IZVIRNO SPOROČILO: Gromska
A niso tvoji starši že izbrali svojim otrokom ime? No, ti pa ga daj svojim.
Srečno.
Podpis!
Moja mati je bila celo mojo nosečnost vsiljiva, kako bo otrokoma ime. Ker vem, kak kaliber je, in ker sva izbrala ne glih najpogostejši imeni, sva jo nalašč celih sedem mesecev "vlekla" z dvema čisto običnima slovenskima imenoma...
Ko sem jo klicala iz porodne sobe in ji je pred tem že moj povedal imeni otrok, sem najprej slišala, kako sem lahko otroku dala tako ime. A je***a... po štirih mesecih si je tut tisto strašno čudno ime končno zapomnila in fanta pokliče pravilno, pa tut njeni komentarji so izzveneli. Še vedno je živa ona, še vedno jaz, razumemo se prav tako dobro kot prej (ali celo še bolje) in kljub njenemu nestrinjanju z imenoma otrok, ju sprejema, ima rada.
Jap. Prav zaradi tega, ker ljudje ne vedo, kje jim je mesto in kje meja, midva nisva nikomur povedala, kateri imeni sva izbrala. Ljudje kar mislijo, da je izbira ime bodočega otroka neka javna dobrina...
Glede dveh imen - meni je všeč. Ime je konec koncev neka popotnica, ki jo starši dajo otroku. Če sta imeni kul, še toliko bolje
Tudi midva sva imela namen dati fantoma dve imeni. Sva si premislila, ker sta dobila že dva priimka in bi bilo pa res pre-dolgo dve imeni in še dva priimka.
< Sporočilo je popravil cilla -- 7.5.2012 22:19:57 >