Ja, lahko je biti pameten, če se take stvari v tako hudi obliki ne dogajajo tebi. Pri nas je namreč zjutra grozno, ampak res grozno.
Naš "tamali" je star 2,5 leti in zjutraj ne bi vstal, se ne bi oblekel, ne bi šel v vrtec, samo dere se in zganja histerijo, brca, se izmuzne,....
Meni je kristalno jasno, da tako star otrok nima o takih stvareh kaj odločat. Če se mora, se pač mora.
Ampak jaz ga fizično skoraj več ne morem obvladati. Ko začne zganjat histerijo, se otepat, brcat, enostavno nisem dovolj močna, da mu dam plenico na rit in ga oblečem. Na koncu vsega sem tako zmatrana kot bi tekla na Triglav.
Pri nas namreč ne zaleže nič, POPOLNOMA NIČ. Če mu rečem, da grem sama, mi reče v redu, se začne igrat. Če mu rečem, da grejo igračke v smeti, mi jih da naj jih nesem v smeti, če mu zagrozim, da bo šel v pižami v vrtec se ne sekira, če mu obljubljam bombone in čokolade, jih noče.
No, danes je malenkost palilo to, da sem rekla, da bo šla njegova ninica v smeti, če se ne bo hotel obleči. Ampak to je bilo danes izjemoma, ponavadi se ne sekira okoli tega.
Jaz sem totalno obupana, ker ne vem kako naj naredim najina jutra mirnejša in ful si želim, da bi šla zjutraj dobre volje in nasmejana narazen. Potem pa takole in še cel dan mislim na to kako se je drl.
Poleg tega zjutraj spi še naš mali miškolin, ki ga čuva babi in ga ta večji ne sme zbudit, tako da je še toliko težje vse skupaj.
KDAJ SE TO NEHA ?
(Elizabeth Stone)