cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

pomoč pri črpanju!!!

clock-img

18.10.2005, 09:38

clock-img

Nejči

pencil-img

64

Imam kar nekaj vprašanj glede črpanja mleka - na mala se namreč doji samo še, ko se je tako zazdi, drugače pa hoče flaško sicer je raje ves dan lačna, pa je stara šele 3 mesece. Ker dojenje ni več redno opazujem, da je mleka že manj, zato me zanima:
-ali je mogoče s črpanjem mleko še kar nekaj časa obdržat?
Pri črpanju pa se mi večkrat pojavi tudi ta problem, da čutim, da je mleko še v dojki, pa nikakor noče stečt oz. traja zelo dolgo, da prične res tečt-
- ima katera morda kakšen nasvet, kako naj vzpodbudim prsi, da bodo pretok hitreje sprostili?
Vem za tople obhladke, a na žalost tudi to traja zelo dolgo, tako da je pri rednem črpanju skoraj nemogoče.
In še to, zadnje čase imam tako premalo mleka za en obrok v eni dojki -
ali je pametno izčrpat še drugo? (ampak problem je v tem, da potem do naslednjega obroka nimam v nobeni skoraj nič, da se mi zdi, da se mi mleko full počasi tvori - to je najverjetneje pomanjkanje, ne)?

Ker sem precej obupana že zato, ker se mala ne želi več dojit, res upam, da mi jo bo nekaj časa, vsaj preko črpanja, še uspelo hranit z mojim mlekom in da mi boste z nasveti lahko pomagale.

Najlepša hvala vam že vnaprej!
Nejči

clock-img

18.10.2005, 09:47

clock-img

mimica

pencil-img

354

Na prvo vprašanje ti lahko odgovorim iz lastnih izkušenj, saj se moj mali ni hotel dojiti od rojstva naprej. Mleko sem seveda imela, zato sem si ga črpala. Mleko imam še sedaj ( mali bo star 5.mesecev ). Samo črpala sem si ga 2.meseca za vse obroke, saj sploh ni jedel na prsi. Pri 2.mesecih se je začel hraniti na dojko.
Tudi meni se je dogajalo, da sem čutila, da je še mleko, pa ni hotelo tečt. V tem primeru sem jaz nehala črpat, kakih 5-10 minut počakala in šla dalje črpat. Črpala sem si iz obeh dojk, saj si načrpat nisem mogla dovolj le iz ene dojke, sedaj, ko se dojiva pa se hraniva samo na eni dojki.Jaz sem si črpala torej iz obeh.
Da ne bi imela praznih prsi poskusi s črpanjem tako kot če bi dojila. Npr. črpaj si na 3 ure. Mali je imel ritem hranjenja na 3 ure. Npr. da sem vedela, da se bova hranila ob 10.00,13.00 sem si črpala ob 9.00 nato pa ob 14.00. V treh urah mislim, da bi morala imeti dovolj mleka v prsih.
Upam, da sem ti kako pomagala !

clock-img

18.10.2005, 09:49

clock-img

mimica

pencil-img

354

Joj, prišlo je do pomote. Črpaala sem si potem ob 9.00, nato 12.00 ( in ne 14.00 ) user posted image

clock-img

18.10.2005, 10:18

clock-img

Jessy

pencil-img

6727

Za večjo količino mleka začni piti sezamov čaj, ki zelo pomaga. Jaz sem ga pila 3 dni zaporedoma (vsak dan po 2 dcl), pa so bile dojke tako polne, da me je že vse tiščalo.

Pri črpanju pa si jaz stiskam dojko z eno roko, z drugo pa črpam. Ko neha teči, si z obema rokama masiram dojko od zunaj proti bradavici kako minuto, potem spet črpam...to ponavljam toliko časa, dokler ne zmanjka mleka. Poskusi, morda ti uspe!

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

clock-img

18.10.2005, 10:47

clock-img

mamči

pencil-img

1722

user posted image user posted image user posted image user posted image  za sezamov čaj- preverjeno user posted image user posted image user posted image user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem