cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

cvileča in tuleča čivava

clock-img

13.11.2010, 11:28

clock-img

carbene

pencil-img

143

Midva imava sledeči problem: ca. pol leta nazaj so sosedi dobili čivavo. In so se začeli problemi, ko v njihovi odsotnosti pes neznansko cvili, zavija in tuli, kar strašno odmeva po hodniku oziroma stopnišču, skratka - po celem bloku. Pogosto naju zjutraj zbudi njeno zavijanje, še najbolj podobno škripanju krede po tabli. Mislila sva, da se bo pes sčasoma unesel, ko se bo navadil na novo stanovanje. Pa se ni. Razmere se niso spremenile. Tako da zdaj nameravava o tem spregovoriti z lastniki (ki verjetno sploh ne vedo, kako se njihova čivava oglaša in para živce ostalim stanovalcem, saj jih takrat pač ni doma), pa naju zanima, kaj jim lahko predlagava za rešitev problema. Ima kdo kakšno idejo?

clock-img

13.11.2010, 14:32

clock-img

Arwenko

pencil-img

5206

Njihova čivava očitno trpi za hujšo obliko ločitvene tesnobe, kar se odraža pri takšnem zavijanju. Krivi so izključno lastniki, ker je kot mladiča očitno niso naučili, da je treba doma počakat oziroma kot si napisala, verjetno niti ne vedo kaj se dogaja - vendar tukaj zdaj z vašega vidika obtožbe niso smiselne. Ne vem koliko so sicer lastniki kinološko izkušeni, vendar predlagat jima lahko, da se malo prebereta skoz pasje forume (npr. mojpes.net ali pesjanar.si), kjer bosta našla nekaj nasvetov kako rešit to težavo. Vsekakor pa bi jima bilo smiselno predlagat kakšnega dobrega pasjega inštruktorja, za takšne težave...npr. Metoda Mikuž Bratkovič je sigurno super za takšne vedenjske težave (je v Lj). 

clock-img

14.11.2010, 11:57

clock-img

carbene

pencil-img

143

Hvala za nasvete. Bova poskusila napeljati razmišljanje sosedov v to smer. Če pa niso pripravljeni v to vložiti nič, bi morali biti vsaj toliko odgovorni, da čivavo oddajo nekomu naprej. Ker jim ta pes potem pač ni namenjen. 

clock-img

14.11.2010, 22:56

clock-img

LEJLA

pencil-img

402

Ravno v petek sem videla v nasi vet. kliniki nekaj podobnega kot je za komarje odganjat (za vtaknit v el.) ampak pise, da naj bi sproscal neke feromone in se zival potem bolje pocuti.
Bilo je omenjeno ravno, da kuza ne bi grizel stvari, jokal ko je sam,....
Imajo pa to za muce in pse.
Pa sem vprasala, ce res deluje veterinarko in je odgovorila, da je to novo in da iz iskusenj tezko rece.
Na zalost pa ne vem kako se temu izdelku rece.
Lahko bi se pa pozanimala.

lp

clock-img

15.11.2010, 20:00

clock-img

carbene

pencil-img

143

Zelo zanimivo! user posted image Sem kar sama poskusila z nekaj besedami vprašati strica Googla in sem v odgovor dobila tole: http://www.vet4you.com/index.php?dest=program&cat=artikel&Code=DAP user posted image
Je to zadeva, ki si jo videla?

clock-img

15.11.2010, 21:02

clock-img

Arwenko

pencil-img

5206

Mislim da so te stvari samo marketinška pravljica odkrito povedano...no, tisti ki želi sprobat, še vedno je pomoje najboljši način vzgoja. 

clock-img

17.11.2010, 18:46

clock-img

carbene

pencil-img

143

Vprašanje, lahko je nateg, lahko pa tudi ne. Čisto možno je tudi, da na vseh psih ne deluje, kar še ne pomeni, da v nobenem primeru ni učinkovito sredstvo.

Sem pa na to temo našla recimo tale dva patenta/prijavi: user posted image

http://www.freepatentsonline.com/6077867.html
http://www.freepatentsonline.com/y2009/0275670.html

Bomo videli, katero varianto bodo na koncu preizkusili sosedi. V upanju, da se bodo tega sploh lotili... user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem