IZVIRNO SPOROČILO: liliana
Samo kolikor je meni znano se stroški vzdrževanja enega otroka določajo posamično.....in so stroški vzdrževanja enega otroka pri skupnih plačah matere in očeta, ki znaša 3000 EUR večji, kot če znašata plači matere in očeta 1500 EUR......in se stroški vzdrževanja otroka določajo glede na dohodke staršev.....
No, po mojih zelo nedavnih izkušnjah z družinskega sodišča se žal zelo motiš. Sodniki (roko na srce so predvsem sodnice) se kot pijanec plota držijo predvsem tega, kaj jim glede posameznih postavk pravi je**na sodna praksa in jih bolj malo brigajo dejanski stroški, konkretni izračuni in priloženi računi. Jaz sem jim utemeljitev spisala na 60 straneh, s priloženimi računi za VSAKO postavko, ki jo navajam. In to v detajle v smislu: otrok porabi XX plenic na dan = YY plenic na mesec = QQ paketov plenic na mesec krat cena paketa
Lumpi plenic (na cent natančno!) + priložen poskeniran račun. Plus računi za kremico, vlažne robčke itd. Komentar? Ja gospa, to je pa nekam veliko. Sodna praksa pravi, da to nanese toliko in toliko. Sem samo debelo gledala, da če se ji zdi, da moram otroka previjati na več ur, ali da naj namesto trgovske znamke plenic raje uporabljam kar prepognjene papirnate brisačke?
In apliciraj ta isti absurd še na oblačila, kjer sem navajala nizkocenovni H&M, pa hrano, kjer so bili računi iz Hoferja/Lidla itd.
Kljub temu, da so najini skupni prihodki zelo solidni, niso otroku priznali niti polnega obsega osnovnih dobrin, kamoli da bi priznali višje stroške recimo za pamperske ali Okaidi cunje, ker sta plači znosni in so stroški vzdrževanja tako (lahko) višji.
Niti jih ne briga to, da je razmerje med najinima dohodkoma 1:2,5. Stroški (že tako podcenjeni) gredo na pol in pika. Komentar? "Ja ga pa lepo prosite da naj otroku še sam kaj kupi." Balzam za zapuščeni moški ego, prav res.
Pokvarjenka ga je zapustila, zdaj naj ga pa kar lepo na kolenih prosjači, če ji ne znese...