cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

fikus benjamin - pomoč

clock-img

20.04.2006, 12:55

clock-img

Anonimen

Sem dobila fikus benjamin od kolegice. Pa se zadnji teden mal čudno obnaša.user posted image

Se mi zdi da bojo vsak čas odleteli vsi listi z njega.
Koliko ga moram zalivat? A mora bit na soncu, v senci?user posted image user posted image

Res ne bi rada da še ena rastlina v mojem cesarstvu predčasno konča svoje življenje.

clock-img

20.04.2006, 13:23

clock-img

*pepelka*

pencil-img

1225

Potrebuje svetlobo, vendar ne izpostavljaj ga premočnemu soncu. Zalivaj ga malo, pazi pa tudi, da ni na prepihu, kajti v tem primeru bo pravgotovo odvrgel liste. Prepih mu zelo škoduje.

clock-img

20.04.2006, 13:24

clock-img

Bubamaraa

pencil-img

6822

Jaz imam kifus v sobi, ki ima svetlobo in zalivam ga 2x na teden....Mi je pa že skoraj šol, ker je bil na prepihu....Tko da pazi....Prepih ni fajn za nobeno rožo...

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…

clock-img

20.04.2006, 13:28

clock-img

Anonimen

Ja, benjamin rabi res v prvi vrsti SVETLOBO.

clock-img

20.04.2006, 13:30

clock-img

Anonimen

A dej user posted image

clock-img

20.04.2006, 17:21

clock-img

Anonimen

Svetlobo?
Madoniš....pol ga moram pa prestavit. Mam namreč ful temno sobo.

Hvala za nasvete. Jih bom upoštevala.

Albinca ka pa tebe matra?user posted image

clock-img

20.04.2006, 19:33

clock-img

Stajerka

pencil-img

138

Beniji tudi ne prenašajo dobro selitev. Če si ga pred kratkim dobila, je odpadanje listov mogoče rezultat selitve. Če ti odvrže liste, ne obupaj. Zalivaj ga s posebnim pripravkom iz železa (dobila sem ga v kaliji), pa ti bo začel kmalu poganjati nove liste.

Če hočeš videti, moraš gledati s srcem. (Mali princ)

clock-img

20.04.2006, 21:15

clock-img

Anonimen

Stajerka... a da po selitvi zgubijo liste? NO tud to me je potolažilo.

Torej ne bom še paničarla.. bom kr počakala kaj bo z njim.

hvala!

clock-img

22.04.2006, 14:59

clock-img

balaena

pencil-img

221

meni pa ravno fikus najboljse raste! ne obupat, pomoje se ti bo popravil. pa tudi razmnozujes ga izredno lahko. samo vejico odrezi in jo daj v vodo, ko pozene korenine pa v zemljo. pa v knjigi pise, da mora benjamin rasti v takem loncku, da se zdi, kot da mu je premajhen (in to je res, ker moj dragi je enega "razmnozenega" dal v prevelik lonec in kar stagnira) zato ga ne prehitro presajat. sicer pa meni zelo lepo raste tudi na severnem oknu, v kopalnici, nima nikoli direkt svetlobe. pa nobenega nisem nikdar dala k tistim oknom, kjer sonce prav notri sije.

clock-img

22.04.2006, 15:04

clock-img

cmokec

pencil-img

5499

Če ga v tem času dobro obrežeš (če je že velik) bo do jeseni naredil veliko novih poganjkov in bo bolj košat. Jaz ga proti poletju vedno nesem ven, jeseni pa nazaj v dnevno. Zunaj je pa na jutranjem soncu, čez dan pa v senci.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

clock-img

22.04.2006, 21:02

clock-img

Magi*

pencil-img

4856

sem imela benjamina, pa mi je po vsaki selitvi ful hiral. zadnje pa ni preživeluser posted image

moram pa rečt, da mi je šel že kar malo na živce, ker se je obnašal ko "kmečka nevesta". sam, da si mu prst pokazal, je že nos povesil oz. liste odvrgel. no, kot že rečeno, pri zadnji selitvi pa se je odločil oditi na drugi svet.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

clock-img

24.04.2006, 06:03

clock-img

zaljubljena23

pencil-img

3286

Tudi jaz ga dam čez poletje ven na prosto, na verando, kjer ima samo jutranjo sonce, pozimi pa nazaj noter. Imam zelo lepega in že velikega, čeprav mi je prejšnjo zimo odvrgel kar nekaj listov.

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

clock-img

27.05.2006, 15:22

clock-img

frrrr

pencil-img

6265

pri benjaminu moraš predvsem pazit, da ni na prepihu, saj ga sploh ne mara...  zalivat po potrebi... ne mara vlaga.... najraje pa ima polsenco... torej ne direkt na soncu in ne v senci

clock-img

01.06.2006, 22:03

clock-img

babylove

pencil-img

2473

Moj benjamin ni prenesel selitve iz trgovine k meni user posted image ...

clock-img

04.06.2006, 23:31

clock-img

benika

pencil-img

7793

Meni je v enem tednu po selitvi iz trgovine v ljubi domek odvrgel vse liste. Pa nismo obupali, dali smo ga na okensko polico, kjer nima direktnega sonca in sedaj ima goro novih, majhnih luštkanih listkovuser posted image

clock-img

12.06.2006, 18:23

clock-img

Vida

pencil-img

56

benjamincki so fini gospodjeuser posted image ....moj tudi vsako zimo odvrze veliko listkov....pa ga potem dam cez poletje v vrt, kjer je vecino casa v senci in se popravi, dobi veliko litskov, ki so lepe temno zelene barve....jeseni pa nazaj v lonec in jovo na novo zgublja listke....in sm se navadla da tak pac je....in je prezivel z mano ze kar nekaj let....

clock-img

12.06.2006, 18:36

clock-img

Anonimen

No da javim rezultat.
Fini gospoduser posted image  se je udomačil, suhe listke sem mu dol potrgala (ker se mi je zdelo, da se kr naprej novi sušijo, pa sem hotla preverit če je res).
In zdej že veselo poganja nove majhne listke. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

12.06.2006, 22:52

clock-img

frrrr

pencil-img

6265

user posted image user posted image user posted image še en nasvet za uspešno rast rožic - radi jih morete imet... se pogovarjat z njimi in to je to... moja babica je vedno imela najlepši balkon, ker je bila dost sama doma z rožicami

clock-img

12.06.2006, 23:00

clock-img

Anonimen

Jz jih božamuser posted image  (ker sam ko se dotaknem listov, vem a jo moram zalit al ne... no vsaj pri eni roži je takouser posted image user posted image ).
A to veljauser posted image

clock-img

13.06.2006, 19:59

clock-img

frrrr

pencil-img

6265

pa že, če ti uspevajo user posted image  

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem