cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

opravičilo za dva dni

clock-img

18.09.2008, 10:42

clock-img

Volga

pencil-img

9346

Sem skoraj pozabila. Je treba napisati opravičilo, če otrok zaradi bolezni manjka v šoli dva dni, a ne? In do koliko dni lahko sam napišeš oz. mora biti opravičilo od zdravnika?

clock-img

18.09.2008, 10:56

clock-img

mojcaziga

pencil-img

1897

Pri nas je tako, da učiteljico kar pokličemo in povemo. Mislim, da se zdr. opravičil sploh več ne nosi v šolo.

lp, MOjca

clock-img

18.09.2008, 10:59

clock-img

FORZA

pencil-img

521

Moj sin je največ en teden skupaj manjkal. Vedno sem sama napisala opravičilo. Od zdravnice sem priložila samo opravičilo, da ne sme telovaditi.

clock-img

18.09.2008, 11:16

clock-img

uwaga

pencil-img

613

Mi smo imeli dogovor, da če manjka do tri dni opravičilo napišejo starši, kar je več pa zdravnik. Za v naprej napovedane preglede smo učiteljico obvestili par dni prej pa opravičilo ni bilo potrebno.

clock-img

18.09.2008, 11:30

clock-img

oka

pencil-img

1773

IZVIRNO SPOROČILO: uwaga

Mi smo imeli dogovor, da če manjka do tri dni opravičilo napišejo starši, kar je več pa zdravnik. Za v naprej napovedane preglede smo učiteljico obvestili par dni prej pa opravičilo ni bilo potrebno.

A vam pediatrinja napiše opravičilo? Sprašujem zato, ker sem pred dvema letoma (takrat 3 razred), ko je mali imel gripo in manjkal 14 dni letala kot zmešana od pediatrinje do učiteljice. Prva mi je govorila, da po pravilniku (ne vem katerem) do 5 ali 6 razreda pediatri ne pišejo opravičil in zadostuje opravičilo staršev, učiteljica pa je zahtevala opravičilo od zdravnika.

Drugače pa sama napišem opravičilo v šolsko publikacijo (beležko), v kateri so že napisani obrazci za opravičila.

clock-img

18.09.2008, 11:34

clock-img

Arwenko

pencil-img

5206

Kolikor jaz poznam pravilnike je da do 1 teden (torej 5 delovnih dni) pišejo opravičilo starši, vse kar je več pa zdravnik in za telovadbo izključno zdravnik.

clock-img

18.09.2008, 12:34

clock-img

Mišni

pencil-img

4682

Pri nas smo se glede opravičevanja ob izostajanju na RD samo o tem pogovarjali, na katero šptevilko pokličeš, da odjaviš kosilo ... tako da ne vem.

Velika rit je velika stvar.

clock-img

18.09.2008, 12:43

clock-img

uwaga

pencil-img

613

Oka mi imamo krasno pediatrinjo, ki napiše opravičilo kadar rečem da ga potrebujem. Še nikoli nas ni zavrnila, če je potrebno zdravniško opravičilo zaradi ljubega miru ga pač dobimo.
V primeru izostanka pokličem tajništvo da odjavim malico in kosilo vendar oni ne iščejo učiteljev da bi jim naštevali izostanke. Zato potem otrok dostavi opravičilo.

clock-img

18.09.2008, 14:18

clock-img

dulcinea

pencil-img

4144

Jaz sem vedno zahtevala pisno opravičilo od staršev. Nikoli od zdravnika. Razen če je otrok manjakal res velik časa so pa starši kar samo prinesli, ker jim je dr. napisal sam od sebe.
Opravičilo od staršev pa je bilo lahko napisano v beležki, publikaciji, na papirju. Gor je moralo pisati ime in priimek učenca, kdaj je manjkal in zakaj (zaradi bolezni, inm ne zaradi katere bolezni). Pa podpis staršev zraven.

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem