cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

matematika,fizika 8 razred

clock-img

07.04.2009, 21:18

clock-img

gita10

pencil-img

1507

Prosila bi vas , če ima katera osmošolca, da mi sporoči kaj se otroci v osmem razredu pri fiziki in matematiki sploh učijo. Imam prijatelje, ki so se pred kratkim preselili v Slovenijo in prihajo čez praznike k meni, da bi njihovi osmošolki malo pomagala. Slovenščine, angleščine se ne bojim malo me pa zanima kaj se zdaj učijo v osmem razredu pri matematiki in fiziki.
Hvala za vse vaše odgovore.  P.s. sem poskusila na spletni strani otroci.org pa ni nič za 8 razred.

clock-img

08.04.2009, 08:28

clock-img

Anonimen

Glede na to, da je v Sloveniji 9-letka, boš bolj težko primerjala njihov in naš 8. razred. Sicer pa, zakaj ne greš v knjižnico, pa tam nabereš knjige?

clock-img

08.04.2009, 10:37

clock-img

Eca

pencil-img

1305

Za fiziko ne bi vedela...
Pri matematiki pa se učijo: enočlenike, veččlenike, množenje enočlenikov, seštevanje, odštevanje enočlenikov, seštevanje in odštevanje celih števil, realnih števil, korenjenje, kubiranje, kvadriranje, večkotniki in lastnosti, krog in krožnica - obseg, ploščina, lok, izsek, pitagorov izrek. To je okvirno to, kar se spomnim iz glave.

Lp, Eca

Mene pa kamin greje...

clock-img

08.04.2009, 10:38

clock-img

Eca

pencil-img

1305

Aja, pa premo in obratno sorazmerje, koordinatni sistem - risanje sorazmerja

Mene pa kamin greje...

clock-img

08.04.2009, 10:40

clock-img

Eca

pencil-img

1305

Trenutno pa se v 8.razredu pri matematiki učijo pitagorov izrek, vendar je to odvisno tudi od šole, kako daleč so s snovjo oz. kakšen vrstni red snovi je ubral njihov učitelj matematike.

Mene pa kamin greje...

clock-img

08.04.2009, 11:26

clock-img

gita10

pencil-img

1507

Hvala a to pa še znam me je bilo strah da bo kaj takšnega za kar še nisem slišala - če mi še katera za fiziko kaj izve bom zelo hvaležna

clock-img

08.04.2009, 14:17

clock-img

anajan

pencil-img

150

Priporočam www.e-um.si in obisk knjižnice. Med boljšimi učbeniki je zagotovo Skrivnosti števil in oblik (Rokus). Učne vsebine se med državami zelo razlikujejo.

LP.

Vsak dan je nekaj posebnega.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem