cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

nosečnost in kitajska hrana

clock-img

16.11.2008, 19:43

clock-img

PetraSkok

pencil-img

202

zanima me, kaj mislite glede hrane v kitajskih restavracijah v času nosečnosti? Se jo odsvetuje? Recimo pečeni rakci, je to ''varno''?

clock-img

16.11.2008, 19:52

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

če te je strah zaradi higiene, ti povem da majo kitajske restavracije 20x več inšepkcij za vratom kot katerakoli 'spoštovana' gostilna, tko da kar se tega tiče - nič bolj nevarno (kvečjemu manj) kot kjerkoli drugje.
Kar se same hrane tiče... hja, kokr jest vem morski sadeži niso ravno priporočljivi v nosečnosti. v katerikoli obliki, zrd nevarnosti okužbe z... vsem. od listerije do živilskih toksinov. Če nisi prepričana v svežino tega, potem rajš ne. kjerkoli, ne samo v kitajski. če pa to tveganje sprejmeš... potem pa kot rečeno, v kitajski glih tolk lahko to ješ (oz. je varno) kot kjerkoli drugje.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

16.11.2008, 20:19

clock-img

copka

pencil-img

1117

Jaz sem sla v kitajsko pred 3 tedni in pri tem jedi neizmerno uzivala. Jedla sem kar mi je pasalo, ampak mislim, da morskih stvari ni bilo na krozniku. Pa tudi ce bi bile, bi jih jedla.

Sicer pa mami 1x na 14 dni skuha morsko rizoto in jo z veseljem pojem. Sem pa zadnjic jedla tudi gobovo omleto.

clock-img

17.11.2008, 08:33

clock-img

nuala

pencil-img

1653

Meni je kitajska hrana v nosečnosti res pasala. Proti koncu nosečnosti se je enkrat zgodilo, da sem zmazala svojo, pa še moževo porcijo. Kriza.
Če tudi sicer hodiš v kitajsko in veš, da si tam jedla dobro in svežo hrano, po kateri nisi imela težav, tudi sedaj po mojem lahko uživaš.
Aja, riž z rakci imam zelo rada in sem ga jedla tudi v nosečnosti. Jaz sem sploh jedla vse...in to v ogromnih količinah...

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

clock-img

17.11.2008, 13:00

clock-img

PetraSkok

pencil-img

202

hvala vsem trem za odgovor.

clock-img

05.02.2009, 15:05

clock-img

baby blue

pencil-img

2248

No sama imam že po naravi zelo rada kitajsko hrano tako da se ji tudi sedaj v nosečnosti ne morem upreti... Se pa izogibam če se la da kakim gobam drugače pa jem kar mi zapaše...

clock-img

06.02.2009, 21:26

clock-img

Jelcy

pencil-img

436

Jaz sem tudi jedla pa me ni nic skrbelo, lahko se zastrupis tudi doma...

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem