IZVIRNO SPOROČILO: Tippi
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka
Zakaj je po vajinem spredaj bolj varno? Ker meni se zdi ravno obratno
Hm...dobro vprašanje. Verjetno gre čist za psihološko varnost. Da če bo karkoli, lahko ukrepam takoj. Z rokami. Direktno, brez da bi se morala vmes še nazaj obračat in posledično s tem zgubljam sekunde.
Zakaj pa ti misliš, da je zadaj bolj varno?
Ker če se butneš s kolesarjem se ponavadi spredaj. (večkrat se mi je že zgodilo, da se mije pripeljal po napačni strani in potem, ko se z njim srečaš ne veš, kje te bo križal.)
Sem tudi že v sili zabremzala s prednjo bremzo in me je fliknilo naprej. Če je sedež zadaj, je večja teža in te ne flikne naprej, če je sedež spredaj, si te situacije raje ne predstavljam.
Mojemu malemu npr. je ena deklica z poganjalcem prekrižala pot. Fliknil je čez krmilo naprej. Otrok bi v tem primeru v vsakem primeru bil v nevarnosti, spredaj ali zadaj, vendar zaradi mame, ki bi zletela naprej, mislim, da bi bil spredaj bolj ogrožen.
Če se otrok vozi zadaj, je otrok zavarovan po hrbtu (sedež) spredaj (mamin hrbet), zgoraj (čelada). Če se vozi pa spredaj,pa nekak nima obene zaščite na prednjem delu telesa.
Še nekaj. Imam kolo s košarico spredaj. Meni težje držati krmilo in z njim upravlajti, če imam spredaj v košarici 10 kil, kot pa če imam zadaj na "paktrejgerju" 10 kil. Se opravičujem, ker se ne spomnim slovenskega izraza za paktrejger.
Razlika, če se nemiren otrok zadaj in spredaj se mi tudi zdi ogromna, glede na ro, kaj lahko spredaj povzroči in v bistvu ničesar zadaj.
< Sporočilo je popravil Paštetka -- 17.8.2012 15:18:28 >