cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

kako pripravite meso za pribl.6mes. stare dojenčke

clock-img

25.11.2010, 19:04

clock-img

tlb

pencil-img

226

Saj je vse v naslovu ;)

Naš 6mesečnik je slabokrven in mora jesti več rdečega mesa. Do sedaj sem mu pripravila le perutnino in ko jo skuham v vodi (skupaj z zelenjavo) in zmiksam, nastane to kar neka bolj ai manj neukusna kaša; vsaj take "kritike" dobim od tamalega. Soli ne dodajam.

Kako ve pripravljate mesek za tako majhne jedce?

Meni je bila sedaj priporočena teletina in žrebiček (user posted image -kje pa se to dobi?).

Vsakega mesnega nasveta bom zeeeelo vesela, tamali pa verjetno še bolj user posted image

Hvala in jutri bo baje snežilo!
LP T
--------------

clock-img

25.11.2010, 19:12

clock-img

nusi

pencil-img

1833

IZVIRNO SPOROČILO: tlb
Meni je bila sedaj priporočena teletina in žrebiček (user posted image -kje pa se to dobi?).

kako to misliš? Žrebička kupujem pri mesarju, je pa res, da ga nimajo vedno. Govedino mu bom jaz z nožem nastrgala. S takim, ki ima žagico strgaš kos mesa, kot če bi korenje strgala. Sicer moj še ne je mesa, bomo počasi poizkusili, ampak nečakinji smo ga pa tako delali in je šlo.Na začetku bo to kar govedina iz juhe.

< Sporočilo je popravil nusi -- 25.11.2010 19:13:12 >

clock-img

25.11.2010, 20:52

clock-img

K_a_t_i

pencil-img

5246

Enako kot perutnino lahko skuhaš skupaj z zelenjavo ali pa popečeš.
Žrebička pa dobiš pri kakšnem specializiranem mesarju, v Lj ga imajo tudi v Intersparu.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

clock-img

25.11.2010, 20:59

clock-img

deveta

pencil-img

669

Jaz meso skuham skupaj z zelenjavo in zmečkam, pri nas na srečo ni pritožb s strani uporabmika. Ponavadi dam meso prej v vodo in zelenjavo vržem proti koncu, da se ne kuha tolko časa. Pa tudi vode dam toliko, da je kasneje ne odlivam, tako da čim več not ostane.

clock-img

25.11.2010, 21:30

clock-img

tlb

pencil-img

226

IZVIRNO SPOROČILO: deveta

Jaz meso skuham skupaj z zelenjavo in zmečkam, pri nas na srečo ni pritožb s strani uporabmika. Ponavadi dam meso prej v vodo in zelenjavo vržem proti koncu, da se ne kuha tolko časa. Pa tudi vode dam toliko, da je kasneje ne odlivam, tako da čim več not ostane.

Točno tako naredim tudi sama, pa nekak ni bilo prevelikega veselja. Bo govedina iz juhice bolj pasala ;) (nisem še pomislila na to varianto, HVALA!).

Zaenkrat hvala za vse nasvete, saj vztrajnosti pa mi ne manjka, uporabnik pa bo že na "žmah prišu" user posted image

clock-img

26.11.2010, 10:38

clock-img

Anonimen

Jaz sem ji meso al skuhala v juhici pa potem s vilicami in nožem natrgala na drobne koščke, ali pa sem kupila že mleto meso in ga pripravila skupaj s paradižnikom za k pire krompirju.

clock-img

28.11.2010, 20:34

clock-img

j.b.

pencil-img

514

No, jest sm purana dala na olivno olje in v pečico.
Ko se je spekel sem ga nasekljala najprej z nožem in potem še z multipraktikom na drobne koščke. Potem sem dala u plastične 0,5 deci kozarčke in v skrinjo. (10 porcij) Kadar se odločim da bo jedel meso samo odmrznem in zmešam v ostalo kašico. user posted image
Kdaj okvirno pa govedino lahko začenjo jest? Že pri 6 m?

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem