cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Računi izdani s strani (osnovne) šole

clock-img

13.10.2012, 12:37

clock-img

BarbaraO

pencil-img

310

Pozdravljeni!
Zanima me, če šolo kot negospodarsko družbo in nezavezanca za DDV kakšen zakon vseeno obvezuje, kako mora izgledati račun za storitve (npr. zaračunavanje šolske prehrane) oz. katere obvezne sestavine mora vsebovati? Mi lahko katera(-i) namigne zakonsko podlago? Ker v primerjavi z ostalimi računi, ki jih dobivam, tile od šole nimajo navedenih pol podatkov (npr. datum in kraj izdaje, obdobje obračuna, izjava o DDV, kateri program je zaračunan - pri vrtcu itd.). Sem dolžna plačati tak račun ali bi vendarle moral imeti navedene vse sestavine?

Hvala za mnenja in izkušnje!

Če imaš 3 sončke, dan ni nikoli oblačen :-)))

clock-img

13.10.2012, 15:30

clock-img

hubi

pencil-img

1346

Daj v ponedeljek zjutraj lepo pokliči šolsko računovodkinjo in jo prijazno vprašaj o manjkajočih podatkih. Prepričana sem, da ti bo znala odgovoriti. Ti boš pa tudi račun prej ali slej morala plačati. Konec koncev je tvoj otrok vso zaračunano hrano pojedel. Dolgoročnim zamudnikom se pa v skrajni sili zagrozi z odpovedjo prehrane otroku.

clock-img

13.10.2012, 17:25

clock-img

Tutan

pencil-img

1441

Pri nas je navedena storitev (plesna delavnica, gledališče, kino, kosilo, malica), cena, znesek - skupaj plačilo. Na koncu piše - velja kot račun. Na podlagi 42.člena 8.točke 1.odstavka ZDDV-1 se DDV ne obračunava.
Zgoraj je št.računa, kraj, datum, datum opravljene storitve in datum zapadlosti.
Vse tako kot mora bit.
Če tega ne bi bilo navedenega, predvsem pa razčlemba storitev, bi tudi mene zmotilo. Ne morejo mi dat kar en znesek in rečti, zdaj pa plačaj. Bom plačala, seveda, samo obrazložite mi, kaj plačujem.

clock-img

13.10.2012, 20:24

clock-img

BarbaraO

pencil-img

310

Sem že poslala računovodstvu (oz. tajnici, ki izdaja račune) primer računa, ki sem ga dobivala v enem od ljubljanskih vrtcev, kjer je bilo navedeno res vse. Tukaj, na vasi, je pa kar vse 'po domače'. Na računu manjka pol stvari, položnico pa znajo izpolnit tako kot je treba. Skratka, zanima me, če je kje PREDPISANO, katere sestavine mora vsebovati račun - pa čeprav izdan s strani šole, ki ni davčni zavezanec, fizični osebi (staršem).
Zagotovo je med vami kakšna računovodkinja, ki ima te stvari v malem prstu. Res hvala za vsakršne koristne informacije!

clock-img

13.10.2012, 20:48

clock-img

petea

pencil-img

5336

seveda so obvezne sestavine, ki jih mora vsebovati račun, določene;

več lahko prebereš npr. tukaj ali tukaj - glej podatke o izdajanju računa osebam

P.S.: zavod je davčni zavezanec, ni pa zavezanec za DDV

< Sporočilo je popravil petea -- 13.10.2012 20:49:15 >

clock-img

08.11.2012, 12:27

clock-img

BarbaraO

pencil-img

310

Hvala, petea!

clock-img

08.11.2012, 14:20

clock-img

petea

pencil-img

5336

si rešila zadevo?

clock-img

17.11.2012, 20:08

clock-img

BarbaraO

pencil-img

310

Še ne povsem. Delno so spremenili podatke, vendar še ne ustrezajo povsem. Še vedno ne vem, če je za javni zavod dovolj, da izdajo le poenostavljen račun (glede na to, da niso zavezanci za plačilo DDV). In koliko jih lahko sploh gnjavim s tem... Se mi zdi pa butasto, da so tako površni. Vendar, če nimam konkretne pravne podlage, jih nimam s čim pritisnit. Bom še težila - takšna pač sem ;-)

clock-img

17.11.2012, 20:12

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

21.01.2013, 22:31

clock-img

Saralina

pencil-img

78

Ups mi je znano! ;)

Kaj pa ta primer... ki kao pozabijo računat kosilo in to za obe osnovnošolarki... celo za dva meseca... Potem pokličem pa vprašam, pa rečejo so pozabli... sem dolžna plačat. Seveda za kosilo ni mali stroške za dve na mesec! Kontrolirat moraš v službi vse, doma otroke.. druge.. ma zarola se ti!

clock-img

22.01.2013, 10:36

clock-img

petea

pencil-img

5336

saralina,
če račun ni izdan, nimajo osnove, da te terjajo,
če je račun napačno izdan, morajo izdati novega, s pravilnimi postavkami in z novim plačilnim rokom

če kosila ne obračunajo, ga (očitno) ne rabiš plačati

nekaj plačati, za kar ni izstavljen račun, računovodsko ne gre 'skozi'

clock-img

22.01.2013, 21:30

clock-img

Saralina

pencil-img

78

Me strašno veseli da mi za 3 mesece za nazaj naredijo račun za kosilo za 2 pupke... pismo obrok za kredit! ;((

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem