cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Pranje zaves in čiščenje preprog

clock-img

23.12.2005, 09:07

clock-img

Anonimen

Če so novejše,jih najbrž perete v pralnem stroju,na programu za
občutljivo perilo.Namesto belila,lahko vsipate v stroj vrečko pecilnega praška(pobeli tudi kuhinjske krpe in prte,namizne prtičke).
Če pa so zavese starejšega datuma,zvečer napolnite kad z mlačno vodo,
vsujte vanjo kilogram kuhinjske soli in jih pustite v slani raztopini vso noč.
Zjutraj jih operite,tako kot ste navajene,lahko tudi z šamponom za lase.
Čiste bodo pa še dišale bodo.
Preproge:
Mokre sledi popivnaš z pivnikom(tistim tapravim iz šolske torbe)
Počakašda s posušijo,pol pa posesaš.
Zbledele barve poživiš s kisom:v posodo uliješ pol kisa(tistega brezbarvnega)in pol mlačne vode.Najprej posesaš preprogo in jo potem s to raztopino
in krtačo skrtačiš.
Nekatere gospodinje še danes prisegajo na kislo zelje.
Po preprogi potreseš kislo zelje in z suho krpo,zdrgneš vsak centimeter preproge.Ostanke (zelo črne)kislega zelja pometemo,ko se preproga posuši pa še posesamo.

clock-img

23.12.2005, 13:49

clock-img

babylove

pencil-img

2473

1. Meni se ne zdi, da bi pecilni karkoli pobelil user posted image  (sem preizkusila).

2. Kaj je mišljeno kot 'zavese starejšega datuma'? Kakšni posebni materiali ali pač zavese, ki so že tako črne, da pecilni več ne pomaga user posted image ? Slana raztopina služi za beljenje ali za kaj drugega?

clock-img

23.12.2005, 17:02

clock-img

Anonimen

Slana raztopina razmoči umazanijo,če pa pobeli že rumene zavese(od starosti)
To pa nisem opazilauser posted image Čiste pa so bile,pa dišale,po mojem ljubem mi šamponu.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem