cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Spet nevarno mleko!!!

clock-img

18.07.2007, 16:11

clock-img

krfjolca

pencil-img

3003

Zdravstveni inšpektorat potrošnike opozarja na pošiljko začetne hipoalergenske hrane za dojenčke proizvajalca Friesland Nutrition z Nizozemske, v kateri so ugotovili prisotnost bakterije Enterobacter sakazakii. Na inšpektoratu starše opozarjajo, da živilo ni varno za uživanje, zato naj ga ne uporabljajo in ga nemudoma zavržejo ali pa vrnejo trgovcu.

Bakterija lahko povzroči hude zdravstvene težave pri dojenčkih, opozarjajo na zdravstvenem inšpektoratu. Najbolj občutljiva populacija so po navedbah inšpektorata prav dojenčki do drugega meseca starosti.
Kot navajajo na zdravstvenem inšpektoratu, gre za začetno hipoalergensko hrano za dojenčke, katere ime je Hypoallergene Anfangsnahrung HA1. Proizvajalec je Friesland Nutrition, Nizozemska, posrednik Mueller, Nemčija,
prodajalec v Sloveniji pa drogerije Mueller po Sloveniji.
Problematični so izdelki iz dveh lotov, in sicer lot LSL MTX (MHD) z rokom uporabnosti do 12. decembra 2007 in lot JHK MTD (MHD) z rokom uporabnosti najmanj do 11. januarja 2008. Hrana je pakirana v dve alu vrečki v kartonasti škatli v teži 600 g.
Zdravju škodljiva sta le zgoraj navedena lota, ki sta bila v Sloveniji distribuirana le v trgovsko verigo Mueller drogerija d.d, ki je že izvedla umik spornega živila iz prometa, še poudarjajo na inšpektoratu.



_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D


clock-img

24.07.2007, 14:05

clock-img

Anonimen

A ne znajo preverit predno dajo v prodajo?! Madonca sem jezna. Dobro, da je naš pristaš zize. Sicer mu pa dam tudi Aptamil, predvsem zvečer pred spanjem, da se bolj nasiti. Ker je pri meni že bolj malo mleka, ko pa samo zjutraj in zvečer ter ponoči še ziza.

LP

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem