cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

izpuščaji po obrazu

clock-img

16.01.2010, 09:43

clock-img

loncika

pencil-img

3

Lep pozdrav vsem mamicam...
Opažam da imate mnoge probleme z alergijo zato bi vas prosila za nasvet in upam da mi lahko pomagate...
Imam 4 mesece starega dojenčka na APTAMILU.Že od nekdaj se mu na ličku pojavljajo rdeči fleki in suha koža ki pa ga ne srbi.Ko sem bila pri svoji zdravnici je rekla da ima vrjetno občutljivo kožo oz. kožni encem in naj uporabljam bepanten kremo.Fleki so ostali in vse to je bilo normalno do nedaljnega ko je moj mali sonček zbolel in smo obiskali metelkovo.Tam nam je prijazna zdravnica razložila da je to kot neka alergija in da je to potrebno zdraviti.Dobili smo neko kremo ki smo jo lahko uporabljali samo 1 teden in kapljice FENISTIL (ter priporočilo za obisk alergologa).Ponovni pregled pri pediatrinji in spet ista zgodba,zdravnica noče dati napotnice za alergologa ampak naj zamenjamo hrano (naj omenim da se je po kremi koža zelo popravila).Tako sem v lekarni kupila APTAMIL za alergije ki pa ga mali noče niti poskusiti.V tem času smo bili sprejeti v bolnico zaradi okužbe dihal in tam so nam dali spet normalno mleko.Po odpustu so se izpuščaji oz. fleki ponovno pojavli.V lekarni sem ponovno kupila mleko ALLERNOVA ki pa ga mali spet noče poskusiti.Dojenčka ne morem siliti naj pije nekaj kar ne mara.Napotnice ne dobim izpuščaji se širijo po obrazu jaz pa nesrečna nevem kako naj mu pomagam.Prosim za nasvet....

clock-img

16.01.2010, 19:50

clock-img

Lolalala

pencil-img

25

loncika, enake težave imamo tudi mi. Moj mali je star 3,5 mesece, po ličku pa se mu je sprva pojavil okrogel flekec oz krogec s pikicami, zdaj pa se je razširilo še na drug liček. Tudi nama zdravnica dolgo ni dala nič. Izpuščaje ima zdaj že mesec in pol. Jaz ga dojim, vendar smo decembra včasih tudi malo dodali in zato sumim, da je krivo mleko. Tudi mi smo kupili Aptamil za alergije pa ga mali ne mara oz če ga silim vse skupaj zbruha, ker je ta hrana res zanič. Saj bi ga dojila, pa mali ne pridobiva dovolj na teži, tako da je potrebno tudi AM dat. Zdaj sva dobila neko kremo-mešanico Elocoma in še nečesa. Ampak vem, da bo to problem le začasno rešilo.
Znanka mi je priporočala AM od Nestle BEBA PRO 1 (njen dojenček je imel enake težave pa mu je pomagalo to AM) in sem ga tudi danes sprobala ampak se mi zdi, da so izpuščaji po tistem postali še bolj rdeči. Bom probala še od Milupe Milumil HA1 ali pa Pregomin. Ta dva naj bi bila tudi hipoalergena, vsebujeta pa hidrolizirane mlečne beljakovine, tako da nista kot npr Aptamil proti alergijam ali pa Allernova...ampak kaj najuser posted image
loncika, poročaj prosim, kako je pri vas, jaz pa tudiuser posted image

clock-img

17.01.2010, 08:46

clock-img

veronikab

pencil-img

1172

Tudi pri nas je podobno. Najprej je naš sonček imel ekceme po telesu, ki smo jih s kremo, ki jo je predpisala P (zmešali so nama jo v lekarni), odpravili, sedaj so se pa ti rdeči fleki pojavili tudi po obrazu in je iz dneva v dan huje.
Malce sumim, da ima občutljivo kožo in da mu mrzel zunanji zrak in suh zrah v stanovnanju, še poslabša stanje.
Pri nas je včeraj flek na desnem licu izgledal prav obupno in če se do jutri ne bo izboljšal, ga bom spet peljala k P.

_____________________________

Najina sreča Jakob Bela se je rodil 27. 4. 2009.

clock-img

17.01.2010, 09:50

clock-img

loncika

pencil-img

3

Hvala za odgovore,no če se stanje poboljša oz. poslabša vam seveda javim.Tudi mi uporablajmo kremo ki so nam jo zmešali v lekarni.Opazila pa sem tudi da ko pije mleko za alergije se mu pojavijo krčki oz. ga boli trebušček.Tako da mleko definitivno ne mislim uporabljati več.Ja nič se bo treba kregati z pediatrinjo za napotnico za alergologa user posted image .Bomo pa še probali z navadnim mlekom NOVALAC ki naj bi imel manj KM,vsaj tako je povedala medic. sestra moji svakinji ki je tudi imela neke probleme z svojo punčko.

Lep pozdrav vsem in upam da se bo stanje našim sončkom poboljšalo.....

clock-img

18.01.2010, 08:05

clock-img

sanelaa

pencil-img

1016

uf,

to je meni vse znano. Najprej ekcemi po telesu, pa potem po obrazu.

predpostavljam da vam je pediatrinja dala hladilno mazilo v belobazi z olivnim oljem.

NO, zdaj ko ste napisali da ekcemi po obrazu zgledajo čedalje hujše, predpostavljam da vam bo predpisala kakšen kortikosteroid (Advantan, Elocom, Elidel........).
To vam bo sicer pomagalo, ampak žal samo kratkoročno, ker se koža kortikosteroidov zelo hitro navadi.

Lahko se zgodi oz. lahko zahtevate da otroku vzamejo kri in jo pošljejo na testiranje, če je otrok starejši od 6 mesece lahko dobite tudi napotnico za kožne teste. Lahko se pokaže kakšna alergija na hrano oz. najverjetneje se bo, vendar ni nujno da so ekcemi, ki so značilni za ATOPIČNI DERMATITIS, nujno povezani z alergijo na hrano.

Svetovala bi vam, da se teh kortikosteroidnih krem izogibate, ker kot sem omenila, na kožo delujejo samo kratkoročno in se potem zgodi da se na koži tako malega otroka zamenja ene par kortikosterodinih krem, kar ni dobro.

Pišem iz lastnih izkušenj, tudi moj sin je imel potrjeno alergijo na beljak in lecitin, grozne ekceme, po obrazu je bil praktično že brez kože, pa smo potem v enem tednu z NARAVNO kremo uspeli odpraviti vse, Luka pa tudi pri hrani ni bil prikrajšan, ker sva jedla vse po vrsti.

Lahko se mi oglasite na mail (sanela.a@gmail.com), vam lahko pokažem kakšen je bil naš Luka in kako smo to odpravili.

clock-img

24.01.2010, 20:14

clock-img

Lolalala

pencil-img

25

loncika, če mala noče Aptamila proti alergijam ji probaj dati notri malo rižolina od podravke pa bo mogoče šlo lažje. Mi zdaj tako delamo pa nekako popije, ni mu v slast nekaj pa vendar popije.

Drugače pa je pri nas izpuščajev malo manj, vendar najbrž zaradi kortikosteroidne mešanice, kaj bo sledilo, pa ne vem. Upam na bolje.

clock-img

15.01.2011, 09:40

clock-img

BIS30

pencil-img

104

Dobro jutro!

Mene pa zanimajo vaša mnenja kaj bi to bilo: Našemu malemu so se kak teden nazaj na čelu nardili mozoljčki in malo tudi po obrazu (ni ga srbelo). Ker se mi je zdelo, da se mu malo širi, sva šla v torek k zdravniku...rekel je, da se mu ne zdi alergija, ampak če bi bilo poleti, bi mi rekel, da so vročinski mozoljčki. Dobila sva kremo Elidel. Zvečer po kopanju, sem ga namazala in v roku 1 ure, je postal zabuhel, temno rdeč in obrazek bi si skoraj sčohal... Nisem vedela kaj narediti, prebrala sem, da je ta krema šele za otroke po 2 letih - KAP!!!, pa sem klicala dežurno lekarno, je rekla, da naj kremo dol sperem in ga namažem s hladilnim, če ne bo bolje, pa k dežurnemu...in res ni bilo. Pri dežurnem sicer nismo dobili nič, ker pa je bila ura že 23, je potem mali zaspal z rokavičkami, jaz pa sem ga ves čas mazala s hladilnim. V sredo in četrtek je spet imel kožo kot prej - nekaj srednjega. Iz četrtka na petek pa sem že ponoči (med dojenjem) opazila, da je ves rdeč in da se ful čoha. Sem mislila iti včeraj zdravniku, samo zjutraj je bilo bolje. Ampak potem popoldan, ko je bil zaspan, se je spet sčohal...zvečer, da ne govorim...ponoči pa smo se itak zbujali na eno uro...sem ga mazala s hladilnim, ampak zgleda kot da mu je še slabše, tako da sem ga ob 5 sprala z mlačno vodo in potem smo spali vsaj 2 uri skupaj...

Naj povem, da sicer še dojim, ampak čez dan pa že jemo, ker je star 7 mesecev. Meni se zdi, da ima sedaj pa res alergijo, ampak ne vem na kaj... Pa tudi ne vem, kaj storiti, ali ga naj peljem k dežurnemu (ker je vikend), ki pa itak ti ne more bogvekaj pomagat...razen da naju še kje v bolnico pošlje... Mali se mi pa tako smili, ker se bo čisto sčohal...

Hvala za vaše mnenje in lep pozdrav!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem