cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

mleko in mlečni izdelki

clock-img

25.06.2007, 14:54

clock-img

2mama

pencil-img

425

Sem med hujšanjem prišla do zanimivega odkritja. Meni mleko in mlečni izdelki povzročajo akne, podkozne mozolje in na sploh mastijo kozo na obrazu. Sem pred kakim mesecem opustila kravje mleko (pa sem ga pila samo s kavo), jogurte in kefir (sem spila tudi po pol litra za vecerjo), tu in tam pojem kak koscek sira. Koza se je noro izboljsala, ne delajo se mozolji, napeta in sijoca je. In to jaz ugotovim pri svojih letih!
Da ne bi kdo potreboval kot jaz tri desetletja, raje napisem. Morda pa komu pride prav.

clock-img

26.06.2007, 10:22

clock-img

hunter80

pencil-img

19

Mogoče pa ni krivo mleko. Akne povzroča bolj mastna hrana. Pri dieti pa poješ manj mastne hrane in ne samo mleka. Jaz bi rekel, da imaš bolj čitso kožo zaradi manj mastne hrane in ne zaradi mleka.

clock-img

26.06.2007, 10:25

clock-img

sasa30

pencil-img

77

Jaz sem svojega mulca, ki ima astmo, vozila v Avstrijo na akupunkturo. Prva stvar, ki jo je zdravnik črtal iz njegovega jedilnika, je mleko in mlečni izdelki, ker povzročajo sluz. Tega se še danes držimo in o astmi ne duha ne sluha, od takrat ne uporablja več zdravil, pulmolog pa je navdušen nad takšnim "samoizboljšanjem" bolezniuser posted image . Očitno nekaj mora biti na tem.

LP

clock-img

26.06.2007, 17:05

clock-img

2mama

pencil-img

425

hunter80,
ne bo drzalo - vsaj pri meni ne. sem namrec lani shujsala ze prvih 20 kg, pa se ni koza niti malo izboljsala, pravzaprav je bilo se slabse. Zakaj? Zdaj vem. Ker sem jedla vsake ovsene kosmice ali musli zjutraj z jogurtom ali mlekom, vsako solato s sirom, vsako vecerjo spet z jogurtom. opustila sem cokolado in vsako jutro zaskrbljeno stala pred ogledalom - ces, pa zakaj se ta svinjarija se vedno dela, ce jem samo "zdravo", crtala sem celo meso ipd. zdaj pa je ok.  user posted image

clock-img

26.06.2007, 17:51

clock-img

Anonimen

Da še jaz dodam piskerčekuser posted image . Od februarja naprej sem ukinila mleko in mlečne izdelke, redko (1x na 2 tedna lai pa še manj) sem pojedla kak navaden jogurt, vse ostalo pa črtala z jedilnika.  Ker pa moj namen ni bil hujšat (črtala tudi belo moko in sladkarije), sem pojedla ogromno oreškov in kakovostnih olj. Na vsako jed sem si prav vlila ali olivno olje ali laneno olje, tak ad sem vase dobila ogromne količine maščob.  Posledica: čista koža, brez mozoljevuser posted image . Tak da se tudi jaz ne morem čist s tabo strinjat hunter80. Kokr pri komu

Ta teden sem se pregrešila s pico, ter njoki z gorgonzolo v katero omako dam ogromne količine različnih sirov- posledica, mozolji so že tu.

clock-img

27.06.2007, 09:43

clock-img

hunter80

pencil-img

19

Nisem strokovnjak, sem samo logično razmišljal, da če poješ manj maščob, da bi se ti morala koža sčistiti. Mleko ima samo do 3% maščob, zato se mi ni zdelo logično, da bi zaradi mleka imeli aknasto kožo. Razni siri imajo pa okoli 30% maščob...  Zato se mi je zdelo, da bi moral biti razlog za aknasto kožo še kje drugje (mastno meso, sladkarije, siri...)
Misek13, mogoče si jedla pa premastno meso. Npr. belo piščančje meso ima samo 2-3% maščob. Glede oreškov in olivnega olja, to so nenasičene maščobe, ki so bolj zdrave za telo kot nasičene (v mesu in mlečnih izdelkih).

clock-img

28.06.2007, 09:44

clock-img

Anonimen

Hunter moja dieta glede mesa je ostala nespremenjena, tako kot pred dieto, tak je bilo v času diete. Mogoče v času diete še več mesa, ker mi je zmanjkovalo idej. Jem pa goveje, svinjsko, piščanca in jagnjetino, vse v nekako isti količini. Res, da so nenansičene maščobe, vendar koža je postala vseeno občutno bolj mastna na mestih, kjer je prej bila izsušena, kar štejem za super rezultat, kljub temu, pa mozoljev ni bilo. Moja dieta ni bila v smislu omejitev maščob in hujšanja, maščobe so pri meni dobrodošle take ali drugačne, problem so mlečni izdelki, ki so črtani z jedilnika. Mleko pa zamenjam z riževim ali pa s kameljim, ki ima prav toliko maščob kot kravje, vendar mi ne dela problemov. Kar je lahko je lahko alergija na kravje mleko in zato tudi mozolji. Imam namreč alergijo. Zase vidim samo tu logično povezavo in ne v maščobahuser posted image .

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem