cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

mali pretepač

clock-img

08.06.2006, 22:00

clock-img

babylove

pencil-img

2473

Kako odvaditi otroka (17 mesecev), naj ne tepe drugih otrok?

Meni je prav nerodno. Greva na igrišče in če pride kdo do njega, ga kar klofne. Brez da bi prišlek sploh kaj naredil ali rekel user posted image . Torej ne gre za samoobrambo, ampak udari kar tako iz lepega (in sistematično!). Vsakič mu jasno povem, da tega ne sme; pogled v oči, strog glas in podobne variante iz knjig... Danes je moral tudi sedeti zraven mene in se ni smel več igrat. Pa je tulil kot zverina.

Sicer pa že od nekdaj zelo pogosto stiska zobke, kot da bi imel napad jeze, ampak kar tako iz nič. Če se npr. sam igra doma, pa kar stisne zobke in začne mahat z rokicami ter igrače na vse strani pomeče. Meni se to zdi vse bolj čudno, ali se še kakšen otrok tako obnaša?

clock-img

08.06.2006, 22:10

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

09.06.2006, 07:12

clock-img

skuštrana

pencil-img

7010

Spodaj imaš dva linka s podobnimi primeri. Eden na Mon- u

http://med.over.net/phorum/read.php?f=46&i=610&t=610

drugi na ringaraji (brez pametnih odgovorov - žal)

http://www.ringaraja.net/forum/m.asp?m=937550.
Mogoče ti pa kaj pomaga in mogoče še katera napiše kako reagirati v takšni situaciji.

clock-img

09.06.2006, 07:53

clock-img

diva 4

pencil-img

1199

Jaz mislim ,da mu je treba dat jasno vedet ,da se to ne sme in da to boli.Vsekakor si naredila prav ,da je moral sedeti zraven tebe pa čeprav je zraven tulil.Če to počne tudi doma ga kaznuj tako ,da ga pošlješ v drugo sobo in mu rečeš naj premisli ,če je njegovo početje pravilno.Kadar zunaj udari otroka pa vztrajaj ,da se mu tudi opraviči.Je pa to kar dolgotrajen proces ,saj mora tudi sam pogruntat ,da če njega kdo udari ,da ni fajn občutek.Mogoče pa bo kdaj on naletel na podobnega "pretepača", ki ga bo vsekal nazajuser posted image .

clock-img

09.06.2006, 13:31

clock-img

babylove

pencil-img

2473

Diva4, a ti imaš otroke?

17m fantka naj pošiljam v sobo premišljat?????
In naj se opraviči? Še 'mama' prav ne reče, kako se bo le opravičil?

clock-img

09.06.2006, 13:34

clock-img

Anonimen

No, jaz sem mojega poslala sedet na stopnice, pa je bil vsakič čez sekundo pri meni. user posted image

Babylove, ne se sekirat, to bo minilo samo od sebe. Sem jaz tudi vačsih na igrišču zraven njega stala, da ni koga kar tako mimo grede. Pa je kmalu pozabil na vse skupaj. Je pa neprijetno, to pa priznam.

clock-img

09.06.2006, 14:39

clock-img

Anonimen

moja mala(25m)je ista samo ena razlika je-ona vdari samo manjšega od sebe(kar je logično ker ve da nebo ih nazaj dobila)in meni je tudi včasih blo nerodno na igrišče hodit,ampak zdaj mam rešitev,ko pridemo tja jo opozorim da če bo vdarila gre domov,če vdari ji rečem da če še enkrat to naredi gre domov,in potem če res še enkrat vdari ji rečem da je sama izbrala da se nebo več tukaj igrala,pobašem jo in se z vreščečim otrokom odpravim domov.Ene tri tedne sem rabila da me je začela resno jemat,ampak zdaj se to ful retko dogaja(napade samo takrat ko ji kdo vzame kaj njenega)

clock-img

10.06.2006, 22:37

clock-img

diva 4

pencil-img

1199

babylove - ja imam 2 otroka.Pa oprosti če tvojega otroka primerjam s svojo hčerko ki je pri 16ih mesecih govorila v stavkih in štela do 5.Ja priznam moja napaka.Pa tudi razumela je veliko stvari, tudi pomen opravičiti se ,je osvojila zlo zgodaj.Še vedno pa vztrajam pri tem , da mu moraš na njemu primeren način dopovedati , da je njegovo ravnanje napačno.

clock-img

11.06.2006, 14:06

clock-img

babylove

pencil-img

2473

pri 16ih mesecih govorila v stavkih in štela do 5

Čestitke!

clock-img

11.06.2006, 21:22

clock-img

skuštrana

pencil-img

7010

Diva 4, kako ti je pa uspelo tvojo malčico naučit govorjenja v stavkih in štetja do 5 pri 16 mesecih? Men se zdi tole malo za lase privlečeno, no, ja...Mogoče imaš pa kakšno malo genijalko doma. Naša pri 17 mesecih izusti mama, tata, in še kakšno besedo, ki pa ni najbolj razumljiva..Štet do pet bo verjetno znala v prvem razredu osnovne šole, upam pa, da se bo govorjenja v stavku naučila prej..Ampak pri 16 meseci..vsaka ti čast!!!

clock-img

12.06.2006, 07:35

clock-img

diva 4

pencil-img

1199

Saj ne bom več omenjala teh stvari ,ker je brez veze ,saj vidim ,da če je otrok zelo hiter v razvoju imate tu nekater komplese ,ki jih tudi hitro pokažete.Povem še samo to ,da je nisem učila nič na silo ampak sem samo sledila njenemu razvoju, kar mi je svetovala tudi ped. , ki spremlja njen razvoj.Imam pa še sina ,starega 1 leto ,ki pa ni niti približno tako hiter v razvoju pa to jemljem kot nekaj čisto normalnega.Tudi vzgojiteljice pravijo , da se Ana velikokrat dolgočasi v vrtcu in , da se mora katera izmed njih ,posebaj ukvarjat z njo, saj ima rada miselne igre(štiri v vrsto,človek ne jezi se).Aja še to ,vse našteto ni hvala ,so samo dejstva , saj je vsak otrok nekaj posebnega.

clock-img

12.06.2006, 10:01

clock-img

galž

pencil-img

6

Kar se malih pretepačev tiče,naj omenim,da je naš najmlajši star štirinajst mesecev,pa da sestrico neskončno rad ugrizne,pocuka za kite ali celo udari. Druge otroke pusti pri miru,je pa res,da mu drugi otroci dajo mir. DIVA 4 jaz sem pa čisto tvojega mnenja, jaz malemu,ki zna reči le par besed,vedno razlagam da pretepati ni prav in mu namesto opravičila ukažem,da sestrico poboža ali objame ali kaj podobnega. Slej ko prej bo dojel kaj mu razlagam!!! Drugače je pa moja štiriletnica pri enaki starosti kot je trenutno bratec(14m) znala zapeti celo Kekčevo pesem,govorila je v stavkih,povedala je svoje ime,priimek in naslov!

clock-img

12.06.2006, 10:06

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

14.06.2006, 07:18

clock-img

skuštrana

pencil-img

7010

Ne vem sicer kaj za vas pomeni tekoče govoriti, ampak za mene je tekoče govorjenje, da poznaš večino besed, da se lahko s sogovornikom pogovarjaš (ustvariš aktiven dialog ) ...Še vedno ne verjamem, da  16 mesečnik to zmore (pa hiter govorni razvoj gor ali dol). Sem pač takšne sorte, da dokler ne vidim na lastne oči ne verjamem. In pika. 

clock-img

14.06.2006, 19:46

clock-img

babylove

pencil-img

2473

(14m) znala zapeti celo Kekčevo pesem,govorila je v stavkih,povedala je svoje ime,priimek in naslov!

Tudi tvoji punčki čestitke!

clock-img

14.06.2006, 20:41

clock-img

ZARA

pencil-img

17227

Blk, moja je pa stara 25 mes pa nič od naštetega ne zna...user posted image  A boš men tud čestitala? user posted image

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

clock-img

14.06.2006, 20:42

clock-img

ZARA

pencil-img

17227

Jaooo, hotla sem začet z BL in ne Blk user posted image  Skjuz mi.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

clock-img

14.06.2006, 23:27

clock-img

babylove

pencil-img

2473

Moj pa pri 17 m pretepe vse otroke na igrišču! Evo, s čim se lahko jaz pohvalim.

Aja, in polula se tam, kjer ga pač pritisne. Potem pa me pride poiskat in me (vznemirjen od ponosa) pelje pokazat lužico...

Ne res, meni se zdi znanstvena fantastika, da 14m otrok zrecitira pesem user posted image ?

clock-img

15.06.2006, 15:39

clock-img

Pilar

pencil-img

1009

Ne res, meni se zdi znanstvena fantastika, da 14m otrok zrecitira pesem ?

Meni tud.

clock-img

15.06.2006, 16:15

clock-img

Anonimen

Eni jih tudi pojejo user posted image  user posted image

Sem skoraj dol padla, ko sem slišala "Lisička je prav zvita zver...." od enga mulčka, ki je komaj hodil..... 

clock-img

15.06.2006, 16:41

clock-img

san

pencil-img

4176

Moj mali je bil pri teh mesecih isti in to je trajalo dober mesec ali pa mogoče še malo dlej. Sploh mu nisem mogla dopovedat, da se to ne sme. Vedno sem ga takoj popokala stran, še prej se je moral opravičit (seveda sem se namesto njega jaz, ker on se ni hotel, pa se mi zdi, da tudi ni čisto razumel kaj to pomeni in kaj hočem od njega). Ma nič ni pomagal, pa sem se lahko še tako kregala nanj, ali pa mu na lep način dopovedovala. Potem pa je nekega dne kar izzvenelo, se je zgleda naveličal.

Glede hitrega napredka v govoru, pa imam tudi jaz tako frčafelo doma, ki je govorila kot navita v stavkih s čistim R že pred letom in pol. Ma, se je čisto kot en odrasel pogovarjala z mano (je bilo prav čudno na trenutke, ampak tako pač je). So se vsi ozirali za njo in je pediatrinja pri dveh letih rekla, da je za 4-5 let starega otroka razvita. Pri dveh je poznala vse črke abecede, pa je nismo učili. Ona je vprašala npr, katera je ta črka (npr. na cesti ko piše šola), pa sem ji povedala in si je zapomnila in potem je povsod kazala, glej črka o ali pa a... isto je bilo pri številkah in njej je bilo že pri dveh logično, npr. tam so trije avtomobili, ali pa glej 4 stoli... Tudi shodila je zgodaj, kar vstala je in šla. Pri vseh stvareh je bila zelo napredna. tako da diva4, jaz ti čisto verjamem in res tisti, ki tega ne vidijo, tudi težko verjamejo, ker sedaj pri drugem, je pa čist kontra. Do leta in pol sploh ni spregovoril, AMPAK UDARIT JE PA ZNALuser posted image . Pač otroci so si zelo različni. Je pa res, da sem se s hčerjo veliko pogovarjala, z malim, pa ni bilo več toliko časa.

Lp, s

clock-img

18.07.2006, 14:06

clock-img

piščanc

pencil-img

3674

IZVIRNO SPOROČILO: babylove

Diva4, a ti imaš otroke?

17m fantka naj pošiljam v sobo premišljat?????
In naj se opraviči? Še 'mama' prav ne reče, kako se bo le opravičil?

naš je star leto in pol pa točno ve, kdaj ga dam 'na hladno' - če starejšo sestrico udari, mora stran od nje in to najbolje pali, osamitev, pa čeprav samo na drugo stran sobe, pa dosledna moram biti, če mu popuščam takoj ve.

opraviči pa se tako, da sestrico poboža

iz malega zraste veliko

clock-img

18.07.2006, 22:50

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

18.07.2006, 22:52

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

18.07.2006, 22:58

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem