cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Smisel nakupa prsne črpalke

clock-img

24.10.2005, 10:59

clock-img

Kinokija

pencil-img

507

Že od rojstva naše 1,5 mesečne hčerke dodajam adaptirano mleko, vendar še vedno dojim. Djim z nastavki zaradi ploskih bradavic. Tako včasih mala noče več sesati, ker je preutrujena, jaz pa čutim, da imam še mleko (no ja, zvečer ne !), pa morm dati potem umetno, da se naje.

No v glavnem, zamima me predvsem, če si s črplako črpaš mleko, kar ga ostane po obroku, si kaj povečaš laktacijo oz. če imaš z uporabljanjem prsne črpalke kaj več mleka in se zato splača kupit? Ali nima smisla?

Lp K.

clock-img

24.10.2005, 11:04

clock-img

Barbela

pencil-img

239

Zatrjujejo, da naj bi, ampak meni se ni. Ker nisem dojila in sem samo stiskala, mi je mleko začelo pojenjati (posredi je bil tudi stres) - mogoče zato. Nekaterim mamicam, pa je uspelo na tak način do 6 meseca. Brez dodatkov, samo svoje mleko so si črpale.

No, pa srečno!

clock-img

24.10.2005, 11:12

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

24.10.2005, 11:20

clock-img

mimica

pencil-img

354

Jaz sem si z črpanjem obdržala mleko dva meseca, saj moj ni hotel jesti na prsi in sem si samo črpala. Je pa jedel samo moje mleko. Črpala pa sem si cca. 8x na dan. Mleko imam še sedaj in se dojima, pa je mali star 5 mesecev. Da bi zaradi črpalke katera izgubila mleko, pa slišim prvič.

clock-img

24.10.2005, 13:18

clock-img

Anonimen

js bi se na tvojem mestu nehala obremenjevat in bi še dojila kukr bi tamala hotla dokler ne bi mleka zmankal pol pa na adaptiranga prešoltala pa je

clock-img

24.10.2005, 14:52

clock-img

Seven*

pencil-img

6206

Dejstvo je taksno, da crpalka vedno potegne manj mleka ven, kot ga posesa otrok (v primeru, ce izprazni dojko). Zato je posledicno v dojki vedno manj mleka. Sesanje je pac bolj intenzivnejse. Jaz bi na tvojem mestu vztrajala s pristavljanjem na prsi. Sama sem imela ploske bradavice, pa mi jih je Jakob izbocil, tako da nisem vec rabla dojiti z nastavki.

clock-img

24.10.2005, 15:48

clock-img

Kinokija

pencil-img

507

Hvala za nasvete, predvsem Seven. Nisem vedla, da z črpalko izsesaš manj mleka, kot dojenček. Jaz sem mislila, da je ravno obratno, ravno zato sem razmišljala o nakupu črpalke, da bi črpalka orenk ves mlekec pobrala. Najbrž bom res dojila kolikor dolgo bo šlo. Sej sem že 1,5 mesec, kar ni tako malo zame.

clock-img

24.10.2005, 16:33

clock-img

Anonimen

Jaz sem bila že taprvi teden dojenja hvaležna za vsak tolar, ki sem ga dala za črpalko. Če jo ne bi imela, bi mi že velikokrat dojke kar razneslo user posted image
Meni osebno se zdi, da ko Gašper ne izprazne dojke, pa če jo spumpam do konca, da se mi potem več mleka naredi, kot če si ne spumpam.

clock-img

24.10.2005, 17:28

clock-img

Tasika

pencil-img

635

Dojenček naj bi popil 3x več kot lahko načrpaš ročno. Tako teorija. Za prakso pa ne vem, ker nisem mogla zmerit koliko on poje. Je pa črpalka dobra pomoč če so prsi prepolne, ali pa če kdaj izpustiš obrok. Ali pa če (tako kot jaz) ješ višnjevo otrto, ki ti skisa mleko, in se dete cel dan noče dojiti.user posted image
Kaj pa če bi si za začetek črpalko izposodila?

_____________________________

Lep pozdrav
tasika

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem