cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

dojenje in flaška

clock-img

26.09.2008, 08:44

clock-img

pikapoka315

pencil-img

86

Mene pa zanima, ali je kateri uspelo skombinirati dojenje in flaško (s svojim načrpanim mlekom)? Jaz sem ugotovila, da če ga samo dojim, sploh ne pridobiva na teži. Tako da mi je patronažna svetovala, naj mleko načrpam in mu ga dam po flaški, da sploh vidim, koliko lahko poje. Pri tem sem ugotovila, da jaz lahko načrpam v povprečju le 50-60 ml mleka iz obeh dojk (ona pravi, da bi mogla 80 ml brez problema iz ene dojke). Tako da zdaj kombiniramo za en obrok - najprej dojenje, pol pa flaško. Samo sem ugotovila, da mali po 20-30 min dojenja utrujeno zaspi, če ga pa predramim, pa spije še celo stekleničko načrpanega mleka (kar po moji logiki pomeni, da ne dobi dovolj mleka pri podoju). Zdaj ugotavljam, da se mali težje prisesa na bradavico oz. da je verjetno ugotovil, da iz flaške lažje teče. Ne vem kaj naj naredim.... Zelooooooo rada bi ga samo dojila, ampak nama nekako ne gre... Ali mislite da imam premalo mleka? Vem da boste rekle večkrat pristavljaj, ampak sva se prvih 14 dni samo dojila, pa ni pridobil niti grama glede na odpustno težo iz porodnišnice. Pa sem ga prav pristavljala... So rekle tako sestre kot patronažna..Zdaj ko kombiniramo, pa lepo pridobiva na teži... Samo se bojim, da bova kmalu pristala samo na flaški....user posted image

clock-img

26.09.2008, 09:17

clock-img

nuala

pencil-img

1653

Vem, da želiš za otročka le to, kar je zanj najbolje in morda si ( bila ) ena tistih, ki se ji je zdelo dojenje čisto naravno in sploh edini možen način hranjenja dojenčka.
Jaz sem imela podobne poglede na to, pa enostavno ni šlo, mleka ni bilo in otrok je bil lačen in je ikar naprej zgubljal težo...in sem pristala na flaški. Ko sem to dejstvo sprejela, sva bila oba srečnejša, otrok ni bil več lačen, jaz pa ne več zaskrbljena.

Seveda, poskusi dojiti, dokler se da, poskusi biti sproščena in več počivati. Morda ti bo tudi svetovala kakšna mamica, ki je težavo uspela rešiti drugače kot jaz. Drugače pa, glavno da je otrok sit in napreduje!

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

clock-img

26.09.2008, 09:29

clock-img

ČebelicaMaja

pencil-img

1075

Pri meni je bilo obakrat enako- s prvo hčerkico sva se dojili in dodajali do 6 meseca, sedaj tudi dojim in dodajam- se mi čisto enako dogaja kot tebi, ampak kaj češ... sem se sprijaznila in upam, da bo hotela dojenje čim dalj, pač dokler bo šlo...
...jaz sem se prvič toliko presekirala, ker enostavno nisem bila ready, da včasih dojenje ne gre in sem mislila, da vsaka, ki hoče lahko doji...nastala je cela drama, jok, slaba vest, črpanje, pristavljanje, še krči, ma ni da ni blo... potem smo pač uvedli flaško in mala je normalno rastla...
...sedaj v drugo je bilo sicer bolje, ker je miška večji sesalček in sem bila že pripravljena, da morda ne bo šlo in smo pač takoj, ko je začela zgubljat na teži oz. ni pridobivala, uvedli flaško, in zdaj lepo papca in nimam kaj narest, sem jo pristavljala non stop, se sekirala, ker nisem imela časa za ta večjo, bradavice sem imela tako boleče (pa nimam nizkega praga bolečine), da mi je patronažna rekla, naj ne črpam- saj sem si hotela tako dodatno stimulirat... potem sem pa rekla, glavno, da uživam v materinstvu in da se mala vsaj malo pocrklja pri meni...


_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

clock-img

26.09.2008, 09:36

clock-img

Kanka

pencil-img

52

Tudi pri meni je bilo podobno, samo da so se težave začele ko je bila hči stara že 2 meseca. Teden dni sem dojila vsake pol ure da bi bilo povpraševanje večje in da bi bilo več mleka, pa temu ni bilo tako. Vse kar sem s tem dosegla je bilo to da sem od izčpanosti pristala v postelji. Zato sem začela dodajati, vendar je bilo posledično s tem tudi vedno manj mleka v dojkah, hči pa je raje bila na flaški, kot da bi se potrudila in se dojila.

Potem sem obupala in sedaj sva na flaški. Na začetku me je vse skupaj malo morilo, potem pa sem po tehtnem premisleku ugotovila, da je tako še bolje. Hči je sita in zadovoljna, jaz pa se ne ukvarjam več z mislijo kako bom nehala dojit, pa ali bom dobila mastitis,... Postopoma je mleko pošlo in nimam nobenih zdravstvenih težav.

Je pa z dojenjem tako, vsaj kar se mene tiče. To je že moj drugi otrok. Vsak mi je svetoval drugače. Najbolje pa je da narediš po svoji vesti in občutku. Tako se boš ti počutila pomirjeno.

clock-img

26.09.2008, 21:02

clock-img

Maja22

pencil-img

74

ce dojenje kombiniras s flasko, v katerem je tvoje (nacrpano) mleko, potem nic ne skrbi - tvoj otrok dobiva tvoje mleko in to je zanj najboljse, kar lahko dobi. ce pa bo s casoma mleka zmanjkako in mu bos morala dodajati prilagojeno mleko, se ne smes s tem obremenjevati. poskusaj ga dojiti cim dalj casa, cepra bos morala po flaski ponujati vedno vec. nikar prehitro ne obupaj. vendar tudi ne delaj nic na silo - ce ob takem (ne)dojenju trpis ti, potem je bolje, da mu samo dodajas po flaski (dokler imas svoje mleko, potem pa prilagojeno) in bosta oba bolj zadovoljna. pa veliko uspeha.
drugace pa je bilo ze veliko napisanega na temo, kako povecati kolicino mleka (mlecni obrok - polenta, pivo - brezalkoholno, veliko pij, pocivaj, caj za dojenje, sezamov napitek...) - malo pobrskaj po forumu.

clock-img

26.09.2008, 21:16

clock-img

mišk

pencil-img

2527

No, pri nas se je vse to začelo dogajat že v porodnišnici, ker ni bilo rooming inna in so ponoči dobivali  po flaški glukozo. Posledično je mala histerično zavračala dojenje. 14 dni sva se z velikimi mukami nekako dojili, potem sem ji po flaški dajala svoje načrpano mleko do 1,5 meseca, nato ga je počasi zmanjkalo. Sekirala sem se sto na uro, a ni bilo vredno. Pri drugem user posted image  bom poskusila ravnati drugače, a tudi če nama ne bo uspelo se ne bo svet podrl. Jst res ne vem kaj bi naredila na tvojem mestu. Po moje bi si pomagala s flaško. Kakorkoli že, samo da bo tvoj otroček zadovoljen in zdrav!user posted image

clock-img

26.09.2008, 21:34

clock-img

J.L.

pencil-img

2504

pikapoka če si dojenja želiš, NIKAR ne preidi na flaško. ni nujno, da bo tvoj dojenček zavrnil dojko ob kombiniranju prsi/flaška, je pa velika verjetnost, saj preko slednje teće hitreje, pa še trudit se ni potrebno. meni je FUL žal, da sem pričela z črpanjem. user posted image res pa je, da sem jaz imela za razliko od tebe polne prsi mleka, hčerkica pa je bila zaspanček in lahke kategorije, zato sem nehala pristavljat in pričela dajat lastno mleko preko stekleničk, tako sem imela kontrolo nad popitimi ml (btw po posvetu s patronažno). po cca 4 m hranjenja na stekleničke in naveličanja od črpanja sem si zaželela ponovnega dojenja, vendar nama ni ratalo. žal moja pupa ne ve več vleči na dojko, niti noče in se ves čas krega. če bi lahko, bi čas takoj prevrtela nazaj in malo začela samo dojiti, dojiti in še enkrat dojiti!!! v teh 5mesecih sem menjala črpalko, saj sem želela ustvariti večjo proizvodnjo mleka (večji je dojenček več mleka potrebuje, meni pa je mleka počasi zmanjkovalo) sprejala nosnici za spodbujanje mleka, pila ogromno čaja za dojenje, sprobavala z različnimi nastavki za dojenje, pred kratkim še odkrila en pripomoček SNS, ki je bil moje zadnje upanje, vendar zaman. user posted image odloćitev pikapoka je na tebi. premisli kaj si želiš. res pa je, da količina načrpanega mleka ni odraz koliko mleka dejansko v dojki je. srečno.

clock-img

26.09.2008, 22:39

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

26.09.2008, 22:40

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

26.09.2008, 23:00

clock-img

trnuljčica

pencil-img

3175

Ko sem brala sem imela občutek, da sem jaz to napisala...
Ugotovila sem da ni znal vleč na začetku. Šele nekje 3 teden sem prvič začutila razliko pri dojenju. Pa sem ga  tako kot ti prvi mesec in nekaj imela skozi na dojki (tudi 2 uri ). Sem  mu po dojenju dodajala po flaški (so ga stehtali po 1 uri dojenja in je spil 5 ml- star 1 teden)... tisto kar sem si vmes načrpala... če pa ni bilo dovolj pa AM. Če ne boš ukinila pristavljanja in dojenja  bo vse ok. Šele po tem mu ponudi flaško. Če boš dosledna mleka ne bo zmanjkalo... Vedno več ga bo saj bo vedno boljše vlekel. Je pa res da rabiš za to dolge kilometre... To pomeni, da ne pričakuj, da bosta v dveh tednih samo dojena. Midva sva ukinila dodajanje zjutraj šle pri dobrem mesecu, pri dveh in pol tudi pri drugem obroku več ni rabil dodatno po flaški...
Ena stvar je definitivna- nikoli si ne boš mogla toliko sčrpat kot zna otrok, če zna vleč... To pomeni, da posledično z samo črpanjem prideš na to, da je mleka vedno manj in pristaneš na flaški... Da ne govorim o mastitisih... Zato sem jaz po določenem času nehala črpati mleko...Samo pristavljala sem ga , dojila in dodala koliko mu je manjkalo.

Upam, da ti bo kaj pomagalo. Glede na to, da si ga do sedaj samo dojila, bi se jaz najprej posvetovala s pediatrom ali je ta zastoj v pridobivanju teže že alarmanten ali ne. Oz če sploh začneš to pot, ki ti jo je svetovala patronažna (oz mojo)...
Drži se...

clock-img

26.09.2008, 23:01

clock-img

trnuljčica

pencil-img

3175

 Pozabila sem povedati, da sem jaz rabila nastavek.

clock-img

27.09.2008, 09:15

clock-img

the laura

pencil-img

71

Živjo. Moj malček je star 2,5 meseca in kombiniram dojenje in flaško in sem imela iste probleme, moj je tudi samo spal oz. se cartal na dojki. Tehtal je premalo in sama nisem vedela koliko poje.

Potem so mi rekli, da naj izčrpavam mleko in ti lahko povem, da tudi, ko ga še dam na dojko on je, ampak mu potem še ponudim flaško.

Nikar se ne sekiraj tudi, če slučajno ne bo hotel več zizati, ti samo črpaj čimveč in bo.

Aja, ko ga daš na zizo in ko poje kolikor rabi, si potem še stiskaj z črpalko, saj se ti bo tako povečala količina mleka.

clock-img

27.09.2008, 10:48

clock-img

arabela*

pencil-img

29096

Naša mala je stara en mesec.Do sedaj sva se polno dojile,zdaj pa sva prešle na flaško,ker je nenormalno polivala.Po vsakem obroku je enostavno šlo vse iz nje.Sedaj ji dajem moje izčrpano mleko pa flaški in je bolje.Ponoči pa dodam Apatmil AR in je dost boljše.Pa sem se tud sekirala,jokala in nevem kaj še.Ampak se bo treba sprijaznit,da enostavno vsem ni dano dojenje in da mopramo naredit pač v otrokovo dobro.Čeprav sem si tud jaz zelo želela,da bi se lahko vsaj pol leta polno dojile.user posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

clock-img

27.09.2008, 10:49

clock-img

arabela*

pencil-img

29096

moram pa še dodat,da se zlo trudim,da obdržim mleko.Črpam nekje vsake 3 ure.Ponavadi mi uspe načrpat 120ml,včasih pa tudi manj.
A ve kera,kako dolgo se dela mleok,če ga redno črpaš?

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

clock-img

27.09.2008, 18:00

clock-img

tally

pencil-img

5682



ojla

Evo še ena, ki je dojila in potem črpala in na koncu pristala na AM, ker je mleka bilo čedalje manj. Moja je bila zlatenična in je na začetku zelo slabo vlekla, dojila se je po eno uro in spila 20 ml. Prvi mesec je dobila 700g in to je bilo za našega P premalo pa še zlatenica je trajala predolg, zato sem si začela črpati po dojenju in ji dajat po flaški.... Sčasoma je ugotovila, da po flaški lažje teče in ni hotla več vleči pri meni samo drla se je ko sem jo hotla pristavit, ponoči se je pa dojila do 3,5m. Potem tudi to ni hotla več. Ker sem si črpala, je bilo mleka čedalje manj, sedaj je stara 4 m in sva samo na AM, ker sem enostavno obupala s tem črpanjem. Proti koncu sem si načrpala 30-40ml iz obeh na obrok, potem se mi po  pravici povedano ni dalo več, enostavno ni imelo več smisla, ker količine mleka mi ni uspelo povečati niti če sem bolj pogosto črpala.

Pri nas je bilo tako, upam da vam auspe in da se boste samo dojili.


_____________________________

13.5 2008 sva dobila najino miško Emilijo.
26.02.2010 pa še pikeca Aleksa.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem