cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

katera hrana pri zdravem hujšanju

clock-img

05.11.2010, 18:58

clock-img

pikapolonice

pencil-img

168

Prosim za vaše ideje kaj za zajtrk, malici in večerjo pri zdravem hujšanju? Kaj zraven polnozrnatega kruha za zajtrk? Za malico kakšno sadje? Kakšen zdrav recept z zelenjavo za kosilo?

clock-img

05.11.2010, 19:10

clock-img

kaya2007

pencil-img

3944

lažje bi bilo, če bi povedala kaj si jedla do sedaj, koliko bi rada shujšala pa kakšno dieto imaš v mislih. 
si noseča ali že po porodu?

clock-img

05.11.2010, 20:34

clock-img

pikapolonice

pencil-img

168

Sem dva meseca po porodu. Do sedaj sem jedla za zajtrk kosmiče z mlekom sedaj pojem še kakšno sadje zraven. Ali pa polnozrnat kruh doma narejen in kakšen namaz. Vendar sem po tej hrani zelo hitro lačna in se mi zgodi, da pojem kaj prepovedanega in nezdravega kar je največja napaka mojega prehranjevanja. Za kosilo imam največkrat zelenjavne juhe ali govejo juho kakšen krompir vendar ne pomfri in meso vendar ne maram svinjine. Pojem pa premalo zelenjave, ker nimam idej kaj bi pripravila za glavni obrok od zelenjave. Rabim kakšen dober zdrav recept. In kaj vmes med obroki nekaj zdravega. Ne mislim neke stroge diete, ker dojim ampak bolj zdravo prehranjevanje, ker mislim, da bom tudi s tem zgubila kakšen kilogram in boljše počutje.

clock-img

05.11.2010, 21:26

clock-img

Najaa

pencil-img

16801

Izogibaj se OH in sladkarij. To je vsa umetnost.
Za zajtrk lahko še vedno ješ kosmiče z mlekom, jaz zi zraven narežem kakšno sadje in je super. Lahko tudi ločuješ in ješ za kosilo samo meso in solato. Ali samo krompir in solato. Sej se da, sam če se odločiš. user posted image

clock-img

05.11.2010, 22:56

clock-img

josephine27

pencil-img

2570

jaz naprimer za zajtrk ne jem sadja in ga potem pojem za dopoldansko malico, da lažje zdržim do kosila. sicer pa poskusim malo menjavat da ne jem napr. skoz sam jabolk, ker bi se potem verjetno naveličala.

_____________________________


clock-img

06.11.2010, 07:11

clock-img

miapia

pencil-img

1748

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Izogibaj se OH in sladkarij. To je vsa umetnost.


Točno tako. Čim manj OH, jej "zdrave OH" (npr. pirin kruh, polnozrnat je zgolj larifari, na koncu pa še vedno iz bele pšenične moke), nič nezdravih sladkorjev, če že moraš, jej naravna sladila (med, agava, sadje...). Uživanje mleka odsvetujem, ker je težko prebavljivo in boš napihnjena. In pa, čim manj konzervirane, predelane in pripravljene hrane. Če se boš poglobila v deklaracije, boš videla, kaj vse je v nekem živilu. Kisle kumarice niso zgolj kisle, ampak je npr. dodan sladkor kot konzervans.

Tako da posledično nič hrane, ki izvirajo iz teh belih stvari. Jaz sem nadomestila kruh z riževimi ali koruznimi vaflji, če jem testenine, so koruzne, riža jem bolj malo, še to jem integralnega, nikoli pa ne jem skupaj OH (in škroba) z mesom. Ali krompir in zelenjava ali pa meso in zelenjava.

Sama sem s takim načinom prehranjevanja, ki se je začel iz zdravstvenih razlogov (hud dermatitis in ugotovljena kandida po porodu) v enem letu izgubila 12 kg, in se spet spravila v stare kavbojke. Tako prehranjevanje mi ustreza, ker se dobro počutim, in bom na tem ostala verjetno celo življenje. Je pa hudo se odrekat vsemu, ampak na koncu ti neka torta ni več pomembna.

Aja, pa voda, voda, voda. Nič sokov in podobnega.


_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

clock-img

06.11.2010, 07:53

clock-img

kaya2007

pencil-img

3944

za zajtrk bi lahko jedla npr. sojin jogurt/mleko s kosmiči (pa ne misim tiste v lepih škatlah user posted image ), zraven si narežeš še kaj sadja, oreščke/peške, laneno seme...ali pa si zmiksaš kakšno sadje in zeleno zelenjavo pa si narediš smoothie. če ti paše, lahko poješ tudi kakšno omleto ali kaj podobnega, od tega se boš verjetno bolj najedla.
za malico kakšen kos sadja ali stisnjen juice (ne pretiravaj s sadjem, je samo cuker user posted image )
za kosilo riba ali belo meso (piščanec, puran), za zelenjavo imaš pa itak več varjant..lahko si kaj skuhaš (špinačo, blitvo, brokoli, ohrovt..) ali pa popečeš na žaru (papriko, melancane, bučke, gobe, paradižnik, por...), lahko bi tudi gratinirala ampak tisto ni najbolj dietno. bolj kot v pripravi, je fora v začimbah. eksperimentiraj, dodaj malo ingverja, curryja, tamari omake (sojina omaka brez pšenice)..dodaj pelate, parmezan, rožmarin...
pa pojej veliko skledo solate, to te bo nasitilo.
za malico kakšen lahek jogurt, skuto..tuno..
za večerjo pa podobno kot kosilo ali pa kakšno zelenjavno juhico, solato s tuno (tako v lastnem soku), tofu..fora je v tem, da manjšaš vnos OH čez dan, torej zvečer skoraj brez OH in več beljakovin, zjutraj lahko več OH.
pa krompir ni ok, koruza ima visok GI, pesa veliko sladkorja..take stvari jej bolj občasno. če ti zapašejo kakšni makaroni, rižotka, si tudi privošči, ampak ne prepogosto.

clock-img

06.11.2010, 08:05

clock-img

kaya2007

pencil-img

3944

pa čim več pij, vodo, nesladkan čaj, limonado..

in če si navajena na hidratev obliki kruha, testenin in takih zadev, raje počasi omejuj njihov vnos, ker se je te hrane kar težko odvadit.

pa pojdi v knjižnico in malo preglej knjige o zdravi prehrani, recepti...

clock-img

06.11.2010, 08:41

clock-img

pikapolonice

pencil-img

168

Hvala vsem za nasvete. Kruh si pečem sama doma z polnozrnate moke kupljene direktno iz mlina. Ta je verjetno boljši ker je zelo težek. Vem kupljen je kot sapa in ne more biti iz polnozrnate moke. Se moram tudi temu kruhu odreči? Težko pa bi bila brez mleka kupujem takega z manj maščob. Kosmiče uporabljam samo ovsene brez raznih dodatkov. Zanima me vaše mnenje o napisanem.

clock-img

06.11.2010, 09:43

clock-img

kaya2007

pencil-img

3944

kruh je pač kruh...seveda je domač boljši od kupljenega, redita pa oba enako user posted image  če že, je boljši pumpernikel (ržen kruh, prodajajo ga zapakiranega v prozornih embalažah) ali pa esenski kruh..pa še to le kakšna rezina zjutraj.
mleko je pa težko prebavljivo, sploh pa so homogenizirana mleka katastrofa, nehomogenizirana pa so večinoma polnomastna. poskusi kakšno sojino mleko, sigurno boš našla takega, ki ti bo všeč. lahko tudi riževo ali ovseno, ampak ta dva vsebujeta več OH.
ovseni kosmiči so ok za zjutraj, pazi le pri količini.

clock-img

06.11.2010, 09:49

clock-img

kaya2007

pencil-img

3944

pa dokler dojiš, pomoje itak ni čas za neke drastične spremembe. za začetek se izogibaj sladkorju, beli moki, full mastnim stvarem..jej 5 manjših obrokov na dan, čim več solate in zelenjave. črtaj razne smetane, maslo in margarino, mastne sire pa take zadeve. potem boš pa videla kako naprej.

clock-img

04.12.2010, 13:30

clock-img

marušar

pencil-img

5

Po moje je najbolje, da si umislite ekakšen vrt. Pri urejanju se boste mal zamotle pa še zdravo boste se zraven prehranjevale. Polek vse te kemije, ki nam jo trgovci zavijejo v celofan..... Ni čudno, da je toliko ljudi s prekomerno težo, raznimi boleznimi....trgovci pa si manejo roke z državo vred, ki pobira davke  pri hrani. Jaz imam svoj vrt, sadno drevje, grozdje kiwi, fige...............in figo dobi tudi od mene trgovec in seveda tudi država.
lp

clock-img

09.12.2010, 21:21

clock-img

pikapolonice

pencil-img

168

Tudi sama imam vrt na katerem sadim okrog 10 vrst zelenjave. Se strinjam domače je najbolj eko.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem