cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

izračun porodniške

clock-img

07.01.2015, 17:38

clock-img

hribovkati

pencil-img

91

sej vem, da je bilo že 100x to napisano pa vse, vendar bi rada inf v mojem primeru. Na CSD-ju mi itak nobeden noče povedat.
Zaposlena sem bila do maja 2013, potem pa sem prejemala denarno nadomestilo do decembra 2013. Zanima me, ali sem upravičenega do porodniske v letošnjem letu po tistem členu, kjer piše, da moraš biti v zadnjih 3 letih 1 leto zaposlen?
Prebrala sem tudi, da se upošteva 55% minimalne plače, pa se gleda minimalna plača v letošnjem letu al takrat ko je bil zakon sprejet?

hvala za odgovore

clock-img

07.01.2015, 18:58

clock-img

caramel

pencil-img

254

Vzemi datum predvidenega nastopa porodniške in odštej tri leta. Če imaš v tem obdobju več kot 12 mesecev zavarovanja (po napisanem predvidevam, da imaš - šteje se tudi čas prejemanja nadomestila), si do porodniške upravičena. Osnova za izračun pa je 580 € bruto (min. plača pred zadnjo uskladitvijo).

clock-img

08.01.2015, 09:19

clock-img

hribovkati

pencil-img

91

caramel, hvala za odgovor.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem