cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Zbujanje ponoči

clock-img

07.10.2009, 10:54

clock-img

vilpol

pencil-img

51

Moja punčka je stara 9mesecev,ponoči jo še vedno dojim. Zbujala se je na 2-3ure,včasih se je samo malo pocrkljala,včasih pa je lepo jedla. Zdaj pa traja že kakšen mesec,ko se zbuja zelo pogosto (na pol ure oz.na eno uro) in si bolj kot hrane želi crkljanja. Če jo ne dam k prsim,sploh noče zaspat. Poskusila sem že,da bi ji dala flaško mleka ali čaja,vendar flaške sploh vidit noče,kaj šele da bi pila. Kaj lahko naredimuser posted image

clock-img

07.10.2009, 11:25

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

Glede na to, da sama vidiš, da ni lačna, ampak se hoče samo crkljati imaš 2 možnosti - jo pač dojiš zaradi crkljanja, dokler ne bo sama prerasla potrebe po tem (kar bo lahko kmalu ali pa še zelo dolgo ne), ali pa jo enostavno odvadiš. Navajat jo na flaško mleka ali čaja ponoči je spet brezveze (sploh če vidiš, da ni lačna ali žejna), ker potem jo boš morala 1x spet tega odvajat. Kako odvadit je spet vse odvisno od otroka. Jaz ti lahko povem svojo izkušnjo, ki pa ni nujno, da bo pravi način za tvojega otroka. Jaz sem našo odvadila nočnega dojenja pri 7. mesecih in sicer tako, da sem ji enostavno ukinila dojenje ob 1h zjutraj, kajti pri tem obroku ni kaj prida pojedla, ampak se je bolj crkljala. Ko se je zbudila, nisem prižigala luči, niti je jemala iz posteljice, ampak sem jo samo božala po trebuščku in jo tolažila. Jokala je enih 10 minut, potem pa odnehala in zaspala. Potem se je dojila ob 5h zjutraj. Naslednjo noč je jokala morda kako minutko, nič več, ker je že takoj, ko sem jo začela božati po trebuščku, vedela, da z dojenjem ne bo nič. Potem se je še par noči zbudila in malo pojamrala, če je že zajokala, pa je ta jok trajal največ kake pol minute. V roku 1 tedna pa se ob 1h ni niti zbujala več in je lepo spala do 5h/6h. Pri 10 mesecih, ko se je sama odstavila zaradi moje nosečnosti in sem ji ob 6h zjutraj začela dajati flaško, pa je v roku 1 tedna kar sama podaljšala spanje do 8h ali celo 9h - torej je tudi ta obrok ob 5h/6h bil bolj zaradi potrebe po crkljanju kot zaradi lakote. Je pa vse odvisno od karakterja otročka - eni so se sposobni več ur histerično dreti, če ne dosežejo svojega, tako da pri takem otročku ta način ne pride v poštev, ker preveč trpita otrok in mamica. Pri nas se je pa odlično obneslo.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem