cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

dojenje in fromilid, hiconcil in nexium

clock-img

27.02.2011, 09:39

clock-img

srečica

pencil-img

391

Pozdravljeni

Zanima me ali ima katera podobno izkušnjo inkaj narediti.

Imam 11 mesecev starega sinka s katerim se dojiva zjutraj in zvečer. Ker so mi odkrili bakterijo Helicobacter pylori sem dobila 2 antibiotika in sicer Hiconcil na 12 ur 2 tableti (za tega vem, da lahko dojim) in Fromilid (clarithromycinum)na 12 ur 1 tableto, ter Nexium (esomeprazolum) 2 krat na dan vse skupaj 7 dni, potem pa še Nexium 1 mesec 1 tableto na dan.  Zdravnica mi je predlagala, da preneham dojiti preden začnem s terapijo (meni da je sinko itak že dovolj star, jaz bi ga še vedno rada dojila).

Zato se obračam na vas, če mi lahko svetujete kaj naj naredim. Rada bi odpravila bakterijo in rada bi še naprej dojila. Kaj narediti? Kako lahko to škodi mojemu dojenemu otroku? Je imela že katera podobne težave?

Najlepše se vam zahvaljujem in upam, da dobim kak nasvet.

clock-img

27.02.2011, 09:52

clock-img

sas888

pencil-img

38

Sicer nisem imela podobnih težav ampak gre pač za tvoje in otrokovo zdravje, jaz bi poslušala zdravnico, otrok pa tud ne rabi več dojenja. Moje mnenje pač.

clock-img

27.02.2011, 22:02

clock-img

SaaS

pencil-img

1457

Ne vem kaj je ta Nexium, z antibiotiki pa po mojem ni tak problem.

Ko je bil moj prvi star 7 mesecev sem jaz zaradi angine dobila hiconcil. Ker moje z ni bilo sem bila pri dežurnem in ta mi je rekel naj kar neham dojiti, saj je že dosti star user posted image . Jaz sem bila kar malo iz sebe in sem nato klicala našo pediatrinjo, kjer sem dobila odgovor naj kar dojim, da ne nobene nevarnosti. Saj tudi otročkom dajejo hiconcil, če ga rabijo. Klicala sem še eno znanko, medicinsko sestro, ki je potem spraševala potem pediatra, enak odgovor..  Nisem nehala dojiti in je bilo vse ok.

Kar se fromilida tiče, ga je pa moj drugi sin pri 14 mesecih dobil. Tako, da če ga dobi otroček, po mojem tista mini dozica skozi mleko tudi ni razlog za prenehanje dojenja.

Najbolje pa mogoče, da kar pediatrinjo pokličeš in jo vprašaš. Tako sem jaz naredila, ko sem bila v dvomih.

clock-img

28.02.2011, 22:00

clock-img

srečica

pencil-img

391

Hvala vsem za odgovore, linke in mnenja. Sem si vse dobro pogledala.  Danes bom začela s terapijo in bom vseeno samo občasno dojila. vsak drugi dan toliko, da ne izgubim mleka in da ne pozabi se dojiti.

Upam, da me ne boste nekatere zdaj obsojale.. ampak glede na to, da je preverjeno, da ne more škoditi bom poskusila. Upam samo, da se mleko ne bo po okusu spremenilo in bo zaradi tega zavračal.

Lep pozdrav

clock-img

28.02.2011, 22:22

clock-img

eva1

pencil-img

4835

Jaz vem da ob tej terapiji sigurno nebi dojila, sicer pa če nimaš težav z helicobaster py. počakaj še dokler dojiš, pa potem daj čez terapijo!

clock-img

01.03.2011, 07:11

clock-img

Precious

pencil-img

524

srečica zakaj bi te kdo obsojal? saj ti vse lepo piše, da smeš dojit. Ne poslušaj drugih,ki  v bistvu sploh nimajo pojmauser posted image

clock-img

01.03.2011, 08:06

clock-img

eva1

pencil-img

4835

IZVIRNO SPOROČILO: Precious

srečica zakaj bi te kdo obsojal? saj ti vse lepo piše, da smeš dojit. Ne poslušaj drugih,ki  v bistvu sploh nimajo pojmauser posted image



Lej , jaz sem ji samo predlagala in ja nekaj  pojma imam, ker delam ravno na odd.kjer se med drugimi ugotavlja tudi helicobacter py. in vem, da naši zdravniki odsvetujejo dojenje ob uporabi večih zdravil na enkrat! Ne vem zakaj, tko pač je, in če ji ne povztroča bakterija trenutno težav, bi jaz z zdravljenjem trenutno počakala

clock-img

01.03.2011, 08:06

clock-img

eva1

pencil-img

4835

user posted image

< Sporočilo je popravil eva1 -- 1.3.2011 8:07:09 >

clock-img

01.03.2011, 08:19

clock-img

Precious

pencil-img

524

Eva lej jaz sem jo odg. na post. te kaj motiuser posted image

Sicer pa o naših večini zdravnikov ne bi. marsikdaj odsvetujejo dojenje čeprav tega ne bi bilo treba.

clock-img

01.03.2011, 09:40

clock-img

srečica

pencil-img

391

hvala obema. Jaz sem se odločila tako kot se mi zdi prav in popolnoma se strinjam s Precious, da zdravniki včasih malo pretiravajo glede zdravil in dojenja, da se zavarujejo pred morebitnimi tožbami. Jaz sem se pozanimala pri 3 svetovalkah, pediatru (saj oba antibiotika predpisujejo tudi dojenčkam oz. otrokom), babicah v porodnišnici in so mi rekli, da lahko dojim ampak tik preden vzemem zdravila. Dojim samo 1 krat dnevno in še to po 11 urah odkar vzamem antibiotik.

želim si, da me ne kritizirate, saj sem res samo prosila za nasvete oz. izkušnje.

Lep dan še naprej, Precious tebi pa še posebej hvala.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem