tehnofil, nekak se mi zdi, da starša ne živita skupaj:
Ne bi zdaj na dolgo in široko razlagala njene težave, ampak pubeca res rabita trdo roko, ker je nikoli nista imela. Nista tudi prej živela z njo. Ona ima super vzgojne prijeme, super mama, ampak to pa je izven njenih moči. Upirata se na vseh področjih. Šola katastrofa.
se pa strinjam s čipko: če daš polno pogojev, da nihče ni dovolj dober... boš težko koga našla... Mora bit zastonj, pa moški, pa iz Celja, pa to pa ono...
kar se financ tiče: mislim, da dajemo otrokom tudi tu zgled: za kaj je denar in za kaj ga ni. Če je denar za obisk frizerja, ni pa za 1 uro terapije, potem je to, da mama nima 3 m dolgih las bolj pomembno od tega, kako skup funkcionirajo. otroci niso neumni, hitro pogruntajo sistem... (mimogrede: da se met ne 3 m dolgih las tudi, če te prijateljica, sestra ali pa partner postriže;). Če gre 4x na leto k frizerju in da 10€ (zelo dvomim, da da manj), potem je to 40€ letno, pa računaj, za koliko ur bi bilo to. Pa ziher ni to edina neživljenjsko pomembna reč. NIč hudega, če noče plačevat terapij, ni ji treba. Samo rečt, da ni, ni čisto fer.
Tudi z balerino se strinjam: terapevt ne more delat namesto njih. In s tehnofilom se tudi strinjam: dokler je to super mama, ki ni nikoli naredila nič narobe, toliko časa bosta mulca dalje furala svoje - ker tudi mama dalje fura svoje, da ona ne dela nič narobe. Navadno se moramo res najprej kar mi sami spremenit, če hočemo, da se bojo ljudje okoli nas;).
Sicer ima pa
familylab tudi neka zastonj svetovanja, sem videla zadnjič plakat v knjižnici.
tehnofil, off topic: nisem vedela, da se frančiškani s prepovedanimi drogami ukvarjajo
(hec, ne za slabo vzet, mi je všeč, da se kdo tudi s temi problemi ukvarja).