cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

nastavki in čas dojenja

clock-img

13.10.2005, 10:44

clock-img

sc-2

pencil-img

12

Imam  dve vprašanji:

1. zanima me koliko časa dojite, ali vmes gledate na uro (ker pravijo da več kot 15min na dojki ni priporočljivo) ali pustite user posted image  da sam neha. Kako pa se odločite, da ima dovolj. Moj dvomesečnik včasih kar neha za kakšno minuto, potem pa se zbudi in spet začne, tako da ne vem koliko časa ga naj pustim. Do sedaj sem gledala na uro in ga dojila na vsaki dojki po 15.min. -kakšni so vaši nasveti ?

2. že od samega začetka se dojiva z nastavki. Namreč imam ploske bradavice in v porodnišnici nikakor ni hotel zagrabiti dojke.Tako da so mi svetovali nastavke. Sedaj me pa zanima ali je kaj narobe, če ga kar vedno dojim z nastavki ? Sicer sva probala brez, pa revež nikakor ne zna dobro zagrabiti, verjetno se je že navadil. Bradavice pa imam tudi še vedno ploske, tako da tudi ne vem če bi šlo, če bi se matrala ?
Ali ima katera take izkušnje ? Kako ga odvaditi nastavkov oz. ali naj kar tako nadaljujeva ?

Napreduje pa lepo +1kg na mesecuser posted image .

clock-img

13.10.2005, 18:44

clock-img

SashaB

pencil-img

262

Jaz ga že od začetka dojim kadarkoli je hotel ter kolikor časa je hotel. Vedno po občutku. Ko se mi je zdelo da se obrača stran ter da ne priteče več (lahko tudi vmes poskusiš stisniti ob bradavici in boš videla če še kaj priteče) in ko je bila bolj prazna sva zamenjala. Ampak sva se pa hitro začela dojiti le na eni strani. Pa vedno po občutku. Lahko pa pikca poskušaš odstaviti pa boš videla kako bo reagiral (ali hoče še jesti ali se zaigra).
Z uro si potem samo obremenjen in napet.

Glede nastavkov pa žal ne vem. Ampak če imaš ploske bradavice potem brez verjtno ne bo šlo ... Ne vem, ugibam.

clock-img

14.10.2005, 11:27

clock-img

Anonimen

1. Jaz Gašperja dojim kadar želi in kakor dolgo želi. Kdaj se celo zgodi, da se crklja tudi več kot pol ure. Pa se ne sekiram, ampak ga pustim. Sicer ni to zdej vsak dan...kdaj pa kdaj. Nočno dojenje imava brzinsko, ker imam takrat tud največ mleka, in traja po 10min na vsaki dojki. No, čez dan sva pa tja do 20min na vsaki. Ne vem, po občutku. Sicer boš tako videla, ko bo prazna dojka in se bo začel matrat, se bo tko al tko pritoževal in ga pač prestavi.
2. Midva se dojiva že 3,5 meseca z nastavki. Se pravi od začetka. Sem imela tko uničene bradavice, da ni bilo za zdržat. Pa smo pač na nastavki. Sva se nekaj odvajala, pa malček ni znal pravilno prijet bradavice in se mi mleko ni delalo. Bodi potrpežljiva pri odstavljanju. To zna bit za dojenčka kar mal šok. Pojdi postopoma. Sicer pa...jaz pravim, bolje z nastavki, kot pa sploh ne user posted image
Evo, še en link, kjer si lahko vse prebereš:

http://med.over.net/phorum/read.php?f=94&i=7671&t=7671#reply_7671

clock-img

15.10.2005, 16:57

clock-img

Margareta

pencil-img

872


Glede časa dojenja so tudi meni rekli, da naj podoj na eni traja največ 20 minut in da moram v začetku vedno dojiti iz obeh dojk, zato da dojenje steče.

Glede nastavkov - tudi meni so jih v porodnišnici prijazno posodili iz istih razlogov kot tebi in na žalost ali srečo (ne vem) še vedno dojim z njimi - sicer sem ene parkrat probala brez pa se je tamali očitno tako navadil. Dojim že skoraj 5 mesecev.

Aja, ko je po porodu k meni prišla patronažna in videla nastavke so ji šli kar lasje po koncuuser posted image , v glavnem rekla mi je naj probam dojiti brez plastike

naslednjič ko je prišla sem jih pa kar skrila - se mi ni dalo pregovarjatiuser posted image

Ne sekiraj se - tudi, če vedno dojiš z nastavki

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem