za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
No, pa mi je le uspelo :)- Z zamudo zaradi pozabljivosti :ups: Jaz delam piškote na strojček po tem receptu (običajno količine 3xpovečam, da se bolj splača):
7 dag sladkorja v prahu 14 dag margarine 21 dag gladke moke 2 rumenjaka
Na hitro zgnetem, natlačim v strojček in stisnem piškote direktno v pekač na peki papir. Pečem pri cca. 200 stopinjah 12 do 15 minut. Sledi ta boljši del: mazanje z ogreto marmelado, pomakanje v čokolado, kokos, mandlje ... torej packanje in oblizovanje prstov :)-
Nam so všeč, ker so zelo mehki in se resnično topijo v ustih.
Veliko uspeha in dober tek! :) Lp Lenny
07.10.2004, 08:15
Donja
565
Lenny ti si zlata :rozica::rozica::rozica: Bomo jih sprobali pred prazniki. Moram pa povedat, da bomo letos jedli samo pecivo, katere recepte sem izvedela na RR + kinder pingvin, ki ga sama naredim. Je zelo dober. Moj ljubi ne je peciva, tega pa obožuje. Namesto tega biskvita, včasih spečem kar navadnega in krema s čokolado njami.
Sestavine za 12 oseb (pri nas ga pojemo 4) BISKVIT: 6 jajc 6 žlic sladkorja 6 žlic moke 3 žlice kakava 1 pecilni KREMA: 7 dcl mleka 3 velike žlice moke 3 velike žlice gustina 2 V.Š.(vanilin sladkor) 3 žlice sladkorja 1 margarina.
GLAZURA: 20 dag čokolade 6 žlice olja.
Priprava Biskvit pripravite tako, da ločite jajca. Rumenjake in sladkor penasto umešajte, posebej stepite beljake v trd sneg. Nato sneg dodajte beljakom, prav tako moko ter na rahlo mešajte. Nato dodajte še kakav in prav na rahlo premešajte. Biskvit specite in ga kasneje prerežite na polovico. Kremo pripravimo tako, da v 2 dl mleka razmešajte sladkor, vanilin sladkor, moko in gustin. Ostalo mleko dajte na štedilnik segrevat. Ko zavre, dodajte zmes moke, gustina in sladkorja ter s šibo gladko razmešamo. Ko se zgosti, odstavimo in pustimo, da se malo ohladi. Ko je še mlačno, dodamo margarino in dobro zmiksamo. Potem na eno polovico biskvita namažemo polovico mase, kreme in lepo izravnamo. Polijemo s čokoladno glazuro in počakamo, da se čokolada strdi. Nato dodamo še ostalo kremo in pokrijemo z drugo polovico biskvita. Na koncu še prelijete s čokoldano glazuro.
LP:metulj::metulj::metulj:
07.10.2004, 09:57
Lenny
3241
Mmmmmmmm, tudi to se dobro sliši. Pa še pred malico :)- :)- :)- Se bo treba na kakšno telovadbo spraviti, če bom odprla sezono pečenja :)- :)- :)-
07.10.2004, 10:02
KatjaP
103
Donja mi lahko prosim poveš v kakšenm oz. kako velike pekaču to spečeš?
07.10.2004, 10:10
Donja
565
Hmm, po spominu je nekje 5 cm visok, 30 cm dolg in nekje 20 cm širok. Pa na peki papir vlijem, da se ne prime, ker moram lepo celega ven dobit, da ga lahko prerežem.