cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

opuščanje dodatka

clock-img

05.12.2007, 00:10

clock-img

ALJA75

pencil-img

305

Kako ste dojile, ko ste se trudile opustiti dodatek: ali izmenično en obrok dojenje in en steklenička ali vsak obrok dojenje in takoj nato steklenička? Pa še to ali ste vedno ponudile obe dojki ali enkrat eno drugič drugo?
Ali je po 2 mesecih še sploh mogoče doseči, da dodatek več ne bi bil poteben?

clock-img

05.12.2007, 08:26

clock-img

aluš

pencil-img

704

Če daješ dodatek, naj bi to pomenilo, da imaš premalo mleka. Torej, čim-več podojev in obvezno vedno na obe dojki. Le tako, bo dojenček popil maximum tvojega mleka in bo začelo nastajati več mleka (ponudba-povpraševanje). Pa počivat (ležat, ne sedet za rač.- vsaj po mojih izkušnjah) in veliko pit.

Mislim, da če se dojenček rad in pravilno doji (ne zavrača dojke, ker mu po steklenički bolje teče), da se z zgoraj napisanim da kaj storiti. Je pa sigurno zjutraj več mleka (čez noč običajno ne jejo tako pogosto, pa še počivamo), kot pa zvečer, ko smo vse utrujene. Tako, da v dopoldanskem času naj bi šlo lažje brez dodatka, kot npr. zvečer.

Potrudi se, mogoče se splača in ti bo uspelo. Vem, kako je kombinacija dojenja in dodatka - en kup dela, se vprašaš če se splača. Če imaš možnost tehtanja dojenčka, jo stehtaj pred dojenjem in po dojenju, da boš videla koliko dejansko poje pri tebi (koliko imaš mleka).

clock-img

05.12.2007, 10:01

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

Alja ne štekam tvojega vprašanja.

Zakaj pa dodajaš, če imaš zadosti mleka in želiš ukiniti dodatek? A se je zdaj mleko vlilo? Če imaš zdaj zadosti mleka, potem kar enostavno ukineš dodatek. Ne vem zakaj bi komplicirala. user posted image  

Nič več dodatka in samo dojiš.Če boš pa ugotovila,da imaš vseeno premalo mleka pa daš kakšno flaško dodatka zraven takrat, ko čutiš, da so dojke prazne.

Vsaj jaz sem tako počela.Če je bilo mleka dovolj sem samo dojila, če ga je bilo premalo, sem dodajala. Včasih sem dojila vmes cel mesec brez dodatka.  Dodatek pa res ne rabiš opuščat postopoma.

clock-img

11.12.2007, 16:59

clock-img

Rozmarinka

pencil-img

466

Alja75, jaz pa cisto razumem kaj zelis vprasati, ker sem bila pred podobno dilemo.

Skratka...ce dodajas, bi ti jaz svetovala, da VSAK obrok NAJPREJ podojis na obeh straneh (jaz sem tudi veckrat zamenjala), potem pa sele DODATEK. 
Mi smo najprej zaceli opuscati dodajanje pri nocnih obrokih in nato se jutranjih, saj sem bila takrat najbolj spocita in je bilo posledicno tudi vec mleka. Zdaj dodajam le se priloznostno, smo pa 2,5 meseca stari in smo dodajali od 2 tedna dalje, ker malcek ni pridobival na tezi.  

clock-img

12.12.2007, 19:56

clock-img

only_me

pencil-img

392

sem bla na istem. Enostavno sem se odločla, da čez dan ne bo dodatka. Je pač vsakič cico dobil. Tudi sedaj, ko mu kašico dam, takoj po tem dobi cico.
Na začetku sem ha seveda mogla bolj pogosto pristavljat. Zdaj pa je ok. Edino zvečer dobi dodatek NF.

clock-img

12.12.2007, 20:39

clock-img

ALJA75

pencil-img

305

Najprej najlepše hvala za vaše odgovore!
Ja, Aluš imaš prav glede počitka, upoštevam nasvet zato tako pozno odgovarjamuser posted image

Paštetka  mleka je bilo premalo zato je P naročila dodajanje ker je mala hujšala, zdaj pa imam občutek da je mleka več.

Rozmarinka, aha, midve sva pa v isti situaciji. Bom upoštevala vse nasvete pa da vidim kako se bo izteklo. Tudi naša pupa je stara 2,5 meseca in tudi jaz sem začela dodajati od 2 tedna dalje.





Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem