cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

leva, desna stran

clock-img

06.11.2005, 15:25

clock-img

rumena

pencil-img

148

Mene pa zanima kdaj naj začnem dojiti samo na eni dojki obrok, naslednji obrok pa na drugi dojki?

clock-img

06.11.2005, 15:55

clock-img

Naja31

pencil-img

5653

Ne razumem tvojega vprašanja user posted image

Jaz mojega že od začetka dojim na obeh, včasih pa ima na eni strani dovolj in potem sploh ne pokaže interesa da bi vlekel še na drugi.
Nekaterim je že od začetka dovolj dojenje samo na eni strani.
Saj ti bo dojenček sam pokazal če ima dovolj po dojenju samo na eni dojki.

clock-img

06.11.2005, 16:15

clock-img

Anonimen

Jaz že 4 mesece dojim na obeh. Če pa slučajno kdaj viška hodi, si pa izbrizgam pa shranim za kakšen večer, ko malo zmanjka user posted image

clock-img

06.11.2005, 16:49

clock-img

N&N&D

pencil-img

106

Ni pravila kako dojiti na obeh ali samo na eni strani. Če ima dovolj na eni, ga drugič podoji na drugi, če pa dojiš na obeh moraš naslednjič zamenjati vrstni red. To je najbolj pomembno. Jaz sem dojila na zečetku samo na eni strani, saj na drugi ni več potreboval, ker se je najedel. Pri ca. 3 mesecih pa sva prešla na obe, ker ni imel dovolj.
lp

clock-img

07.11.2005, 16:19

clock-img

rumena

pencil-img

148

Sprašujem zato, ker se v brošuri o dojenju prebrala, da se po nekaj dneh začne dojiti en obrok samo na eni dojki, ker če preveč menjavaš je potem manj kalorično mlekouser posted image .

Koliko časa pa se lahko doji na eni dojki, 10 min kot na začetku, ali dalj?

clock-img

08.11.2005, 18:51

clock-img

Anonimen

jaz dojim na vsaki po 20 minut. vsaj. ponoči pa 10 na vsaki.

clock-img

08.11.2005, 18:56

clock-img

Anonimen

Rumena, prav razmišljaš. Od začetka, ko otrok ne poje veliko je dobro, da se doji en obrok na eni dojki, da pride tudi do zadnjega kaloričnega mleka. Zdaj ali je 10 minut dovolj je odvisno od otroka - nekateri se hitro najedo, drugi rabijo več. AMpak več kot 15 minut na eni strani naj se ne bi "pasli". Saj boš videla, kdaj bo sit - ko ti bo lepo prespal od obroka do obroka - predvidevam, da je še majhen, ko ne bo jokal v "prazno", takrat veš, da je sit. Pa na kupčka ne pozabita, ko podreta tazadnjega, ga še malo pristavi,d a vidiš, če je res mera polna.

clock-img

08.11.2005, 19:27

clock-img

Seven*

pencil-img

6206

Jooj kaksne bedarije pisejo v brosurah. A to pomeni, da eskimke pa afriske mamice razmisljajo na keri strani so prejsnjic dojile??! Ja pomojem tudi. user posted image user posted image user posted image  Mleko ki najprej pritece je manj kaloricno, ker je bolj vodeno (prednje mleko)..

Jaz sem Jakoba 3 mesece dojila izkljucno samo na levo zizo.. Pa je glih tak napredoval..

Delajte cimmanj znanosti iz dojenja, pa bo najboljse.. Mali paraziteki bodo tako ali tako terjali svoj delez.. user posted image

clock-img

09.11.2005, 21:11

clock-img

Anonimen

A si ti Seven vedno tok pametna?! Ce nekdo nekaj lepo vprasa, potem verjetno pricakuje, da bo na to dobil lep, prijazen odgovor. user posted image

clock-img

09.11.2005, 21:22

clock-img

sasa

pencil-img

71

zivjo,

tudi jaz sem se na začetku ubadala s takimi zadevami, da ne govorim o tem, da je povsod pisalo, da zamenjaš stran, ko izprazneš eno. in kako to veš, je bilo seveda vprašanje (vsaj zame še pred par meseci). no, od vse prebrane literature mi je koristila ena zadeva; dokler ti, ko stisneš dojko, še vedno brizgne mleko, si na prvi stopnji. tisto ta zadnje, najbolj mastno, pa lahko spraviš ven le s črpalko oziroma z vakuumskim dojenčkovim prijemom. jaz sem dojila na obe le v porodnišnici in morda doma še kak teden (je pa res, da mam očitno kar veliko mleka). potem pa po filingu. kar pomeni, da sem tamali ponudila isto dojko, če je hotela na hitro še kaj pojesti in drugo, če je med podoji minilo več časa. še danes, ko ma punčka tri mesece in pol, jo vsakič podojim le na eni dojki. pa je v treh mesecih pridobila 4 kile (je bla pri ta suhih ob rojstvu, zdej pa je pravi knedl:) in zaekrat nisem imela tudi z dojkami nobenih težav.

lp,

sasa

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem