cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

skoraj manekenke - HTM dieta

clock-img

24.04.2006, 08:18

clock-img

bobek05

pencil-img

2795

Evo, TONČI, jaz že zajtrkujem - izbrala pa sem melono + grozje (ker sem to imela pri roki).. Zdaj pa še letim v trgovino po zelenjavo za župco user posted image  

Drži se - dnevi bodo hitro minili.

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

clock-img

24.04.2006, 09:24

clock-img

Mala Vita

pencil-img

209

Kakšna pa je ta dieta Bobek?

LP

clock-img

24.04.2006, 09:42

clock-img

TONČI.

pencil-img

1695

Oj pojdi pod družinsko življenje/ hujšanje/ HTM dieta ( Hrana ki Topi Maščobo). Bobek srečno! Jaz bom šla v trgovino kasneje, otrok mi še kar spi. Od 19-8 ure zjutraj, poje in nazaj spat. Vzel si je dan za spanjeuser posted image

clock-img

24.04.2006, 10:01

clock-img

bobek05

pencil-img

2795

No, TONČI, super, da si tule z mano. Bova pa sami "uživali" user posted image . Mi smo že danes zjutraj laufali v trgovino po zelenjavo in sadje (včeraj nismo utegnili) in zdaj se juhca že kuha...

Hotela sem ti samo omenit, da je moj mož predlagal (opomba: moj dragi BLAZNO dobro kuha, zato zaupam njegovi presoji - pa ni kuhar po poklicu), da bi dala MANJ LIMONINEGA oz. LIMETINEGA soka kot je predlagano v knjigi... Pravi, da bo preveč grenki okus.. Rajši manj, pa potem dodaj če boš hotela..

Pri kosilu bom jaz jedla verjetno kakšno hruško, ker nisem našla nič od navedenega svežega sadja (ribez, češnje, marelice, breskve, nektarine)

No, pa dalje za jutri:

2. in 9. DAN: Z ohlajena juha, ki topi maščobo; krožnik kuhane zelenjave (jaz ne vem če bom lahko toliko vsega pojedla user posted image )
                   K juha, ki topi maščobo z listi cikorije (za pomakanje); velik šop na sopari kuhanih belušev ali brokoli s kmečko omako (recepti priloženi)
                   V juha, ki topi maščobo; pikantni pečeni krompir; dušena zelenjava s koprom in gorčico (recepti priloženi)

Opombe: *lahko pojeste, kolikor želite surove ali kuhane zelenjave (razen graha, drugih stročnic, žit, pastinaka, jama in sladkega krompirja)
              * popijte vsaj 8 velikih kozarcev vode

No, recepte bom še napisaa v teku dneva.

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

clock-img

24.04.2006, 11:59

clock-img

bobek05

pencil-img

2795

Glede kosila jutri - recept je samo za kmečki preliv:

- 2 jedilni žlici jabolčnega kisa ali jabolčnega soka brez dodanega sladkorja
- 1 čajna žlička medu (točenega ali v satju)
- 1 čajna žlička sesekljanih mešanih zelišč (npr. peteršilja, pehtrana, krebuljice, janeža, kopra)
- sol in poper

Sestavine za preliv damo v kozarec s pokrovom, ga zapremo in večkrat pretresemo, da se enakomerno premešajo. Preliv polijemo po brokoliju in dobro premešamo.

Večerja - recepti:
1. Pikantni pečeni krompir: speči ga v navadni pečici (ne v mikrovalovni) - za 1 osebo

- 1 velik krompir
- 15 g manj mastne margarine
- pikantna manj kalorična paradižnikova salsa brez dodanega sladkorja (po želji)

Krompir operemo, osušimo in z ostrim nožem prepikamo lupino. Položimo na pladenj v pečici, ogreti na 200°C, in pečemo 1-1 1/2 ure.
Ko je pečen, krompir po dolgem prerežemo na pol in ga postrgamo iz lupine. Pretlačimo ga slupaj z margarino, soljo in veliko popra (po želji).
Pretlačeni krompir nadevamo nazaj v lupino in po želji postrežemo z žlico manj kalorične paradižnikove salse brez dodanega slad.



_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

clock-img

24.04.2006, 12:07

clock-img

bobek05

pencil-img

2795

2. Dušena zelenjava s koprom in gorčico - za 1 osebo: potrebuješ 500 g oz. koliko lahko poješ svoje priljubljene zelene zelenjave, npr. brstični ohrovt, mlada špinača, brokoli ali stročji fižol

- 500 g zelene zelenjave (zgoraj primeri)
- 300 ml doma pripravljene piščančje ali zelenjavne jušne osnove (glej HTM dieta včeraj) ali 1/2 kocke kupljene zelenjavne jušne osnove, raztopljene v 300 ml vroče vode
- 1 čajna žlička sesekljanega kopra
- 2 čajni žlički gorčice z zrni
- sol in poper

Zelenjavo pripravimo glede na vrsto; medtem v velikem loncu pogrejemo jušno osnovo.
Ko jušna osnova zavre, dodamo zelenjavo, zmanjšamo toploto in kuhamo na šibkem ognju 5-10min oz. dokler se ne zmehča. Zelenjavo preložimo na krožnik. V jušno osnovo zmešamo koper in gorčico ter po okusu solimo in popramo; nato z  njo prelijemo zelenjavo.

Hmmm... Če si opazila za kosilo piše juho + beluši ALI brokoli, za večerjo pa ni nobenega ALI user posted image  (ne vem, če je treba pojesti VSE to: juho + krompir (ok, saj je samo 1 krompir) + dušena zelenjava)... user posted image  Jaz si bom naredila manjše porcije, ker si ne znam predstavljat, da bi pojedla vse to..

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

clock-img

24.04.2006, 12:50

clock-img

bobek05

pencil-img

2795

TONČI, kako gre? Jaz sem pravkar pojedla juho (ki je bila ODLIČNA!), zdaj pa ravno premišljujem kao bom še predelala hruško, ker je gromozanska, jaz pa bolj ali manj sita user posted image  (od 1 krožnika juhe)..

Da ti omenim, da nisem dala zraven v juho limone, ker bi po moje totalno uničilo okus, na česen pa sem pozabila user posted image  Pa ja no, malo sva tudi improvizirala - mož je kupil koromač, ker niso imeli zelene (precej podoben okus), pa svežega peteršilja tudi niso imeli, posušenega pa raje nisem dala not .. To je to... zdaj grem napadat svojo hruško user posted image  

Si opazila, da je za večerjo juha z rezinami jabolka (za pomakanje) user posted image  Svašta.. No, bom probala, pa bomo vidli, kakšnega okusa je to..

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

clock-img

24.04.2006, 12:51

clock-img

bobek05

pencil-img

2795

Aja, pa jutri pri dušeni zelenjavi ne bom dajala zraven kopra, ker mi ni všeč, ti pa kakor hočeš...

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

clock-img

24.04.2006, 20:27

clock-img

TONČI.

pencil-img

1695

Ojla Bobek, zdej boš zame manekenka. Ti veš jaz bom tudi malo zamenjala tele jedi. Ta jutrišna "južna" men prav čist nič ne diši. Jaz bom jedla kakšno drugo zelenjavo. Pri juhi sem pa tud mal spustila nekatere stvari. Jaz upoštevam malo tvoj jedilnik, če mi ni všeč grem pa na tist forum od Splišni pogledat kaj kej tam pravjo. Malo pa tudi upoštevam nasvete od Urške. Te vem da držijo, ker smo se učil v šoli. LP

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem