cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

domač sir

clock-img

23.07.2010, 18:04

clock-img

Eruvande

pencil-img

110

Domač sir je dovoljeno jest? Navaden, ne sveži sir. Ker vem, da mocarele, fete in ostalih ne smem. Sem imela priloznost dobit domači sir, pa me zanima :) Hvala za info :)

clock-img

23.07.2010, 18:13

clock-img

ninkica

pencil-img

387

A si noseča ali mamica?Nisi povedala kakšno situacijo imaš,..

clock-img

23.07.2010, 18:17

clock-img

Eruvande

pencil-img

110

Ups...noseča user posted image user posted image

clock-img

23.07.2010, 18:21

clock-img

Nenya

pencil-img

887

Odvisno iz kakšnega mleka je narejen. Če je to domače neprekuhano i.e. nepasterizirano mleko, pol ga ne smeš.
Pušenjak piše da katerikoli sir, kupljen v trgovini NI problematičen, ker so vsi iz pasteriziranega mleka, to lepo piše na embalaži. Če hočeš pa res biti brez skrbi je pa najbolje da sir popečeš oz pregreješ da se stopi in zabrbota, v tem primeru je baje ok tudi Brie.

Ever stopped to think ...
then forgot to start again?

clock-img

23.07.2010, 18:28

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

IZVIRNO SPOROČILO: Eruvande

Domač sir je dovoljeno jest? Navaden, ne sveži sir.

možnosti za okužbo so zelo male, so pa. jest ne bi.

Ker vem, da mocarele, fete in ostalih ne smem. Sem imela priloznost dobit domači sir, pa me zanima :) Hvala za info :)

mocarelo, feto, sirne namaze, skuto, ricotto in ostale, kupljene v trgovini, komod ješ in brez slabe vesti, ker so vsi iz pasteriziranega mleka.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

23.07.2010, 19:48

clock-img

Eruvande

pencil-img

110

Hmm...kolikor sem gledala, bi se naj pri pridelavi sira mleko prekuhalo...torej naj ne bi bilo problemov?

Npr. izdelava sira

< Sporočilo je popravil Eruvande -- 23.7.2010 19:49:07 >

clock-img

23.07.2010, 20:32

clock-img

katra55

pencil-img

1970

Hmm...kolikor sem gledala, bi se naj pri pridelavi sira mleko prekuhalo...torej naj ne bi bilo problemov?

Npr. izdelava sira

Če je to zorjeni sir, ki je zoril vsaj 4 tedne, potem ni problema, ga lahko brez skrbi uživaš. Pomembno je pa tudi, kje si ta domač sir kupila ali je to registrirana sirarna, ki je pod nadzorom VURS-a, ali ga je kdo sam doma naredil.
Drugače pa lahko ješ tudi mehke sire, ki so narejeni iz pasteriziranega mleka (feta) in tudi mocarelo.

Jaz celo nosečnost jem domač sir, tudi feto.

< Sporočilo je popravil katra55 -- 23.7.2010 20:36:33 >

clock-img

24.07.2010, 14:01

clock-img

marjetica8

pencil-img

740

Jst sem jedla domač planinski sir celo nosečnost in ni blo nč narobe. Ne se preveč sekirat in jej tisto kar ti paše.

clock-img

25.07.2010, 11:46

clock-img

SaMaa

pencil-img

341

IZVIRNO SPOROČILO: marjetica8

Ne se preveč sekirat in jej tisto kar ti paše.

user posted image

clock-img

14.08.2010, 19:33

clock-img

Roberta69

pencil-img

1225

Jaz se pa enemu takemu noro omamno dišečemu, domačemu v pravem smislu besede, iz HR hribov, ki je bil skoraj ziher pridelan v za nas oporečnih razmerah, kar nisem mogla upret in sem si dobro potešila želodček, pa še nič hudega ni bilo :) V drugi nosečnosti se požvižgam na marsi kaj user posted image , drugače je pa bolje taka živila odmislit, če vam pač rata user posted image .

clock-img

19.08.2010, 15:47

clock-img

MissLady

pencil-img

314

IZVIRNO SPOROČILO: marjetica8

Jst sem jedla domač planinski sir celo nosečnost in ni blo nč narobe. Ne se preveč sekirat in jej tisto kar ti paše.

se strinjam..... moja mami je rodila 3 otroke in nikoli ni slišala, da nebi smela jesti tega ali onega.... zdej pa kompliciramo 100 na uro... še mal pa tud krompirja ne bomo več jedle user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem