cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Par vprašanj glede krsta...

clock-img

07.01.2007, 21:33

clock-img

eya

pencil-img

4615

Kaj mora imeti malček pri krstu-svečo in prt, še kaj drugega? Kje se da to kupiti? Kakšna je navada pri vas-kdo naj bi kupil te stvari?

Pa koliko stane obred?

Imamo priprave na krst šele 3 dni pred samim dogodkom, pa bi seveda vse potrebno radi pripravili že prej.

Hvala!

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

clock-img

07.01.2007, 21:43

clock-img

Udb

pencil-img

5380

Nič drugega. Če sta s partnerjem cerkveno poročena, je treba prinesti še družinsko knjižico. Pri nas je taka navada da to kupi boter - je pa vseen kdo kupi. Kupi se pa npr. v škofijski knjigarni...

Obred ne stane nič. Lahko pa daš prostovoljni prispevek.

clock-img

07.01.2007, 21:52

clock-img

žarnica

pencil-img

706

Pri nas je botrca kupila prtiček in svečo (nimam pojma kje). Na sveči je bil datum in hčerkino ime, na prtu pa piše: sveti krst.

Župniku smo dali 5000 sit v kuverti.

clock-img

07.01.2007, 21:52

clock-img

Pikabu

pencil-img

3235

Kot je napisala že udb, ne rabiš nič drugega. Aja, za botre potrebuješ potrdila, če niso iz iste župnije. Glede sveče in prtička je pa tako, kot se zmenite starši in botri. Vsaj pri nas je tako. Pri naših dveh je boter po moji strani kupil svečo, botra po moževi strani je pa naredila prtiček. Prtiček lahko tudi sama pripraviš. Mora biti bel, mi imamo gor napisano ime otroka in datum krsta, pa nekaj je še gor izvezeno (mislim, da rožice, križ, golobček). Svečo lahko naročiš tudi pri sestrah v Sori, mi smo jo pa pri eni gospe iz Komende (če te zanima, lahko dam na ZS številko), dela zelo lepe, teh iz Sore še nisem videla, ampak mislim, da jih tudi kar pohvalijo. Obred nič ne stane, mi smo dali nekaj v kuverto za cerkev.

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

clock-img

07.01.2007, 21:59

clock-img

Anonimen

Za krst je potrebno imeti svečo in bel prt. Ponekod to priskrbi duhovnik, ponekod morajo (ponavadi botri) to kupiti sami. Mi smo to kupili sami v  Lj v trgovini na Resljevi cesti (mislim da se imenuje Zvonček) kjer prodajajo take stvari.
V naši fari obred ne stane nič, le navada je taka da starši in botri zberejo skupaj denar - kolikor kdo želi - in to se da župniku.
Nas je še najbolj stala fešta (kosilo za 20 ljudi v gostilni, torta, obleke...). To je pa res kar naneslo, ampak bilo je pa nekaj enkratnega!

clock-img

07.01.2007, 22:05

clock-img

Anonimen

Joj, pozabila sem, da potrebuješ še družinsko knjižico (če si cerkveno poročena), pa botri potrebujejo potrdila, ki jih dobijo v svoji fari.
Če pa ima tvoj otroček kako tako "moderno ime", tako ki nima svetnika, pa moraš izbrati še dodatno ime. Npr. znanka je dala ime NAJ in zraven še NIKOLAJ.

clock-img

08.01.2007, 09:33

clock-img

vesna.com

pencil-img

654

Jaz sem prvič kupila v Zvončku,drugič pa jekar župnik naročil.Svečo in prtič je kupila botra,obred ne stane nič,družinske knjižice pri nas ne rabiš(sem kle prvič za to slišala,pa sva cerkveno poročena),zgleda da je odvisno od župnije.Ne izbereš si imena ampak si izbereš enega svetnika in zavetnika za otroka,ne glede na njegovo ime.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem