cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

kako odvaditi otroka ...sesanja palčka

clock-img

24.01.2009, 20:17

clock-img

michelleD

pencil-img

24

naš fant je stari 3 leta in vedno ko je zaspan, začne sesati palček, sesa ga tudi ko ne spi dovolj globoko- trdno. čez dan pa ne( drugače), malo se mu že od tega krivi zob, kako ga odvaditi, user posted image ( dude ni nikoli nobene maral)

prosim za nasvet, veliko stvari smo že poizkusili..user posted image

Hvalauser posted image

clock-img

24.01.2009, 20:23

clock-img

misa4

pencil-img

637

Meni ni uspelo, pa sem probala vse. Zdaj sem obupala in jo samo še opozarjam. Ima pa 5 let.

clock-img

24.01.2009, 20:31

clock-img

cofek

pencil-img

781

no, tudi naš sesa palček in tudi jaz bi prav rada zvedela recept, ki bi zagotavljal 100% uspeh. Samo....
Sem ravno zadnjič govoila še z eno mamico, ki je rekla da je ona do 25. leta user posted image user posted image user posted image user posted image sesala palček (po pravici povedano ni zgledala starejša od 28 let) in da jo je odvračanje d tega samo pe bolj podžgalo. Je pa sesala tko kot ste napisale samo ko je bila zaspana oz. pred spanjem. user posted image

eni pravijo namazat s pehtranom, ....po pravici povedano bom po moje tudi jaz kmalu obupala. Mogoče se bo z odhodom v vrtec odvadil user posted image user posted image

clock-img

24.01.2009, 22:03

clock-img

kaja02

pencil-img

1316

jaz sem si tud do 4,5 leta cuzala kazalec in sredinec, sem ju imela čist tanka, pa so moji poskusl z vsem mogočim, so mi ju namazal z grenčico, pa lakom nohte, obliž.... pa ni nič zalegl, dokler se nisem za dan mrtvih na pokrovčku od sveče opekla, pa sta me bolela in sem se tako odvadla. vem da nisem povedla nobenga recepta ( mojega odvajanja naj ne poskusi nobena user posted image ) je pa brat ko je začel hoditi v šolo čez noč nehal vleči prst, mogoče pa je to tud mal razvojno pogojeno 

Kaja, 9.1.2002
Leja, 2.8.2008

clock-img

24.01.2009, 23:18

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Tudi moj ta starejši sin, ki bo aprila star 8 let, sesa prstek od rojstva. Ni nam ga uspelo odvaditi oz. se sploh ne trudimo več, ker nič ne pomaga. Čakamo na to, da mu bo nerodno in bo sam nehal.

p.s. Tudi zobki niso nič kaj extra zamaknjeni. Skoraj tako, kot pri otrocih, ki so imeli dudo, vendar nič alarmantnega.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

25.01.2009, 17:23

clock-img

s.

pencil-img

639

Nekateri so poskusili tako, da so na prst namazali: pelin, propolis ipd., skratka grenčine.

clock-img

17.02.2009, 07:39

clock-img

caillou

pencil-img

1854

Naša punca ga še kar sesa, pa je stara sedem let. Zobki so pa kljub temu krasni. Se ne sekiramo zaradi tega sploh.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

clock-img

01.03.2009, 14:04

clock-img

matkica

pencil-img

293

moja hčerka je stara že 7 let pa še tudi sesa prstek.Bolj ko jo opozarjamo večje veselje ima.Tako da sem že obupala.

clock-img

19.05.2009, 15:36

clock-img

Zofy

pencil-img

2416

No, jaz ga tudi še sesam, pa sem 30 stara. Pa imam še 3 kolegice, ena isto stara kot jaz, 2 2 leti starejši in tudi sesata palec. Boh ve koliko jih še sesa, pa ne upa povedat.
V glavnem, kaj naj rečem, zaj*** situacija. Je težko prenehat, sem tudi jaz hotla, pa ne gre. Pa zakaj bi nehala, če je tako fajn... No, mene je mama zafrknila, ko mi je pri 3 letih vzela dudo in rekla, da naj sesam prstuser posted image user posted image user posted image In najprej mi ni bilo všeč, pol pa sem se navadila...

Če pozna kdo kak recept kako se odrasli odvadijo sesanja, z besedo na dan!

Svet je poln lepote, ko je srce polno ljubezni.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem