IZVIRNO SPOROČILO: urška
IZVIRNO SPOROČILO: mika
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko
Mika, ima veze, ima, ampak čisto razumem, če ne razumeš
Ne se trudit delat butla z mene, to še nikomur ni uspelo :)...toliko ima veze, kot krst nekega otroka s tem, da vozi kardinal Rode 120.000€ vreden avto.
ojoj, primerjava pa taka. to, kakšen avto vozi rode (al pa pahor oz. janša) nima nobene veze s tem, da se en učitelj konstatno dere na otroke oz. nima nobene veze s tem, da otroci pljuvajo učitelje.
dejstvo je, da si današnji otroci preveč dovolijo in dejstvo je, da jih starši preveč zagovarjajo (zagovarjamo). in res je, kot je nejcko napisala: učitelj v proti otroku ne more praktično nič oz. so postopki dolgotrajni (sama recimo ne poznam niti enega primera, da bi osnovnošolskega otroka morali prešolati zaradi neprimernega obnašanja), medtem ko starši takoj zbobnamo na kup vse inšpekcije.
koliko so učitelji plačani in koliko dejansko delajo za ta denar, je pa spet druga zgodba.
Dajte brat prosim.Primerjavo z Rodetom in krstom sem napisala zato, ker Jaka sprašuje kaj naredit v primeru psihotičnega učitelja, Nejcko je pa ven potegnila nižanje plač šolnikom.
Ni pa nobene povezave med tem učiteljem in otrokom, ki je pljunil učiteljico. Bila bi le, če bi učitelj psihiral otroka, ta bi ga pa pljunil.
In nikakršno dejstvo ni, da si DANAŠNJI otroci preveč dovolijo. Dejstvo je, da so
vedno obstajali problematični otroci, s problematičnimi starši, na drugi strani pa učitelji, ki svojega poklica niso bili sposobni opravljati.
Ampak to so posamezniki. A ste pozabili kakšni smo bili v šoli? Še kako dobro smo vedeli, pri katerem učitelju moramo bit tiho, pri katerem pa je bilo prosto po prešernu. Še preden so nas začeli poučevat, smo od starejše generacije izvedeli, koliko si pri katerem lahko dovolimo. In tako je tudi danes.
Urška, moj mož je pred 7-imi leti prešolal otroka in mu je bilo žal, ker učinka ni bilo nobenega. Rekel je, da nikoli več. Od takrat naprej, na šoli ni bilo več tako problematičnega otroka.
In nimaš pravih informacij, da učitelj ne more otroku nič. Kot sem že zgoraj napisala ima vsaka šola vzgojni načrt, po katerem ukrepa in zato ne potrebuje soglasja staršev. Starši dobijo domov obvestilo. Je pa s tem nekaj zapisnikov in papirologije, tako da nekatere šole tega ne izvajajo, ker se učiteljem ni za ubadat z dodatnim delom. Je pa lažje stokat, da jim nič ne morejo. Na začetku je bilo tako tudi pri mojem možu, potem so se pa le dogovorili, da bodo dosledni pri izvajanju ukrepov.
Koliko učiteljev pa je s strani inšpektorjev sankcioniranih? Največ pritožb prihaja s Štajerskega konca in ne poznam nobenega, ki bi bil sankcioniran, premeščen ali celo odpuščen.
Nejcko, a lahko napišeš za te primere, ki jih poznaš, v kakšnem prekršku so bili učitelji? Res me zanima.
Pa še nekaj...ti si učiteljica. Pomisli kateri učitelji pri vas imajo težave v razredu? A niso to vedno eni in isti, s kakšno izjemo seveda?
< Sporočilo je popravil mika -- 3.3.2012 18:07:41 >