Pri našemu mišeku je bilo enako...okoli leto dni je bil star, ko se je začelo. Dobil je ful drisko, da mu je že ritko razžrlo. Pa ni pomagalo ne tuširanje, kamilice, kremice, itd...mogla sem mu delati preveze, ker je imel žive rane na ritki in okoli. Že tako hudo je bilo, da je zadrževal urin, ker ga je bolelo, ko je prišel urin v stik s kožo, normalno.
Pediatrinja je rekla, da naj bi pred kratkim prebolel rotavirus in ima zaradi tega še malo občutljivo črevesno floro. Kako je s tem, ne vem, ne bi komentirala...mislim, da rotavirusa ni imel, je pač prišlo do alergije na laktozo.
Ukrepi:
Omejitev oz prepoved mleka in mlečnih izdelkov do nadaljnjega in počasi spet začeti uvajati posamezne stvari. Mleko, jogurti, skute, pudingi itd so bili za nas strup. Sir je nekak še lahko jedel, ampak v malih količinah. Vsake toliko sem pač poskusila kako mlečno stvar dodat na jedilnik, pa je še imel alergijo. Izzvenela je sama od sebe do 3. leta starosti...ponavadi naj bi alergija na mlečni sladkor izzvenela do 3. leta starosti, vsaj tako pravijo strokovnjaki...danes smo stari dobrih3,5 let in mali je nor na mleko. Popil bi ga na galone....
Mogoče nasvet...poskusi z sojinim mlekom. Mi smo pač tudi na to alergični. Smo pa kupovali o,1% mleko (dobi se ga v Lidlu), pa je bilo OK, brez večjih reakcij. Zdrava mera mora biti pri vsem....pretiravat v nobeno smer ni dobro. Če boš rabila za vrtec potrdilo za nemlečno dieto, moraš sama rečt pediatrinji, pa ti brez problema napiše...v vrtcu običajno ni problem s tem, rabijo pač nek papir. Nimaš nobenih dodatnih stroškov s tem kot starš.
Vem, da se ti mogoče včasih zdi, da ne vidiš luči na koncu tunela, ampak se bo stanje izboljšalo....verjemi! Ko se bo, boste morali pa mleko kupovati kot nori, hehe.