cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

boleča dojka, ščemenje

clock-img

28.03.2006, 13:42

clock-img

Aleksandra

pencil-img

64

Potrebujem nasvet, če se je slučajno že katera ubadala s podobnim problemom.

Naša mala bo stara čez nekaj dni tri mesece, že od vsega začetka se dojimo, mleka imam dovolj, od samega začetka sem si kar dostrikrat morala ponoči stiskati (pd petega tedna prespi celo noč in spi v povprečju skupaj 7-8 ur, včasih celo več, pb. 1x na 10 dni pa se zbudi med 3 in 4 zjutraj, poje in spet takoj zaspi). Potem se je količina mleka dokaj uravnala - kak dan ga je še vedno veliko preveč, kak dan pa ravno dovolj.

Veliko preveč ga je bilo spet pretekli petek in mi mala iz desne dojke zvečer ni nič spila. Tako so se mi v noči iz petka na soboto v desni dojki naredile male zatrdline in ena zelo velika. Zelo me je bolelo, tako da od treh dalje nisem več mogla spati. Dojka sicer ni bila tako zelo napeta, kot že dostikrat prej, ko sem si malo stisnila in je bilo  vse OK. Tokrat je bila polovica dojke polna, vendar ne preveč, na drugi polovici (pri pazduhi) pa te boleče zatrdline. Najprej sem si poskusila malo iztisniti pa je šlo ven zelo malo, a zatrdline so bile še vse na svojem mestu, Sem šla pod extra vroč tuš si masirati, a ni bilo nič bolje. Potem sem si dala na dojko topel obkladek, a me je bolelo vedno huje, začelo mi je celo kljuvati in sem pomislila že na mastitis. No zjutraj, ko se je mala zbudila, pa mi je spraznila celo dojko in vse zatrdline so šle preč.

Problem pa je nastal, ker me na tem mestu (desna polovica desne dojke) od takrat boli. Zatrdline se niso pojavile več (očitno imam zdaj dneve, ko imam mleka ravno dovolj), bolečina pa je ostala. Na otip ali pri določenih premikih pa zelo boli. Dojiva se na tej dojki normalno še naprej, vendar pa opažam, da imam dosti manj mleka v njen, kot prej.Že od samega začetka pa sem imela v tej dojki manj mleka kot v levi.

Včeraj popoldne sem za nekaj trenutkov pomislila na mastititis, saj me je v trenutku začelo tresti od mraza in sem dobila vročino. Sicer ne tako visoko - 37, vendar pa imam jaz dokaj nizko telesno temperaturo in kakor hitro je nekaj čez 36, sem jaz že malo hin. Temperatura mi je, ko sem vzela lekadol in šla pod vroč tuš padla na 36,7. Počutim se adijo in vse me boli (noge dosti bolj, kot običajno, hrbet pa itak že tako ali tako).

Pa še to: dostikrat me v obeh dojkah za nekaj sekund boleče zaščemi. Včasih nekaj dni ni nič, potem  pa nekja dni vsak dan 1x ali 2x, vendar samo za nekaj sekund.

Je že doživela katera kaj podobnega? Kak nasvet, ideja kako to rešiti?
Ker je mleka še dovolj, mala pridno pije in raste, nisem še skakala okoli zdravnikov zaradi tega. A ta bolečina mi pa zdaj že malo najeda živce.

Hvala za kakršnokoli info.

LP
Sandra


clock-img

28.03.2006, 14:19

clock-img

arielca

pencil-img

2312

Bolečo dojko si skušaj zmasirati pod vročim tušem in še enkrat temeljito pretipaj, da nimaš slučajno kakšne zatrdline. Če ne bo prav hitro minilo, se pojdi pokazat k zdravniku. Še posebej, če imaš vročino.

Srečno!!!!user posted image

_____________________________

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

clock-img

28.03.2006, 21:33

clock-img

renan

pencil-img

1377

Ne vem, če si brala mojo temo...Jaz imam podoben problem in tudi moj sinček bo naslednji teden star tri mesece.
Podobno se mi je tudi zgodilo s temperaturo. Začela mi je lesti čez 37, in ko sem si dojko zmasirala pod vročim tušem in podojila malega je temperatura padla. Razen temperature me je ponoči naenkrat mrzlica dajala, nato sem se spet total znojila...Sem prebrala vse mogoče na internetu o tem. Verjetno imaš zamašen vod in si ga nisi dovolj razmasirala. Upam, da ti bo uspelo. Jaz si potem, ko je dojka izpraznjena dam gor list zelja. Poskusila bom tudi s homeopatskim zdravilom, saj se meni ta vod maši že cel teden, in to vedno na istem mestu: na desni strani pod pazduho. Pomaga tudi, da daš otroka tako na dojko, da ima brado na strani dojke, kjer te boli. Midva izvajava že vse mogoče akrobacije na dojkah....
Pa še to: baje, da sta stres in utrujenost   poglavitna dejavnika za to težavo, zato moraš čimveč počivati.

LP in srečno,
Renan

clock-img

29.03.2006, 12:49

clock-img

Anonimen

Aleksandra, meni se je to, kar imaš ti prej (ko sem imela še dovolj mleka) kar pogosto dogajalo (ker mala ni hotela jesti tako kot je treba). Zatrdline pri pazduhi. Boli pa kar precej...vročine sicer jz nisem imela (tako ali tako je skoraj nikoli nimam). Edino kar mi je pomagalo - masiranje pod zelo vročim tušem večkrat na dan po več dni, črpanje mleka, in po črpanju sem še tamali dojko ponudila, da jo je izpraznila kar se je dalo.
Ščemenje  pa občutim (sem občutila) tudi jaz in to takrat ko so (bile) dojke prepolne. To traja nekaj sekund, nato pa mi je začelo mleko ven teči - kot bi prišlo do izcejevalnega refleksa...Glede tega pa nimam nobenega nasveta user posted image

clock-img

29.03.2006, 21:06

clock-img

Aleksandra

pencil-img

64

Hvala vsem trem za odgovor!
Danes je bolečina minila, vročine več ni, zatrdlin tudi ne že od sobote zjutraj, ko je miškica vse ven potegnila. Tako, da smo zdaj vsi OK...do naslednjič.
Bom pa poskusila z zeljem, ko ali če pride spet do tega. Upam pa da ne bo.

Zanimivo je to, da mi tokrat vroč tuš sploh ni pomagal - prav nasprotno, po tušu me je še bolj bolelo in zatrdline so se večale. Črpanje pa tudi ni pomagalo - v bistvu sploh nisem nič kaj dosti ven potegnila. In sumim, da me je po tem, ko so zatrdilne izginile (ko je mala vse potegnila ven) bolelo prav zaradi močnega masiranja. 

LP
Sandra

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem