IZVIRNO SPOROČILO: gita10
Prvo se moraš prepričati ali je ta mati res tako neodgovorna, mogoče bo sama spoznala ko bo čas za v šolo, da se bo vrnila.
Drugo, če je res tako kot praviš in bosta zahtevala otroka in če tvoj fant dela na terenu se moraš zavedati, da boš čez noč postala mama otroku, ki ni tvoj in je v 5 letih že spoznal svojo mamo ( pa ni važno ali je dobra ali slaba mama) in te verjetno ne bo takoj sprejel in je zamenjal. Se pravi, da boš prav ti sprejela odgovornost nad tem otrokom s katerim se pa moraš zavedati, da boš imela veliko dela posebej če ni imel prave vzgoje.
Drugače pa mislim, da če imata pogoje ispolnjene lahko tudi oče dobi otroka ampak moraš pa dokazati, da mama ne skrbi dobro za otroka. Pri nas je pravkar CSD ukrepal pri enem od mojih prijateljev in so zelo hitro dodelili otroka njemu- mislim, da je vse skupaj trajalo eno mesec. In kljub temu, da je res bila slaba mati ( alkohol, neskrbna) je bil fant zadnjič pri meni na obisku in mi je samo od mamice pravil - kako ga ona pocrklja in podobno. Kljub temu, da je oče bolj skrbel, da hodi opran, da ima vsak dan kosilo ampak mami je pa mami in otrok tega ne razume, ker je do sedaj poznal samo takšen način življenja in jo pogreša.
Tudi mi imamo probleme, ker ne moremo videti moževega sina ampak, da bi pa kdaj razmišljali, da bi ga mami vzeli pa ne seveda dokler vemo, da je z njemu vse uredu.
Torej najvažneje je, da se res pozanimaš če je tem otroku res slabo dvomim pa, da ona nebi poskrbela da bi šel v šolo.
ja lej otrok je name navezan...sam hoče k meni, jaz mam njega zelo rada,in ne hodi v vrtec ker pač je ženska rekla da tja hodijo samo otroci revežov baje....men tud smešno ja...no se js trudim z njim učit,,,kar mi je zelo težko,ker je otrok rahlo živčen, in hitro pade v jok. čeprav nad njim ne dvigujema glasov...ker pač oba vema kako je občutljiv pri tej stvari... js se trdudim, čeprav je premalo pri nama da bi mi uspevalo,,,,ker ko gre že spet pride z uporom do učenja,,,,sej nočem ga učit poštevanke,,,,da ne bo pomote... rišema, spoznavama abecedo, barve in štejema.. vem in se zavedam da to ni moj otrok,,,ampak vrjameš al ne,,,mi je kot lasten ,,,zato sem se tudi odločila da pač boma z najinim otrokom počakala,ker bi rada pač da tega otroka rešimo muk...ker kakšna je zdaj situacija je najhuja zanj... otrok ne more pod pritiskom živet, nasploh se ne zna igrat ker je prepuščen skoz sam seb in tv ter računalniku,,,,škoda mi je tega otroka, ker je full prijetn ubogljiv, prijazn, no premirn za otroka,,,,ker on si sam želi da bi živel poleg atija in mene....hvala za nasvet ....