cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

okrasno lubje čez zimo

clock-img

31.08.2007, 11:15

clock-img

2ursae

pencil-img

4420

no, plevela imam poln kufer, zato bom sprobala z okrasnim lubjem. Pa me zanima, če ga moram jeseni pobrat dol z grede ali lahko "prezimi" tko, da ni spomladi čist strohnel in neuporaben. Se mi zdi, da je odstranjevanje lubja lahko eno user posted image  matranje... 

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

clock-img

31.08.2007, 12:58

clock-img

bumerang

pencil-img

3207

Z okrasnim lubjem se plevela ne boš rešila.
Najprej je potrebno gredo temeljito očistiti plevela, potem pa se čez gredo pogrne črno protiplevelno folijo (pravkar v Merkurju v akciji), v folijo se zareže luknje in posadi rastline. Šele potem se po gredi posuje lubje. Čez zimo se ga ne odstranjuje, potem pa se ga preko leto po potrebi dodaja, saj ga veter pogosto raznaša naokoli in sonce presuši.
Čez kaka tri, štiri leta je potem gredica v celoti zaraščena (v kolikor si upoštevala tehniko overplantinga) tako da dela s pleveli nimaš več. Lubje nasuješ samo še ob robu tako da lepše zgleda.

... če bi znala vstavit sliko...

Če boš na gredo, polno semen in plevelov dala samo lubje, potem mora biti plast debela najmanj 10 cm (tudi, ko se bo že posušilo) in slaki, osati, pirnica in še milijon drugih plevelov bo veselo raslo naprej.

Ustavi se in prišel boš!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem