cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

kako shujšati če preveč grešiš

clock-img

12.03.2006, 11:04

clock-img

Anonimen

Sem se udeležeila 90dnevne loč. diete in sem po 10 dneh odnehala ker sem preveč grešilauser posted image .
Zanima me če bila lahko shujšam če se odpovem sladkarijam in večerji.
Imam pa preveč 10-15 kg.
LP

clock-img

12.03.2006, 11:13

clock-img

MarijaPo

pencil-img

1807

Najbolje, da grehe preusmeris na npr. spolnost.

clock-img

12.03.2006, 11:20

clock-img

paris

pencil-img

1304

Dokler se ne boš zares odločila, da želiš shujšati, do takrat ne bo nič! Tako preprosto je to! Vse je v naši glavi, če si nekaj močno želimo, potem smo tudi pripravljeni potrpeti za dosego cilja!
Govorim iz lastnih izkušenj. Po 23 letih sem nehala kaditi, se posledično zredila 8kg, od katerih sem 7kg že shujšala. Ker pač nisem hotela biti debela- zaradi zdravja, pa tudi zaradi videza. Aja, stara sem 38let, tako, da izgovorov v zvezi z leti ni!
No takole, to je moje mnenje- vse je v glavi! Pa razmisli!


_____________________________

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

clock-img

12.03.2006, 11:28

clock-img

N30

pencil-img

55

Popolnoma te razumem! Tudi sama sem se odločila, da se bom držala ločevalne diete, ampak tudi preveč grešim, zato kg ne gredo in ne gredo pretirano dol. Sem pa zmanjšala vnos sladkarij, komaj pa čakam pomlad, da bom lahko več na rolerjih in kolesu. Pričela pa sem tudi z Orbitrekom, tako, da gre dol... ampak zelo počasi user posted image . Po moje, če ne ješ dosti sladkarij in se odpoveš večerjam, poleg tega pa še malo migaš... lahko isto izgubiš nekaj kg. Lp

clock-img

12.03.2006, 11:33

clock-img

Anonimen

Ah, daj no. Saj se znamo čisto vsi pravilno prehranjevati, in vsi vemo kako se shujša! Dokler ti v glavi ne naredi tisti "klik", pa ne bo nič in to tud najbrž sama veš.
Tvoj problem je pa že v naslovu, kot da bi vprašala kako se odžejati, če nič ne piješ! user posted image  Ne gre.

clock-img

12.03.2006, 11:59

clock-img

Anonimen

Hm...mislim,da vem,kdo si...in žal mi je zate!

Stvar pa je taka.Tudi sama sem bila že na podobnem,kot si sedaj ti-natanko trikrat sem se že odločila da začnem hujšati po tej dieti-prvič sem odnehala zaradi staršev(so me uspeli preričati,da ni zdravo),drugič sem odnehala zaradi svojih malih grehov(čeprav sem zdržala več kot 60 dni),v tretjič sem se pa prijavila pri "ODLOČNIH",začela,a čez nekaj dni sem izgubila fanta in psiha je nardila svoje.Tako sem potem pridobila še dodatnih 5kg plusa,kar je bilo že ramotno.Škosila sem sama sebi že zadost s tem,da sem se sekirala,zakaj bi si škodila še z dodatnimi kilogrami.In sem se odločila-tokrat grem do konca,ali pa nič.In sem stopila prvi korak z našimi "BOMBAMI".In odločila sem se,da za 90 dni(in morda celo za celo življenje) izločim željo po hrani,da ne pslušam in ne gledam po drugih.Da ne dobim luštov.Saj tisto količino hrane,ki je bila namenjena za moje življenje,sem jaz v teh mojih mladih letih že zdavnaj presegla,zato sem debela.In nikoli več v življenju ne želim biti debela.Nikoli.In kaj me motivira?Kmalu bo poletje.Kmalu grem spet na morje.Čeprav mam od mojih grehov v "prejšnjem življenju"(kot imenujem življenje pred dieto),nekaj strij,sem se odločila,da si pridelam tako telesce,da bom jaz zadovoljna z njim in da bom lahko brez sramu odvrgla odvečne cunjice ter da ne bom več rabila hoditi po plaži v majčkah in tričetrt hlačah.Tega si več ne dovolim.Pa tudi,če bom,ko pride poletje,imela samo pet kg maj,kot sedaj,bom lahko nase navlekla bolj seksi cunjice,kot sem jih nosila do sedaj.Mam pa v glavi še nonstop drugo stvar-do sedaj sem bia zaradi kg v seksu zelo nesamozavestna in strast,ki je gorela v meni,ni mogla na plan.Zato bom zdaj pridna.In grem naprej!Tebi pa rečem-ko boš prišla do kritične točke,bo odločitev prišla kar sama od sebe,s tem pa tudi volja.Jaz pa prosim,da pri meni ta volja ne izgine-nikoli,ne samo teh 90 dni!In da izgubim nekaj kg!

Ko se boš odločila-dobrodošla k meni po kak nasvet-č zdržim do konca!

clock-img

12.03.2006, 12:50

clock-img

al1*

pencil-img

2246

Po mojem si mora vsak poiskati dieto, ki mu odgovarja. Meni ločevalna odgovarja, ker lahko vsake štiri dni pojem neko sladkarijo.
Če ti to ne sede, poskusi kaj drugega. Če se odpoveš sladicam in večerji boš zagotovo shujšala, ampak moraš se tega držat. Kot so ti že rekle: bistven je tisti klik v tvoji glavi. Da sama pri sebi ugotoviš, da je dieta res to, kar hočeš in da je hrana zato, da dobiš tiste snovi, ki jih potrebuješ in ne za tolažbo ali iz dolgčasa.



_____________________________

lp

clock-img

12.03.2006, 13:00

clock-img

aljuška

pencil-img

522

Evo, da se ti javim tudi jaz!
Tudi jaz sem se vpisala pod Bombe z namenom skiniti dol kile..In sem si ''dieto'' sicer prilagodila ne tako striktno, kot sicer bi morala jesti, pa vendar. ..zaradi službe si tudi ne morem ( beri ne utegnem ) skuhati čisto vseh obrokov, saj delam do 17h, prej ni možnosti toplega obroka. pa sem si malo prilagodila in gledala kaj jem. Prejšnji teden pa je mala zelo zbolela ( akutni bronhitis ), sem jo morala kar v bolnico peljat, da so ji dali inhalacije z ventolinom in mi je bilo fulll hudo ( no ja, sem tudi zelo čustvena, saj ni bilo takooo hudo ) in hudič sem pozabilauser posted image  da sem na seznamu ''za odstrel''user posted image  odvečnih kil. paf! in sem grešila.od nervoze, pa to.user posted image  Ja, nič, sem si rekla, bom pa jova znova. In zdaj sicer pazim spet kaj jem in kako,sam grozna no..Saj še sama ne vem, vse so tako pridne in si vsak dan beležijo kaj in kako jejo, jaz pa niti ne..Pa saj ni nujno, da greš po strogih navodilih, diete in hujšanja so lahko različna, a ne?
( govorim, ker imam že slabo vestuser posted image user posted image )

Lp,
Alja

_____________________________




clock-img

12.03.2006, 13:03

clock-img

dulcinea

pencil-img

4144

Jaz pa hujšam, po Montignacu. V dveh tednih samo 2 kg. Ampak meni je všeč, da gre počasi dol. Sem se pa morala za vedno odpovedat krompirju. No vsaj dokler hujšam, potem pa če želim obdržati težo samo občasno.

Kar se tiče sladkarij lahko ostanem do konca življenja brez njih.

Po 90 dnevni sem pa hujšala, pa ni šlo doma vkup. Mama kuhla čisto nekaj drugega kot sem naročila. Ko sem kuhala sama pa me je prepričevala, da zakaj ne bi njenega jedla. No in počasi me je prepričala. Potem pa sm ji povedala, da to tako ne gre. Dala sem ji primer pijančka, ki se odvaja alkohola. Kako naj se odvadi piti določeno stvar, če pa ga nekdo skoz hujska, da naj ga srkne...

No in zdaj ko je šla teža prekomerno čez mejo in me je že ona sama opozarjala, da sem debela, sem ji rekla, da če mi da mir pa se lotim. No in sedaj je že 14 dni mir. Upam, da tako ostane.

In če bo šlo tako naprej, pridem v dveh mesecih na mojo zastavljeno težo. Držim pesti zate (anonimna), ve babnce pa držite zame, da mi uspe.


LP, D

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

clock-img

12.03.2006, 13:33

clock-img

Maja Z

pencil-img

839

Ojla

jaz sem zdej sicer pri Bombah in mi gre super. Predlani poleti sem se pa odločila, da moram shujšat, ker sem se sama sebi zdela predebela in glede na to da sem imela vedno manj kil kot takrat ta korak izpeljala. Zgledalo je pa tako: zjutraj sem jedla normalno, skoraj rajš preveč, za malico sem pojedla kak sadje ali jogurt, potem kosilo normalno (brez ločevanja), zopet malica sadje ali jogurt, večerje pa ponavadi sploh nisem pogrešala, če pa že, sem pa zopet kaj lahkega pojedla. In seveda vsak dan 1 ura kolesarjenja. V zelo slabih dveh mesecih sem dol dala 8kg, k sem bila še sama zelo presenečena. Sladkarije sem tudi jedla, ampak malo in ne vsak dan. Včasih sem se tudi zelo pregrešila. Kile so kar letele dol.
Aja najbrž bi še hujšala, ampak sem potem zanosila in kile so šle seveda gor.user posted image

Torej klik v glavi, malo paziti kaj daš v usta in rekreacija so zagotovilo do uspeha. Vsaj pri meni je bilo tako.
 
Pa srečno.
Maja

_____________________________

Lepo je biti mamica!.......včasih tudi naporno seveda :)

clock-img

12.03.2006, 20:56

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Kot so ti že druge napisale - v glavi si moreš dopovedat, da želiš shujšat, sicer si boš ob vsaki najmanjši sladkariji mislila, ah, saj mi ne bo škodila.
Z zmanjšanjem sladkarij in odpovedi večerjam res lahko nekaj shujšaš ( a bo dlje trajalo), pa telovadit ne pozabi.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

13.03.2006, 08:26

clock-img

janjja

pencil-img

1078

Mislim da si ti sploh ne želiš shujšati.user posted image

clock-img

13.03.2006, 11:37

clock-img

katis

pencil-img

975

Ojla,

pri meni je pa izgledalo nekako takole:
- stalne bitke s kg že od osnovne šole
- vedno znova nove diete, stroge, da bi šlo čim hitrjeje dol
- ko je šlo malo dol, takoj 'hura', zdej je pa že boljš, ampak takoj, ko se je ustavilo user posted image , sem bila pša na podnu
- in evo spet sem jedla normalno (in to pri meni ne pomeni neko skrajno hudo basanje s hrano) in kile so kar kipnile preko prejšnje meje...
- mi je pred leti uspelo 27kg shujšat (atkinson+orbitrek+nič hrane po 17 uri) sem držala težo od maja do novega leta, pol pa spet šlo gor
... in sem bila zafrustrirana glede teže še bolj in to celo tako hudo, da sem se kar malo distancirala od prijateljev, ker me je bilo sram
- sram me je bilo celo jesti v javnosti, češ - glej jo, kako je debela, pa še kar je...


_____________________________

19.07.2007 je na svet pokukal naš Bor ...
23.10.2010 pričakujemo še enega fantka

clock-img

13.03.2006, 11:47

clock-img

katis

pencil-img

975

...da nadaljujem... user posted image

Ampak v zadnjem letu se mi je življenje obrnilo na bolje. V službi sem začela obvladovati stres in se ne pustim več 'pohoditi'. Če mi nekaj ni všeč, dam to jasno vedeti (seveda ne vsako malenkost). In nekako so dobili malo 'rešpekt' pred mano in me tretirajo malo bolj sporštljivo.

Tako sem postala že bolj samozavetna. Sistem prehranjevanja sem spremenila že dvema letoma in tako sem dve leti težo držala na miru, kar je zame velik dosežek (sicer res na 113 kg ampak vseeno).

Potem sem pa sem našla pravo ljubezen. Fanta, ki me ima rad z vsemi odvečnimi kg zraven. Insedaj počasi, ko sem že nekajkrat prelistala rinino knjižico, sem ugotovila, da lahko dejansko kuham tako kot doslej, le da izpustim eno sestavino.

In evo, deluje.user posted image user posted image

In mi zaenkrat ni težko. Pa še uživam pri jedi (priznam, da sem hud gurman in je to zame zelo pomembno).

Zato mi tudi vse diete doslej niso uspele. Ker sem bila na dieti in  komaj čakala, da je zadnji dan mimo, da sem si lahko kaj privoščila. Sedaj tega ni - privoščim si vsak dan. Če se mi pa kaj posebnega 'zlušta' pa pogledam, na kateri dan lahko to jem (glede na to da ima cikel samo 4 dni, gre to čist ok), in si to skuham takrat. Prej si pa nakum vse, kar potrebujem, da takrat ko bo na seznamu, bo resnično tisto pravo.

In punce, počutim se bolje, kot kdajkoli prej. Čeprav še nisem pod magično mejo 100 kg, sem že prišla na nižjo težo, kot sem jo imela v zadnjih dveh in pol letih. In to tudi šteje.

Male zmage. Korak za korakom. Da vidiš male cilje, ki jih dosežeš in potem se ti nič ne zdijo več tako glomazni in daleč...

Saj gre!user posted image

_____________________________

19.07.2007 je na svet pokukal naš Bor ...
23.10.2010 pričakujemo še enega fantka

clock-img

13.03.2006, 11:54

clock-img

janjja

pencil-img

1078

KAtis čestitke!!!user posted image
Jaz sem pa pred nosečnostjo shujšala, ko sem pa bila noseča pa sem se spet zredila in mi ni uspelo dati kil nazaj dol. zdaj ko pa vidim da gre sem pa presrečna in še malo pa bo. Hudo sem ponosna na sebe in tudi na vas drage sotrpinke ki nam z voljo uspeva.user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem