IZVIRNO SPOROČILO: kapitan jan
Jaz bi pa vprašala, kdaj in kako so ugotovili, diagnosticirali motnje koncentracije, impulzivnost, hiperaktivnost pri vaših otrocih?
Hvala.
Pri meni je tako, da je moj sin že od malega zelo živ. Vendar sem se jaz že takoj navadila z njim takšnim delat in midva vse narediva brez da bi imela kakršne koli probleme. Samo sistem je potrebno imeti z njim.
Se pravi če karkoli delavava se moram posvetiti samo njemu. Če mu naprimer mimogrede rečem, da naj naredi nalogo bo on to preslišal- imeti mora natančna navodila in vsakega posebej.
V šoli pri obveznem pouku je to tudi štimalo. Pri podaljšanem bivanju, ko je pa več otrok iz različnih razredov pa to ni potekalo kot bi moralo.
Po tistem, ko so učiteljice predlagale, da ne obiskuje več podljšanega bivanja sva šla k psihologu in psihologinja je dejala, da ima motnje z koncentracijo in impulzivnost.
Ni pa hiperaktiven- ker zmore ure in ure nekaj risat, sestavljat lego kocke, rad se zaigra sam....
Je pa čustveno zelo občutljiv - jeza, žalost,veselje so pri njemu zelo hitro opazni. Naprimer jaz že par let nisem jokala - sploh ne vem če sem 5 x odkar sem odrasla oseba in tudi kot otrok me ne bi nihče spravil v jok- pri njemu pa to ni problema za vsako malenkost.