cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Položaj rok pri dojenju

clock-img

12.08.2010, 10:03

clock-img

charlyka

pencil-img

823

Pozdravljene!

Imam vprašanje glede položaja dojenčkovih rok pri dojenju sede. V brošuri o handlingu berem, da naj bo spodnja rokica pod dojko in zgornja nad dojko in da nikoli ne sme viseti za hrbtom - ne vem točno kak naj bi to zgledalo user posted image user posted image user posted image user posted image A naj bo rokica skrčena al iztegnjena? Ima morda katera kakšno slikico kjer se to dobro vidi? Saj sem našla precej slik, ki kažejo dojenje, vendar nikjer ne vidim kje ima dete spodnjo ročico.

Pa še tole (najbrž bi morala pod drugo temo dat, pa bom kar tule na hitro vprašala) - oblačenje naj bi bilo najprej iz ene in potem iz druge strani (dete leži na boku) in nikoli, ko dete leži na hrbtu - tudi to sem zdaj v tem handlingu prebrala in sem očitno do zdaj delala vse narobe user posted image user posted image , deklica pa je stara 2 in pol meseca ... - kaj je narobe, če sem jo oblačila, ko je bila na hrbtu? Saj tistih bodijev, ki so za čez glavo potegnit ne moreš drugač, kot če je na hrbtu, ali pač? user posted image

Hvala za vaša mnenja. Lp

clock-img

12.08.2010, 11:45

clock-img

krtačka

pencil-img

214

jezus kristus mamice zlate, dajte ne toliko komplicirati. Doji tako kot vama obema z deklico odgovarja. Jst sm mojga sinka zmeraj dojila sede, na hrbtu mi je ležal v naročju, glavico na stran, rokici pa obe pred seboj.
Pri oblačenju je enako. Večinoma na hrbtu, na začetku, ko je imel še izrazit objemalni refleks, pa na boku, kolikor je pač šlo. Pri 2. mesecih mislim, da samo na hrbtu.

clock-img

12.08.2010, 12:38

clock-img

Sonček in poletje

pencil-img

342

Glede dojenja bi se tudi jaz strinjala, da dojiš pač tako, da je obema udobno, če ptročičku kaj ni prav ti bo že sam pokazal.

Kar se tiče pa oblačenja. Naš je star 2 meseca in ga dajem na bok za oblačenje ampak se mi že sam obrača nazaj na hrbet. Stvari mu dajem čez glavo medtem ko je na hrbtu. Bolj ko rastejo težje ga daš v nek položaj, ki naj bi ustrezal po handlingu. Spali naj bi tudi na boku pa našega ne prepričaš več v to. Je že tako okreten in močan, da bi ga lahko zalagala koliko bi hotla pa bi on sam najdel položaj, ki mu najbolj ustreza, na hrbtu da se razume user posted image .

clock-img

12.08.2010, 12:59

clock-img

vesna_b

pencil-img

2145

joj, pa res mal preveč kompliciraš. če ti niso predpisal strogega handlinga (če bi ti ga, bi ti tudi pokazali) - ne kompliciraj, in delaj kot vama paše. jaz naše nikoli nisem oblačila iz boka na bok - ker tetra majčk nisem marala, ker je bila živahna in je ven lezlo, in smo imeli bodije. te pa tako težko oblečeš...

in če ste preživele do sedaj, in če je bilo na pregledu vse ok, pol lahko mirne duše tako delaš še naprej...

clock-img

12.08.2010, 22:02

clock-img

nusi

pencil-img

1833

charlyka mislm, da se nam vsem že mal cufa od teh novodobnih bedarij in mislm,  da res ne smeš vsega zdravo za gotovo jemat, pa predlagam ti, da greš prebrat v majčice 2010 strani 56 in 57 pa boš vidla kok fajn nam svetujejo ta babyhendling user posted image vsak po svoje

clock-img

15.08.2010, 23:39

clock-img

SaaS

pencil-img

1457

Jaz sem moje vse tri oblačila na hrbtu. Prvič slišim, da bi jih morala na boku.. Razen, ko sem jih prekotalila iz ene strani na drugo, da sem naštimala bodi ali majčko, ki se prepenja čez in ne vleče čez glavo. Ravno zaradi dvigovanja glave prve dva meseca nisem marala bodijev, ki so se vlekli čez glavo.. Drugače pa so med preoblačenjem ves čas ležali na hrbtu.

Kar se pa dojenja tiče so pa tudi meni rekli, da naj bosta obe roki naprej, tudi spodnja naj bo na tvojem trebuhu, ja pod dojko in ne zadaj za tvojim hrbtom oz. bokom. V bistvu obe potegneš na njegov trebušček, da mu ne visi spodnja dol. Zato, da je dojenček v čim bolj usločenem položaju, da nima preveč možnosti, da bi se nazaj stegoval ali kaj podobnega. Na začetku sem ga (jih) vedno tako naštimala, zdaj ko je pa večji (10 m) se mi pa zdi, da nama obema tista spodnja rokica hodi narobe, če jo tlačim tja med naju, tako da zdaj kar drži dol na mojem boku, oz. pod mojo roko proti mojem hrbtu. Tako nama zdaj najbolj ustreza...

< Sporočilo je popravil SaaS -- 15.8.2010 23:42:05 >

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem