugače.

Cena je odvisna samo od vrtca, občina ali država povrne povsod enak procent. Moraš pa, ko oddajaš vlogo za znižano plačilo sedaj nesti na csd od tanove občine.
Otroci so seveda lahko vpisani v tastar vrtec.
Za prevoz v šolo boš morala poskrbeti sama. Eventuelni problem boš imela, če je šola prepolna saj imajo prednost otroci iz občine.

Če že otrok obiskuje osnovno šolo ga nobeden ne bo izpisal, ker bi imeli preveč otrok. To je lahko problem pri vpisu v 1. razred, pa še to je zeloo redko.

Občina ti plačuje vrtec tudi če imaš otroka v sosednji občini - ni nič dražje. Je pa odvisno koliko ta vrtec stane. V povprečju ni neke bistvene razlike, so pa med vrtci odstopanja in v vrtcu1 lahko pride 1. plačilni razred 40€, v vrtcu2 pa 45€. Višji kot je razred, več nanese:-)

clock-img

14.12.2011, 10:05

clock-img

sazi

pencil-img

5175

Kolikor sem razumela, bo enako kot do sedaj. Sama sem že oddala vlogo in na CSD so mi rekli, da naj priložim enake papirje kot do sedaj (za kredit). Da oni potem to pošljejo na občino na dodatno presojo. Piše tudi na MOL-ovi strani. Kako imajo to urejeno v drugih občinah, ne vem.

Pa MOL-tudi dodatno plača delež vrtca. In ne vem, če plača tudi, če je otrok iz druge obine ali če obiskuje vrtec v drugi občini - ne najdem nikjer nič na to temo.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem