cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

dvojčki

clock-img

12.07.2007, 09:28

clock-img

hlkfffff

pencil-img

20

Pozdravljene. Sem v 27tednu nosečnosti z user posted image user posted image . Pri pregledu, so ugotovili da sta user posted image user posted image monohoriatna(da imata skupno posteljico )ter biamniatna(vsak svoj ovoj). Zanima me, če katera ve, ali to pomeni da bosta enakega videza ali različnega?user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

12.07.2007, 10:55

clock-img

pikceva

pencil-img

362

Če so enojajčni - enakega.

clock-img

12.07.2007, 11:43

clock-img

puncica

pencil-img

9847

Po moje bosta enakega videza glede na postlco, nimam pa izkušenj s tem.

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

clock-img

12.07.2007, 12:47

clock-img

urška

pencil-img

3136

problem pri takih dvojčkih je ta, da eden drugemu odžira hrano, ki j dobivata preko posteljice. zato so te nosečnosti bolj podrobneje spremljane. je pa definitivno boljše, da sta vsak v svojem ovoju, ker drugače je tudi ta problem, da se jima lahko popovnici zapleteta. svetujem ti da si več o tem prebereš na mon.si na forumu ginekologija in porodništvo, kjer je moderator dr. pušenjak

clock-img

12.07.2007, 14:43

clock-img

trinityslo

pencil-img

56

Zdravo!
Jaz sem imela tak primer in imam enojacne fantke. Je tudi res da se ti lahko zgodi to kar je napisala Urška, samo ne vem zakaj te s tem strasi ze v naprej. Je tak napisala ko da se to vsem zgodi. Moja fanta sta se rodila cist OK, vsak cca 3 kg tezka, pa sta imela isto skupno posteljico in vsak svoj ovoj. Razlika v njuni tezi je bila nepomembna.
Upam da se vredu pocutis in se bos se naprej.
pozdravcek

clock-img

12.07.2007, 14:51

clock-img

bianka

pencil-img

203

živjo

tudi jaz sem nosila monohoriate biamniate.Fanta sta si podobna kot jajce jajcu.Rojena pri polnih 37t+2dni s CR.Razlika v teži je bila 30g.

vso srečo

clock-img

12.07.2007, 17:15

clock-img

hlkfffff

pencil-img

20

hvala za odgovore

clock-img

12.07.2007, 17:16

clock-img

hlkfffff

pencil-img

20

že zdaj sta prava korenjaka,eden je težak 1100g drugi pa1050g.Tko da upamo na najboljše.

clock-img

13.07.2007, 00:04

clock-img

NAVT

pencil-img

713

Tudi jaz nosim take dvojčke: biamniata monohoriata. Pravzaprav sta deklici. Sem že proti koncu, in sicer v 36. tednu. V ponedeljek grem v porodnišnico, nazaj pa se vrnem brez trebuha in s polnimi rokamiuser posted image

Ni rečeno, da se ti pojavi sindrom transfuzije od dvojčka k dvojčku. Menda je približno 30% nosečnosti s taklim izidom. Ko sem b ila na NS, sem dobila izvid s priporočilom, naj se me UZ spremlja na vsake 14 dni ravno zaradi zgodnjega odkrivanja TTTS (omenjeni sindrom). Pri meni razlika v rasti niha od 30 do 100g, kar je zanemarljivo. Trenutno sta težki cca 2300g.
Meni so na NS povedali da nosim enojajčna dvojčka, saj je bilo tam opaziti znak T in tanko pregrado med njima, kar je bil znak za biamniate. Želim ti čimdaljšo nosečnost!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem