cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Prihod iz porodnišnice

clock-img

30.07.2007, 19:29

clock-img

MARTINŠČICA

pencil-img

887

Hojla,
mene pa zanima, kako razveseliti mamico, ki pride domov iz porodnišnice z drugim otrokom. Skupaj z družinskimi člani bi radi vsaj malo obeležili ta lep, vesel dan, čeprav vsi dobro vemo, da bo mamici in novi hčerki najbolj prijal mir.
Iz lesa bomo izdelali štorkljo in jo postavili pred vhod, ker so mamici take stvari všeč. Dobila bo tudi rožice in mali dojenčici smo dali izdelati osebni horoskop. Ima še kdo kakšno idejo za popestritev teh nekaj uric, ko bomo skupaj praznovali? Kakšno pesem? Karkoli ...?

Že vnaprej vsem skupaj najlepša hvala.

_____________________________

200% MAMI

clock-img

30.07.2007, 19:38

clock-img

Anonimen

čeprav vsi dobro vemo, da bo mamici in novi hčerki najbolj prijal mir.



Si vse povedala.

clock-img

30.07.2007, 19:46

clock-img

*Uršula*

pencil-img

237

ni nujno da jima bo ful pasal mir. jaz sem bila ful vesela obiskov. Pričakali so me pa z rožicami, igračami, mož z zapestnco, baloni itd...
Smo pa eni kolegici dali narest velik pabo z napisom štorklja je prinesla jaka in je bla tud štorklja narisana z dojenčkom v kljunu, pol smo pa ta pano obesli na balkon.

clock-img

30.07.2007, 20:36

clock-img

Anonimen

Meni je bil pa najbolj grozen osebni horoskop oziroma ene zdeve, povezane z numerologijo, ker je bilo kar nekaj negativnih stvari rečeno o malem bitju, ki niti zaživelo še pošteno ni. Tako da pri teh stavreh bi bilo dobro biti previden. Jaz sem z zadnjimi močmi to osebo skoraj pred vrata postavila.  Hormoni še sekajo. Pošteno.

clock-img

30.07.2007, 21:29

clock-img

alfa

pencil-img

153

tako, da v vsem tem, ne pozabite na prvega otroka!

clock-img

30.07.2007, 21:44

clock-img

MARTINŠČICA

pencil-img

887

Glede prvorojenca menim, da imata glavno vlogo pač oče in mati. Sicer pa se z njim veliko ukvarjava tudi midva, stric in teta. Ga že dolgo časa "pripravljava" na vlogo "big brotherja" in se z njim pogovarjava o tem. Tudi ob prihodu mamice in malčice domov, ju ne misliva direkt naskočit, ampak bova za dovoljenje prosila prvorojenca in mu dala darilo - risalni blok in barvice, da bo lahko ustvarjal slike za sestrino sobo.

Še vedno pa me zanima, kaj poleg rožic lahko za spomin "ušpičimo" obema mamici in hčerkici, pa da ne bo trajalo predolgo (največ 1 uro).

_____________________________

200% MAMI

clock-img

30.07.2007, 21:47

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Preden prideta iz porodnišnice, okrasite vhodna vrata z roza pentljo, lahko tudi avto. Meni je to všeč.
Morata pa oči in mami povedat, če jim bo sploh pasal obisk. Meni je tudi bilo fajn imet kak obisk malo za popestritev, ampak ne preveč. Ljudje morajo znat it tudi domov.user posted image

clock-img

31.07.2007, 08:15

clock-img

crci06

pencil-img

1854

Jaz sem dobila narejeno slavnostno kosilo, potem smo se slikali (pa že prej, haha), takoj po kosilu smo na kavico povabili taščo in tasta, pa smo se spet malo slikali...
Čez nekaj časa pa so prišli že kolegi na "moški večer zalit fanta " - najbolj nam je pasalo, da je to kar tisto soboto in menije bilo super!
Za darilo pa so mi poleg materialnih daril pripravili:
*pletenico (pleteno kito iz dobrega testa), ki je bila toliko velika, kot moja štručka. V tem je nekaj simbolike, ker je to že babica pekla. Pa še, ker po porodu še nisem takoj vseh sladkarij jedla, sem jo lepo pomalicala dan za dnem, pa je bilo prav dobro.
* odtis linoleja "mati z otrokom" , ki ga je moja mati naredila pred ?40? leti v šoli
* čestitko => kupili so prazno čestitko, v katero daš fotografijo => tu notri pa so razvili že našo prvo skupno fotko! To mi je full dobr zgledalo
* malije dobil ful lepo belo orhidejo. Tudi ta je še zelo lepa.

Pri nas je bilo vse v simbolno-estetskem stilu... če bi pa rada kaj bolj modernega, pa mogoče balone, ne smeš pozabit ROŽE ZA MAMICO, seveda res nekaj za prvorojenca, čeprav potem itak vsak nekaj okrog njega skače, ker se vsak čuti dolžnega...

Ha, pa še nekaj, kar bi bila jaz vesela user posted image  - seveda s pomočjo moža - user posted image  če bi šibala v P, bi bila zelo vesela, če (in je bilo) je doma pomito in pospravljeno, ko se vrneš. Pa mogoče kakšno dobro pecivo, ki ga sme jesti že prve dni - npr. rižev narastek, jogurtovo pecivo...

clock-img

31.07.2007, 16:08

clock-img

MARTINŠČICA

pencil-img

887

Super ste, punce! Hvala za vse nasvete.

Mamica in dojenčica prideta jutri, tako da greva sedaj s stricem hitro v akcijo. Rožo za mamico, pentlje in balone že imava, še štorklje izreževa iz stiropora, jih pobarvava in zvečer skrivaj obesiva na vrata, zjutraj pa spečem pletenico. Hudo dobra fora. Pa še črke novorojenkinega imena bova iz mavca naredila za na vrata ali kot sliko na lesen obris medvedka.
Juhuuuuuuuuuuu. Kva je to fino. Komaj čakam, da bova midva noseča in se šla take igrice.

_____________________________

200% MAMI

clock-img

01.08.2007, 20:05

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Upam, da vama bodo vrnili to, ko se tako trudita. Bravo! Pa poročaj, kako je bilo. user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem