cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

medenična vstava

clock-img

20.05.2008, 09:11

clock-img

slovenka

pencil-img

4903

Punce pozdravljene,

sem v 36. tednu nosečnosti in mi punčka še kar leži z glavo navzgor. Zdravnik pravi, da še zlasti ker je to moja prva nosečnost, da imam pravico zahtevati CR, v kolikor se beba ne bo obrnila. Moja G pa, da je lahko tudi tako porod čist normalen, čeprav bolj tvegan. Sama nisem neka navdušenka nad CR, glede na daljše okrevanje, ne bi pa tudi želela, da naju z bebo naravni porod čist uniči in me potem peljejo na urgentnega.

Tiste, ki imate izkušnje, kaj mi svetujete? Naj vztrajam pri CR? Je katera rodila naravno z medenično vstavo? Vnaprej hvala za odgovore.

clock-img

20.05.2008, 11:29

clock-img

naja08

pencil-img

32

Živjo!
Čeprav sem sama rodila obakrat normalno, pa poznam primere, ko so tudi za vsako ceno ( mislim na zdravnike) vztrajali pri normalnem porodu, čeprav je bila medenična vstava. Pol pa je prišlo do problemov, ali pri porodu, ali pa so imeli probleme z dojenčki - problemi s kolki in podobno. Mislim, da se ti splača vztrajat na CR.
A pa še to: Tudi jaz sem se naštimala v medenično vstavo, pa so moji mami delal CR.

clock-img

20.05.2008, 12:08

clock-img

Nenny

pencil-img

192

Čao

Nič se bat normalnega poroda. Jaz sem rodila čist normalno in CR-ja si nisem nič kaj preveč želela. Čeprav nekatere prav vztrajajo pri tem.

Je pa res, da je kar precej odvisno od teže otroka..večji in težji je(3,5 do 4 kg) prej se porodničar odloči za to. No pri meni je bil mali težak 3250 in ni bilo nobenega problema. Itak pa so pri medenični vstavi vsi še toliko bolj pozorni in prisotni...v primeru da je na hitro potrebno ukrepat...CR namreč. Edino kar spada k tem porodu pa je, da te že avtomatsko prerežejo...ampak bolj tako, kot pa da se kaj zatrga. Itak se vse lepo zaceli, tako da ni problema.

Tako da kar pogumno, pa bo itak vse OK z obema   user posted image

clock-img

20.05.2008, 12:43

clock-img

slovenka

pencil-img

4903

hvala za spodbudo. Zaenkrat še nič ne vem, kako je kaj s težo. Enkrat pred časom je G ocenila težo in je bila kar solidna, bomo videli, kaj bo do naslednjega pregleda v 38. tednu - z vstavo in težo.

clock-img

20.05.2008, 13:03

clock-img

limma

pencil-img

1098

Moja punčka se je obrnila v 38. tednu, tako upam, da si tudi tvoj user posted image  premisli. Držim pesti!

Sicer pa, si razmišljala o zunanjem obratu?

Srečno!

clock-img

20.05.2008, 14:22

clock-img

slovenka

pencil-img

4903

IZVIRNO SPOROČILO: limma

Moja punčka se je obrnila v 38. tednu, tako upam, da si tudi tvoj user posted image  premisli. Držim pesti!

Sicer pa, si razmišljala o zunanjem obratu?

Srečno!



ja, sem slišala za to - bom videla, kaj mi bodo predlagali, če bo po naslednjem pregledu še kar na ritki. G je rekla, da me bodo kak teden pred rokom hospitalizirali in potem videli, kako naprej. Hm.

clock-img

20.05.2008, 14:33

clock-img

lotty4

pencil-img

402

O boga, vem da si v dilemi, jaz sem non stop težila tle gor rinarajevkam,za nasvete, na oncu sem se le odločila za carski rez, ker so me punce prepričale, da bom jaz lažje okrevala po carskem rezu, kot pa moj malček če bo imel poškkodovane kolke, ali ključnico, kar je le malenkost, ki se lahko zgodi.
Ko sem se odločila za carski rez sem to povedala ginekologinji in mi je rekla, da spoštuje mojo odločitev, ter naj šepremislim o spinalnem rezu ali narkozo.
Tako da sem bila budna in sem slišala hčerkin vik in krik. Hudo lepo jo je bilo slišati!

clock-img

20.05.2008, 22:41

clock-img

bondi

pencil-img

52

Jaz sem se sicer odločila za vaginalni porod kljub medenični vstavi, ker sem si ga ful želela, vendar smo se vsi skupaj po dveh urah popadkov odločili za carski rez. Naša pupa se je spuščala in dvigala po porodnem kanalu, tako da se porod ni nadaljeval normalno. Poznam pa več deklet, ki so čisto normalno rodile v medenični vstavi.
Dosti je odvisno od tega. če te tvoj ginekolog zna pomirit  tvoje strahove. Jaz sem mu 100% zaupala, zato sem šla na porod čisto mirna.
Je pa tudi s CR full lepo, ko zagledaš svoje dete! Samo malo zadeto prvih nekaj ur, če imaš splošno anestezijo. user posted image

clock-img

21.05.2008, 20:07

clock-img

Jo@n

pencil-img

1727

Moj user posted image  je bil v medenični vstavi, zunanji obrat pa ni uspel. V kombinaciji medenične, velik plod (ocenjena TT 4100) in še moj gestacijski diabetes (večji trebušček od glavice otročka), pa so se potem odločili za indiciran CR. Jaz sem se odločila le za spinalni blok. Z user posted image  je vse ok, teža je bila 3870, sama pa sem zaslišala njegov jok v trenutku, ko se je rodil in ga tudi na kratko poljubčkala. Kljub temu, da je od tega 5 tednov, je bila to izredno lepa izkušnja in bi jo takoj spet ponovila. Okrevane po CR pa tudi ni tak bav bav.

clock-img

21.05.2008, 21:51

clock-img

urssyy

pencil-img

435

tudi jaz sem imela medenično vstavo in sem se odločila za CR in naslednjič bi se zopet !!! Zjutraj so me operirali, zvečer sem že stala na nogah, tretji dan sem že nosila svojo lepotičko na rokah. Imela sem popolno anastezijo.

Vso srečo.

clock-img

22.05.2008, 09:16

clock-img

dodi

pencil-img

1176

Jaz sem rodila zadnji dvojčici vaginalno...prva je bila v medenični vstavi,druga prečno...obe rodila naravno...več si lahko preberete tu....
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2214399

< Sporočilo je popravil dodi -- 22.5.2008 9:17:12 >


_____________________________

Čiščenje hiše,medtem,ko otroci odraščajo,je podobno kidanju snega,medtem ko sneži...

clock-img

22.05.2008, 15:44

clock-img

bsasab

pencil-img

321

No moja pika je bila tudi v medenicni vstavi, ampak sem jaz v 37.tednu imela obrat, ki je na vso sreco uspel, tako da je porod potekal naravno. Ce pa obrat nebi uspel, pa bi sla tako na CR, brez pomisleka.

_____________________________

5.12.2007 nam je Miklavz prinesel najlepse darilo doslej...

clock-img

04.06.2008, 16:31

clock-img

gagy85

pencil-img

154

jst sem imela naraven porod z medenicno vstavo, sicer je bila malo bolj drobna 2560g... in je imela kolke 1A.. sem se tudi full bala takega poroda ampak je vse potekal bp.. nevem zakaj se tako z lahkoto odlocate za cr, to je operacija.. porod je nekaj naravnega.. v vsakem primeru gre pa lahko kj narobe.. sj zato so pa porodnicarji tm..

_____________________________

http://gagy.moj-album.com/

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem