cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Pomoč prosim - krvavenje iz bradavic :-(

clock-img

23.10.2006, 22:20

clock-img

Pikicapokica6

pencil-img

655

Moje bradavice so katastrofa, posebno na levi strani. Je že tako močno ranjena, da ko dojim, začne krvaveti. Danes je moja punčka že 2 krat bruhala mleko s krvjo, ki jo je požrla z dojenjem. Seveda me je zelo prestrašilo.

Kaj stroriti? Imam črpalko, ki pa jo očitno ne znam uporabljati saj me črpanje boli še bolj kot dojenje. Ali je to normalno? Ali črpanje s črpalko tudi vas boli?

< Sporočilo je popravil Mič -- 24.10.2006 20:00:36 >

clock-img

23.10.2006, 22:40

clock-img

eva1

pencil-img

4835

Jaz sem imela tudi malo krvaveče bradavice-ampak res malo-kaj pomaga-redno umivanje s toplo vodo, ali s kamilicami, dobro jih osišiš, pa na debelo namažes s kremo po vsakem dojemju(lanolin)-pa obvezno blazinice menjati kadar so mokre, ker mokrota še bolj draži vneto in prizadeto kožo!
Stanje se je kmalu izboljšalo! Ja črpanje s črpalko je bilo meni ful nadležno , sploh če so bile dojke prepolne...ubistvu sem si ful malokrat črpala !

clock-img

23.10.2006, 22:55

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

24.10.2006, 00:03

clock-img

Pikicapokica6

pencil-img

655

Ali je lahko kaj narobe, če dojenčica požre nekaj krvi pri dojenju? Ali lahko kljub temu naprej dojim? Saj ne zakrvavi vedno, pa vseeno se to dogaja...

clock-img

24.10.2006, 00:29

clock-img

živa

pencil-img

2366

Mislim, da lahko dojiš naprej kljub krvavitvi, vsaj kar se tiče dojenčice. Problem je bolj v tvojem zdravju. Močno ti svetujem, da poskusiš z nastavki, sicer se ti bradavice zlepa ne bodo pozdravile. Pa seveda krema po vsakem dojenju in sušenje bradavic na zraku. Črpanje je pa tudi mene še bolj bolelo kot dojenje, če se prav spomnim.

Pogumno, saj bo. Jaz sem na začetku skorajda doktorirala iz dojenja, ker nisem vedela in znala, kako in ker me je tako bolelo, pa po 9 mesecih še vedno dojim in mali flaške še pogledati noče. Zdaj mi je že žal, da se dojenje počasi končuje; bo treba naštimat še enega dojenčkauser posted image .

Lp,

živa

clock-img

24.10.2006, 07:38

clock-img

dskubin

pencil-img

2326

Joj, najbrž te ne bom potolažila, jaz sem vsake tolko krvavela iz bradavic do ene 6 mesecev. So me tako bolele, da sem lahko dojila samo ene 4 do 5x na dan, ostalo sem si načrpala. Sem pa to delala zelo počasi (tudi 1 uro), ker mi je kri če ne vn špricala tudi med črpanjem. Pomagal mi je Lanolin (ni ga treba spirat, medtem, ko moraš Bepanthen pred vsakim dojenjem oporat - to pa ni dobro, ker že sama razmočiš bradavice, da so pol še bolj občutljive)), pa tudi dojk ni priporočljivo prevečkrat prat in brisat, še posebej, če imaš take težave. Sej ne vem, al so moje res takoooooooooo občutljive al je naš mali tko neumno al premočno sesal. Seveda sem imela tudi nastavke, brez teh sploh ne bi blo nič, pa mu je tudi skozi te uspelo kri zvlečt vn user posted image Patronažna je rekla, da kaj tazga še nikol ni vidla (stalno sem bla krvava, grintava,..). No, pa sem potrpela in dojila 9 mesecev (jaz bi še kakšnega več, ker se mi je stanje glih umirilo - seveda, ker ni bilo več potrebno dojenje na 2 uri mapak smo že vse začeli jest, ampak se je mali odločil, da ne bi več). Patronažna je rekla, da ni nič narobe, če pride malo krvi v mleko vsake tolko. Ampak če se to redno dogaja in zelo krvavijo dojke, pa je bolje izčrpat, saj dojenček nima nič od tega, če popito zbruha. Nevarno pa menda drugače ni.

clock-img

24.10.2006, 07:42

clock-img

CUKRČEK

pencil-img

4802

IZVIRNO SPOROČILO: dskubin

. Pomagal mi je Lanolin (ni ga treba spirat, medtem, ko moraš Bepanthen pred vsakim dojenjem oporat -



Meni so priporočali Bepanthen.....in rekli so , da ga ni treba spirat. To sem tudi prakricirala in ta mali se niso usta zlepilauser posted image

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

clock-img

24.10.2006, 09:05

clock-img

Anonimen

Nekoč je bilo edino mazilo na razpolago ribja mast,ki je pomagala
pri ragadah.Sedaj je Bepanten učinkovito in univerzalno mazilo.
Potrudi se,da bodo bradavice vsakič ko ne dojiš pred nanosom mazila čiste in
do suhega obrisane,nobene vlage pod mazilom.Ko se bodo utrdile ne bo več krvavenja.

http://www.lekarnar.com/Bepanthen-mazilo-100g/

clock-img

24.10.2006, 09:38

clock-img

Disney

pencil-img

528

Tudi sama sem imela pri prvemu fantu tak problem.Uporabljala sem Bepanthen in pred dojenjem nisem nič spirala-tako so tudi meni rekli.Mi je pa krema ful pomagala in kmalu nisem imela več problemov.

clock-img

24.10.2006, 11:03

clock-img

2 Sraki

pencil-img

1159

Ja Bepanthen ni treba spirat, zagotovljeno!!!!

clock-img

24.10.2006, 13:49

clock-img

Anonimen

O groza, kako vas mora to bolet user posted image

clock-img

24.10.2006, 16:00

clock-img

natalia

pencil-img

1423

lanolinski obliži.

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

clock-img

24.10.2006, 18:39

clock-img

Baucka

pencil-img

568

Jaz sem imela takoj na  začetku probleme z ragadami, sicer mi kri ni ravno špricala, ampak je vseeno bolelo kotuser posted image . Meni je pomagala krema Garmastan iz Avstrije, saj je tudi proti glivicam. Če jih ima user posted image v ustih (sor) jih imaš tudi ti na bradavicah in se ti NE BODO CELILE.   Po dojenju sem si z mlačno vodo sprala slino z bradavic, namazala z Garmastanom in imela bradavice odkrite, tudi ponoči. Ko sem šla na sprehod sem si na bradavice dala lanolinske blazinice, saj se niso na rane  prijele. Vse ostale blazinice  so se in ko sem  jih dol dala je bila rana spet sveža.  Probaj  si tudi preden greš dojit malo ven stisnit, kar z roko, meni se je kar vlivalo iz prsi tako da sem si še malo stisnila ven, da niso bile več tako polne in je bil prvi "ugriz"(ko zagrabi) manj boleč.

Pa tudi dojila sem z aventovimi nastavki, čeprav niti meni niti Emi to ni bilo všeč, sem vstrajala in po dveh tednih sem začela dojiti brez nastavkov.

Uporabljaj nastavke in to tako dolgo da se ti ragade res zacelijo.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem