cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

dojenje-antibiotik

clock-img

01.02.2006, 15:16

clock-img

mayflower

pencil-img

789

Včeraj popoldne sem fasala mastitis, zvečer se je pojavila huda vročina. Dežurni ginekolog v bolnici me je napotil k dežurnemu zdravniku naj mi predpiše antibiotike. Tu pa je moje vprašanje: ponavadi predpišejo penicilinske antibiotike, jst pa sem na penicilin alergična. Zato sem dobila Sumamed. Zdravnica je rekla, da bo mogoče user posted image  dobil drisko, drugače pa da ni panike. Sam ko sem brala navodila od zdravila, piše da se doječim mamicam daje sumamed le v skrajni sili in da je otroka treba nadzorovat?! Zdej sem pa vsa v skrbeh, ker je rekla zdravnica da moram čimveč dojit zaradi mastitisa. A ma katera podobno izkušnjo?

clock-img

01.02.2006, 17:04

clock-img

petrulja

pencil-img

42

Če ti je zdravnica rekla, da lahko dojiš potem bi že moralo biti v redu. Pri prebiranju navodil za zdravila pa je itak tako, da se skoraj vedno prestrašim kaj tam piše o morebitnih stranskih učinkih. Na srečo se potem nič od tistega ponavadi ne uresniči, to po moje napišejo zato, da se zavarujejo tudi pri tistih osamljenih primerih, ki pa jim zdravilo mogoče res škodi.
Da boš bolj mirna pa pokliči dežurnega pediatra in vprašaj.
Upam, da bo vse v reduin se boste še naprej veselo dojili.
lp Petra

clock-img

01.02.2006, 17:06

clock-img

mml

pencil-img

4156

Nimam sicer podobne izkušnje, samo povem ti lahko, da tudi dojenčkom predpisujejo azitromicin (to je učinkovina v Sumamedu, Azibiotu in kaj vem čem še). Je pa za moje pojme Sumamed malo čudna izbira za zdravljenje mastitisa. Če si alergična na penicilinske antibiotike, bi bilo bolj logično, da bi ti predpisali Klimicin. Upam, da ti bo Sumamed pomagal, sicer pa pojdi nazaj k zdravniku. Dojiš lahko mirne duše dalje. Glavni stranski učinki Sumameda so bolečine v trebuhu, driska,...

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

clock-img

02.02.2006, 10:37

clock-img

Badeja

pencil-img

223

Jaz sem takoj po porodu dobila 2 različna antibiotika. Sem pa tudi alergična na penicilin.
Moje mnenje, malega je zelo zelo zelo zvijalo. Toliko, kot je on takrat prejokal zaradi krčev... Ko sem zaključila z antibiotiki, se je stanje malo umirilo.
Mislim, skoraj prepričana sem, da antibiotiki vplivajo na dojenje in na zvijanje pri user posted image .

clock-img

02.02.2006, 12:38

clock-img

arielca

pencil-img

2312

Po 3 tednih sem tudi jaz pridelala mastitis user posted image  in mi je zdravnica dala antibiotik Orbenin (vsaj mislim, da se mu tako reče), kjer je v navodilih pisalo popolnoma enako (da se ga doječim mamicam predpiše v skrajni sili in da je  user posted image  treba opazovati). Pri meni stranskih učinkov ni bilo, mala je bila popolnoma OK. Je pa res, da me niso opozorili, da je vročino potrebno zbiti, ker sicer lahko upade količina mleka. Tako sem jemala samo antibiotike in sem imela cel dan vročino, kar je posledično pomenilo manj mleka. V posvetovalnici mi je potem povedala, da je za zbijanje vročine vzporedno z antibiotiki potrebno jemati tudi Lekadol.

Upam, da se boš čimprej znebila te nadloge in da bo s tabo in user posted image  vse OK. Srečno!

_____________________________

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

clock-img

02.02.2006, 14:34

clock-img

mayflower

pencil-img

789

Hvala za odgovore. Ta mali je zaenkrat v reduuser posted image , samo ponoči ga je napenjalo. Ja moram pa pit Lekadol. Če povem po pravici bi včeraj brez njega umrla, ker sem se takoj ko je prenehal učinkovat, začela tresti, pa mraz mi je blo.... danes je že bolje, tud vročina je že padla. Včeraj pa je bla kljub Lekadolu nad 38.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem